tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5609
EURO
34,7605
ALTIN
2.492,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

UN Global Compact SKA Hedefi Hızlandırma Programı Türkiye’de başlıyor

2030 Gündemi’ni gerçekleştirmek için iş dünyasına yol gösteren programları hayata geçiren UN Global Compact, şimdi de Türkiye’de ilk defa SKA …

UN Global Compact SKA Hedefi Hızlandırma Programı Türkiye’de başlıyor
27.07.2022 12:51
0
A+
A-

2030 Gündemi’ni gerçekleştirmek için iş dünyasına yol gösteren programları hayata geçiren UN Global Compact, şimdi de Türkiye’de ilk defa SKA Hedefi Hızlandırma Programı’nı (SDG Ambition) başlatıyor. Program, şirketleri iddialı ayrıca gerçekçi kurumsal hedefler belirleme ayrıca SKA’ların iş süreçlerine entegrasyonunu hızlandırma özelinde destekleyecek. UN Global Compact üyesi şirketlerin 30 Eylül tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebileceği program 6 ay sürecek.

Toplumların refahı ayrıca gezegenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı (SKA), 2015 tarihinde 193 ülke tarafınca kabul edildi. 17 SKA‘ya yönelik bugüne kadar kaydedilen ilerlemeyi inceleyen 2022 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Raporu, SKA’lara ulaşma yolunda gereken hızda ayrıca ölçekte ilerleyemediğimizi ortaya koyuyor. İlerlemeyi önemli ölçüde hızlandırmak ise acil, ölçeklenebilir ayrıca çok paydaşlı çalışmalar gerektiriyor. İş dünyası sahibi olduğu kaynaklar, değer zinciri ayrıca inovasyon kabiliyetiyle bu dönüşümün kapısını açabilir.

UN Global Compact, bu ihtiyaca cevap vermek üzere şirketlerin iş modellerini, ürün ayrıca hizmetlerini daha adil ayrıca kapsayıcı hale getirecek bir dönüşümü başlatacak SKA Hedefi Hızlandırma Programı’nı (SDG Ambition Accelerator) hayata geçirdi. Altı ay süren bu program ile şirketler, iş stratejileriyle uyumlu ayrıca daha cesur SKA hedefleri belirleme özelinde destekleniyor.

Katılımcılar program ile şirket vizyonlarını SKA’larla uyumlu hale getiriyor

İçerikleri UN Global Compact, Accenture ayrıca SAP Global iş birliğinde hazırlanan SKA Hedefi Hızlandırma Programı üç modülden oluşuyor. Program boyunca katılımcılar; şirket vizyonlarını SKA’larla uyumlu hale getiriyor, belirledikleri öncelikli alanda hedeflerini ayrıca yol haritalarını hazırlıyor ayrıca bu hedefleri uygulamak için temel performans göstergeleri ayrıca teknolojileri tanımlıyorlar. Ve katılımcılar; online eğitimler, uzmanlarla soru-cevap oturumları, bölgesel ayrıca küresel etkinliklerde bilgilendirme birikimlerini artırma, kendi kurumlarının sürdürülebilirlik alanındaki etki analizini yapma ayrıca diğer şirketlerle karşılaştırma imkanı da buluyorlar. Program sonunda ise şirketlerine özel geliştirdikleri stratejiyi, üst yönetimlerine sunuyorlar.

Dünyada 1.000’den fazla şirket programa katıldı, yüzde 84’ü yol haritalarını sundu.

İki yıl boyunca 80’den fazla ülkeden 1.000’i aşkın şirket programa katıldı. Şirketlerin yüzde 84’ü yol haritalarını üst yönetimlerine sundu. Aynı şekilde yüzde 75’i kuruluşlarında sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik özel bir grup kurdu.

Program kapsamında şirketlerin en çok yoğunlaştığı alanlar emisyon azaltımı ayrıca cinsiyet eşitliği.

Program kapsamında şirketlerin en çok yoğunlaştığı alanların başında ise yüzde 55 ile emisyon azaltımı ayrıca yüzde 20 ile cinsiyet eşitliği geliyor. Ve katılımcı şirketlerin yüzde 40’ı sürdürülebilirlik hedeflerini güncelleyip kamuoyuyla paylaşırken yüzde 35’i de hedeflerini açıklamak üzere çalışmalarda bulunuyor.

Başvuruları Global Compact Türkiye üye şirketlerine açık olan programa 30 Eylül tarihine kadar başvuru yapılabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet