tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4918
EURO
34,7643
ALTIN
2.490,07
BIST
9.560,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Uluslararası Üne Sahip Profesyonellerden Öneriler

Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Kent Konseyi ayrıca Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) tarafınca düzenlenen “Ayvalık Vizyonu Çalıştayı’nın ikinci gününde de büyük bir katılım oldu.

Uluslararası Üne Sahip Profesyonellerden Öneriler
23.01.2023 00:27
0
A+
A-

Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Kent Konseyi ayrıca Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) tarafınca düzenlenen “Ayvalık Vizyonu Çalıştayı’nın ikinci gününde de büyük bir katılım oldu. Pazar akşamına kadar devam edecek olan çalıştayı Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Gökdeniz yönetti. Oturumda birbirinden değerli ayrıca uluslararası üne sahip profesyonel konuşmacılar sırayla söz ald.

Tüketim alışkanlıkları değişiyor

İlk konuşmacı; Dünya Kardeş Kentleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner‘di. Baraner, Avrupa’da özelikle pandemi sürecinden sonra yeni bir yaşam modeli oluşmaya başladığını, özellikle 3.yaş grubu insanların daha sağlıklı beslenmeye ayrıca tatile yönelik tüketim alışkanlıklarının değişmeye başladığını ifade etti. Özellikle bu grubun yaşlanan Avrupa’nın lokomotif grubu olduğunu ifade den Baraner, bu kişilerin organik beslendiğini ayrıca daha ılıman turistik destinasyonları tercih ettiğini vurguladı. Bu çerçevede Türkiye’nin ayrıca yine ılıman iklime sahip Kuzey Ege’nin bu gruba yönelik satış ayrıca pazarlama ayrıca satış geliştirme faaliyetlerine başlaması gerektiğini ifade etti. Baraner; “Dünya Turizm Vizyonu, Yeşil Yönetim, Ayvalık, Seçenekler ayrıca Çözüm Önerileri” başlıklarına da değindi.

Temel konu futurist oteller

XPD Hotel Consulting Chairman Futurist Hotelier koordinatörü Cem Kınay ise, dünyadaki turistlerin tüketim alışkanlıklarının değiştiğini, farklı bir Z kuşağının ortaya çıktığını ayrıca bu gruba yönelik turistik arzının da değişmesi gerektiğini ifade etti. Ve dünya turizminde bugün tartışılan temel konunun; Futurist Oteller olduğunu vurguladı.

NAR Gourmet Taraf. Kurulu. üyesi Yemek Sanatları Merkezi Lideri Vedat Başaran,“Ayvalık, Uluslararası Bir Gastronomi Destinasyonu Olabilir mi? Nasıl?” konulu çalışmasını güncel örneklerle anlattı ayrıca markalaşmaya vurgu yaptı.

Ayvalık’ın önemi

Ayvalık destinasyonu bu yıl programına alan ayrıca ilk etapta bu yıl bölgeye ilk operasyonu önümüzdeki aylarda yapmayı planlayan Touristalia, GM Melih Yetiş ise;“Organize Seyahatler İçin Turizm Destinasyonları ayrıca Ayvalık” başlıklı sunumunu yaptı ayrıca Ayvalık’ın özellikle kültür ayrıca gastronomi turizminde önemini anlattı.

Ayvalık Avrupa Gastronomik Şehirler Rotasına girebilir

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Prof. Dr. Volkan Altıntaş ise; “Avrupa Birliği, E- (Ga)stronomi Erasmus+ Projesi ayrıca Yerel Mutfaklar” başlıklı sunumunu gerçzekleştirdi. Altıntaş, Ayvalık’ı kısa sürede “Avrupa Gastronomik Şehirler Rotasına girebileceğini ifade ederek, bunun için özelikle şehirde gastronomi ağırlıklı etkinliklerin daha da fazlalaşmasına vurgu yaptı.

cokgezen.gurme  rumuzuyla instgramda on binlerce takipçisi olan Akif Budak ise;“Global Turizm, Değişen Turist Tercihleri, ayrıca Ayvalık” başlıklı sunum yaptı. Budak konuşmasında, Ayvalık’ın özellikle gastro şehir etkinlikleri çerçevesinde hem blogger’lar hem de seyahat ayrıca gurme yazarları tarafınca daha çok ön plana çıkarılması gerektiğini belirtti.

Çalıştay, 4 başlıkta; 1. Oturum; Kent ayrıca Yaşam Kültürü,2. Oturum; Turizm ayrıca Sürdürülebilirlik, 3. Oturum; Doğal ayrıca Kültürel Miras, ayrıca 4. Oturum; Gastronomi, Ölmez Ağaç ayrıca Ayvalık Mutfağı ile devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet