tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Uçakla dünya turu rekoru artık bir Türk’ün!

Türk gezgin Ümit Sabancı, bir rekora daha imza atarak Guinness Dünya Rekorları’na adını tarihe yazdırdı. Sabancı, tarifeli yolcu uçaklarıyla “46 …

Uçakla dünya turu rekoru artık bir Türk’ün!
16.08.2022 11:51
0
A+
A-

Türk gezgin Ümit Sabancı, bir rekora daha imza atarak Guinness Dünya Rekorları’na adını tarihe yazdırdı. Sabancı, tarifeli yolcu uçaklarıyla “46 saat 23 dakika” olarak en kısa sürede dünyayı turlama rekorunu elde etti.

Jules Verne ‘Seksen Günde Dünya Turu’ yapmış olabilir, ancak Ümit Sabancı bunu 46 saat 23 dakikada tamamlayarak, tarifeli havayolu uçuşlarıyla gezegenin en hızlı çevresini dolaşarak mevcut Guinness Dünya Rekorunu kırdı. En kısa sürede dünyayı nasıl turlayacağını planlayarak rekorun sahibi olan Ümit Sabancı, Bahçeşehir Üniversitesi’nin de sponsor olduğu bu rekor denemesine dikkatli hesaplamalar sonucunda tarifeli havayolları ile Los Angeles’ta yolculuğuna başlayarak, yine Los Angeles’ta son verdi.

Havalimanlarında uçuş ayrıca bekleme süreleri dahil tüm anları önceden hesaplayan Ümit Sabancı, yaşadığı Londra’dan rekor uçuşun başlangıç noktası olarak seçtiği Los Angeles Havalimanı’na geçti. Toplam 3 etaptan oluşan uçuşun ilk ayağı, Los Angeles – Doha (Katar) arasında Qatar Airways ile gerçekleştirildi. Qatar Airways ile Doha – Brisbane (Avustralya) arasında ikinci ayak uçuşunu gerçekleştirdi. Quantas Airlines ile son etabı Brisbane – Los Angeles uçuşunu yaparak rekor uçuşunu tamamladı.

Yüzlerce rota ayrıca uçuş seçeneğini analiz etmek için iki ay harcadıktan sonra, rekor denemesi için çok önemli olan üstün güvenilirliğe sahip, yüksek düzeyde bağlantılı bir merkez olduğu için Brisbane üzerinden seyahat etmeyi seçen Ümit Sabancı’nın bir sonraki hedefi ise Çin’de bir demiryolu rekoru kırmak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu