tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ÜNLÜ Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi faaliyetlerine başladı

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ayrıca varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co’nun Girvak iş birliğiyle hayata geçirdiği ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi 12 Ocak’ta gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı.

ÜNLÜ Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi faaliyetlerine başladı
22.01.2023 00:46
0
A+
A-

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ayrıca varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co’nun Girvak iş birliğiyle hayata geçirdiği ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi 12 Ocak’ta gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı. Proje kapsamında seçilen 18 takım, ilk aşama eğitim programına dahil oldular. 

Kadın girişimcilere eğitim desteği vererek, onların hayatlarına dokunmanın önemine vurgu yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü “İş hayatlarında, girişimcilik yolculuklarında kadınların karşılaştıkları zorluklar devam ediyor. Yazılım alanında ayrıca girişimcilik ekosistemindeki kadın sayısının yetersiz olmasından yola çıkarak Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle projelendirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi bugün faaliyetlerine başlıyor.  Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz.” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) Genel Müdürü Mehru Aygül “GİRVAK olarak ÜNLÜ & Co iş birliğiyle Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni hayata geçirmekten sevinç duyuyoruz. Kadın girişimcilerin her alanda olduğu gibi teknoloji odağında da desteklenmesi oldukça değerli ayrıca önemli. İstihdamda kadın sayısının artmasına katkı sağlamak ayrıca girişimci kadınları desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ayrıca BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ayrıca Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacıları arasında yer alan ÜNLÜ & Co, kadınlara yönelik projeleri ile öne çıkmaya devam ediyor. 2016 tarihinde başlattığı ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile  5 yılda 100 kadın girişimciye eğitim veren ÜNLÜ & Co, Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle başlattığı ayrıca Kasım ayında başvuruları alınan ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi ile özellikle teknoloji ayrıca yazılım alanlarındaki kadın girişimci ekosistemini desteklemeyi ayrıca büyütmeyi hedefliyor.   

13 aylık kapsamlı eğitim

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Programı toplam 13 aylık bir eğitimi kapsıyor. Toplam 81 takım ayrıca 324 kişi programa başvuruda bulunurken, seçilen 18 takım eğitime başlama hakkı kazandı. Programa başlayacaklar arasında yapay zekâ, biyo-plastik üretim teknolojisi, sağlık ayrıca temiz enerji teknolojilerinin yanı sıra eğitim ile sürdürebilirlik alanlarında iş fikirleri de yer alıyor.

Programa girmeye hak kazanan takımlar, bootcamp ile temel girişimcilik yetenekleri kazanacak ayrıca fikirlerini iş modeline dönüştürebilecek. Ve düzenlenecek özel etkinliklerle profesyonel hayatlarında kullanabilecekleri bir çevre edinip network kurma fırsatı bulabilecekler. Katılımcılar, program kapsamındaki ilham sohbetleri, onlara rehberlik eden mentorlar ayrıca alacakları online psikososyal destek sayesinde girişimcilik yolculuklarında ihtiyaç duydukları cesaret ayrıca eğitime sahip olacak. Program içeriği ekosistem buluşmalarını, markalaşma, dijital pazarlama ayrıca e-ticaret eğitimlerini de kapsayacak.

Kadın girişimcilere eğitim desteği vererek, onların hayatlarına dokunmanın önemine vurgu yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “Kuruluşumuzdan bugüne ÜNLÜ & Co olarak topluma geri vermeyi hep çok önemsedik. Bu bilinçle kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde başta girişimcilik olmak üzere eğitim ayrıca kadının iş hayatında desteklenmesi olarak 3 ana dala odaklandık. Bu kapsamda birçok değerli kurum ayrıca paydaşla iş birliği yaptık ayrıca bu işbirliklerini sürdürülebilir kıldık. Kadınların iş hayatına katılımını, grup şirketlerimizin her kademesinde desteklemeye büyük önem verdik. Kuruluşumuzun 20’nci tarihinde Türkiye Girişimcilik Vakfı ayrıca Endeavor Türkiye desteği ile hayata geçirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile beş yılda 100 kadın girişimciye bu zorlu yolculuklarında eğitimlerimiz ile yol arkadaşı olduk. Mezun olan kadın girişimcilerimiz hem network gelişimi, hem de aldıkları yatırımlarla fark yarattı” dedi. 

“Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz”

Kadınların istediklerinde başaramayacakları hiçbir şey olmadığını vurgulayan Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “İş hayatlarında, girişimcilik yolculuklarında kadınların karşılaştıkları zorluklar devam ediyor. Biz bu alandaki misyonumuzun devam ettiğine inanıyoruz. Yazılım alanında ayrıca girişimcilik ekosistemindeki kadın sayısının yetersiz olmasından yola çıkarak Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle projelendirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi bugün faaliyetlerine başlıyor. Çok sayıda başvuru arasından seçilen, 13 aylık bu yolculukta yer alacak takımlarımızın sahip oldukları yazılım ayrıca teknoloji yetkinliklerini eğitimler ile desteklerken, fikirlerinin başarılı girişimlere dönüşmesi için ihtiyaçları olan tüm alanlara dokunmayı hedefliyoruz. Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz. Yarının dünyasını dijitalleşme ile şekillendirirken, kadınların yenilikçi çözümleri, aynı zamanda sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı. 

“Kadın girişimcilerin desteklenmesi için çalışmaya devam edeceğiz”
Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) Genel Müdürü Mehru Aygül konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “GİRVAK olarak ÜNLÜ & Co iş birliğiyle Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni hayata geçirmekten sevinç duyuyoruz. Kadın girişimcilerin her alanda olduğu gibi teknoloji odağında da desteklenmesi oldukça değerli ayrıca önemli. İstihdamda kadın sayısının artmasına katkı sağlamak ayrıca girişimci kadınları desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz. 2021 tarihinde %22 olan startup kurucuları arasında kadın kurucu ya da kurucu ortağı kadın oranı 2022 yılının üçüncü çeyreğinde %16, teknoloji alanında istihdama katılan kadın oranı ise %25’in altında olarak açıklandı. Biz bu oranların her yıl giderek artmasını hayal ediyoruz ayrıca bunun için bu projede ÜNLÜ & Co ile güçlerimizi birleştiriyoruz.” 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu