tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle başlıyor

T.C. Kültür ayrıca Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle gerçekleştirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına …

Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle başlıyor
19.09.2022 15:51
0
A+
A-

T.C. Kültür ayrıca Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle gerçekleştirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alınan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 22 Eylül’de başlıyor. Dünyanın çeşitli yerlerine ait mistik müziklerin buluşma noktası olan festivalin ilk gününde, neslinin en yetenekli ayrıca çok yönlü müzisyenlerinden biri olan Katalan sanatçı Jordi Savall sahne alacak.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ne dahil edilen 19’uncu Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, müzik severleri farklı dünyalara götürmeye hazırlanıyor. Mevlâna Celâleddin-i Rûmî’nin 815’inci doğum yılı etkinlikleri kapsamında 22 Eylül’de başlayıp 30 Eylül’e kadar sürecek festivalde, müziğin etkili gücü sayesinde farklı inanış ayrıca kültürler en çarpıcı yönleriyle sanat severlerle buluşacak.

Dünyanın mistik müziği Konya’da buluşuyor

Konya Mistik Müzik Festivali’nin bu yılki ana konser mekânı Selçuklu Kongre Merkezi olacak. Festivalin ilk günü olan 22 Eylül’de, eski müziklerin anlatıcısı olarak tanınan Katalan müzisyen Jordi Savall müzik severlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Festival boyunca da dünyanın farklı ülkelerinden farklı ezgiler, Selçuklu Kongre Merkezi’nden Konya’ya ayrıca çevre illere ulaşacak. 23 Eylül’de Mısır’dan El-Hadra Ensemble, 24 Eylül’de Azerbaycan’dan Teyyub Aslanov, 25 Eylül’de Türkiye’den Tasavvuf, İrfan ayrıca Meydan Meşkleri Topluluğu, 26 Eylül’de Almanya’dan Pera Ensemble, 27 Eylül’de Özbekistan’dan Adolat Ismoilova, 28 Eylül’de Hindistan’dan Dhruv Sangar, 29 Eylül’de Türkiye’den Cengiz Özkan ayrıca 30 Eylül’de İran’dan Hesameddin Seraj, Selçuklu Kongre Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak. Kapsamlı bir restorasyonun ardından şehrin kültür ayrıca sanat merkezi olarak hizmet veren Tantavi Han’da 28 Eylül’de yapılacak “İnançların Dili” konseriyle farklı din ayrıca inançların müzikleri aynı sahneden yükselecek. Mevlâna Müzesi, 29 Eylül’de “Âyin-i Şerîf” olarak isimlendirilen Semâ âyinine ev sahipliği yapacak.

Geniş bir yelpazede açık hava konserleri

Konya Mistik Müzik Festivali’nin etkileyici atmosferi sadece salon konserleriyle sınırlı kalmayacak. Konyalılar ayrıca çevre illerde yaşayanlar açık hava etkinlikleriyle de dolu dolu bir dokuz gün geçirecek. Mevlâna Meydanı, festival boyunca açık hava etkinliklerinin önemli adreslerinden biri olacak. Mevlâna Meydanı’nda 23 Eylül’de Kültür ayrıca Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ritim sanatçısı Suat Orhan’ın “Bendire Salâ” isimli performansı, 24 Eylül’de Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun Tekke Musikisi, 27 Eylül’de de Zakiran Nevbe Topluluğu’nun gösterisi, sanat severlerin ilgisine sunulacak. Konya’nın en eski ayrıca hareketli meydanlarından biri olan Zafer Meydanı da müzik severlerin buluşma noktası olacak. 25 Eylül’de Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı “Kuy-i Hicaz” ayrıca 26 Eylül’de Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı “Saz-ü Söz” konserleriyle müzik severlere ziyafet yaşatacak. Konya’nın yeni meydanlarından birisi olan Kılıçarslan Meydanı’nda Maher Zain ile Mesut Kurtis konser verirken, TRT bağlama sanatçısı Hasan Hüseyin Genç ile yine kendisi gibi bağlama sanatçısı olan kardeşi Zeynel Genç, 29 Eylül’de Kültür Park’ta “Bir Nefes” isimli konser verecek. Çağdaş santur virtüözü Sedat Anar, 30 Eylül’de “Santurname” adlı konseriyle Konyalı müzik severlerin karşısına çıkacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Topluluğu ise 23-27 Eylül tarihleri arasında her gün Merkez Tren Garı’nda canlı performans sergileyerek, festival ruhunu canlı tutacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu