tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5380
EURO
34,8711
ALTIN
2.488,58
BIST
9.587,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Uber, Türkiye’de taksi uygulaması ile yoluna devam ediyor

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Uber’in Türkiye’deki hizmetinin devamına karar verdi.

Uber, Türkiye’de taksi uygulaması ile yoluna devam ediyor
07.06.2023 00:03
0
A+
A-

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Uber’in Türkiye’deki hizmetinin devamına karar verdi. Uber 2014 ayrıca 2019 yılları arasında Türkiye’de UberXL (siyah minivanlar) ayrıca UberTaksi olmak üzere iki farklı ürün ile kullanıcılarına aracılık hizmeti vermekteydi. 2019 tarihinde taşımacılık hizmeti ile ilgili gelen regülasyonlar nedeniyle UberXL hizmetini sona erdirmiştir. 

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi (ilk derece mahkemesi) 16.10.2019 yılında Uber’in bu iki hizmetinin de durdurulmasına karar vermiştir. Uber’in bu kararı istinaf etmesi üzerine İstanbul 13. Bölge Adliye Mahkemesi 11.12.2020 yılında Uber’in istinaf taleplerini kısmen kabul ederek Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engelini kaldırmış ayrıca taksi hizmetinin kullanıma açılması kararını vermiştir.

Yargıtay 23.01.2023 yılında vermiş olduğu karar ile, Uber’in lehine olan mevzu bahis bu kararı onamıştır. Uber açısından son derece olumlu olan bu karar, Uber uygulamasına veya Uber Taksi hizmetine herhangi bir engelleme getirmemektedir.

Böylelikle Yargıtay, Uber’in Türkiye’deki Taksi hizmetinin devamı için son kararı vermiş oldu.

Uber, Türkiye’de faaliyete 2014 tarihinde başlamış ayrıca kısa sürede hem İstanbullular hem de turistler tarafınca yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır. Şu anda Türkiye’de toplam 9 şehirde Uber Taksi hizmeti ile faaliyet göstermektedir. Uber Sarı Taksi hizmeti İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Mersin, Kayseri ayrıca Hatay’da; Uber Sarı Taksi ile birlikte Turkuaz Taksi, Siyah Taksi ayrıca Uber Kurye hizmetleri İstanbul’da aktif olarak kullanılabilmektedir.

2022 yılı boyunca 33 binin üzerinde taksi sürücüsü kazanç elde etmek için Uber’i kullanırken, yıl boyunca uygulama, 25 milyon kez araç çağırmak için kullanılmıştır. Uber uygulamasının Türkiye’deki toplam tekil kullanıcı indirme sayısı yine çoğunluğu İstanbul’da olmak üzere yaklaşık 6 milyona ulaşmıştır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet