tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

TurkNet’in Teknopark Yatırımları Bursa Teknopark İle Sürüyor

Türkiye’nin teknoparklarını GigaFiber internet ağı ile buluşturan yeni nesil Telekom operatörü TurkNet’in bu alandaki yatırımları devam ediyor …

TurkNet’in Teknopark Yatırımları Bursa Teknopark İle Sürüyor
18.10.2022 12:26
0
A+
A-

Türkiye’nin teknoparklarını GigaFiber internet ağı ile buluşturan yeni nesil Telekom operatörü TurkNet’in bu alandaki yatırımları devam ediyor. 2023 sonunda 48 teknoparka dünya standartlarında internet ulaştırmayı hedefleyen şirket son olarak Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Bursateknopark) ile bir iş birliğine imza attı.

Türkiye’de özellikle teknopark ayrıca üniversitelerin güçlü altyapıya sahip olması girişimcilerimizin ayrıca markalarımızın global yolculuklarında ayrıca uluslararası arenadaki rekabetlerinde ciddi bir avantajla başlamalarını sağlıyor. Bu noktada fiber altyapı konusundaki eksiklerin giderilmesi; teknolojide inovasyon yaratan kurumların küresel rekabette daha başarılı olmasına destek olabilecek. Bu görüşten yola çıkarak teknoparklara altyapı yatırımlarını sürekli artıran Türkiye’nin yeni nesil telekom operatörü TurkNet, teknolojinin kalbi olan bu kurumların yanında olmaya devam ediyor.

Toplam 22 teknopark ile halihazırda iş birliği olan ayrıca 2023 sonuna 48 teknoparka dünya standartlarında internet ulaştırmayı hedefleyen TurkNet, son olarak Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Bursateknopark) ile bir iş birliğine imza attı. Bu kapsamda teknopark yönetiminin, teknopark içindeki firmaların ayrıca henüz şirketleşmemiş girişimcilerin yer aldığı kuluçka merkezinin yüksek hızda internete erişmesi için TurkNet Bursateknopark’a fiber altyapı desteği sağlayacak. TurkNet Teknopark içerisinde bu sene başında faaliyete başlamış firmalara bir yıl ücretsiz GigaFiber sunarak girişimcilere fayda sağlarken; kuluçka merkezi içerisinde oluşturulan, “Giga Kuluçka Merkezi” hotspot yapısı ile fikirleri henüz şirketleşme aşamasına gelmemiş firmalara da teknoloji geliştirme alanında destek olacak.

Bursa, teknopark ayrıca üniversite yatırımlarımız içerisinde önemli şehirlerden biri

TurkNet CEO’su Cem Çelebiler, bu iş birliği ile ilgili şunları söyledi: “Teknolojinin geliştirilmesi için en önemli ihtiyaçların başında gelen internetin dünya standartlarında sunulması; girişimcilere özgür araştırma ortamı sunmakla birlikte teknoloji geliştirme hızına eşlik ediyor. TurkNet olarak GigaFiber altyapımızı yaygınlaştırmak adına hedef illerimiz arasında bulunan Bursa’nın gelişimi için kritik öneme sahip olan üniversiteler ayrıca teknoparklar çalışmamızın ilk adımı olması açısından çok değerli. Sadece teknoloji geliştiren firmalar için değil aynı zamanda üniversite öğrencileri için de dünya standartlarında internetin erişilebilir olması adına çalışmamızı sürdürüyoruz. Lokasyon olarak Bursateknopark, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) kampüsü içerisinde yer alıyor.BTÜ’nün araştırmacı, yenilikçi ayrıca girişimci bir üniversite olma yolunda katettiği ilerlemeyi takdirle karşıladık ayrıca yerinde görme imkânı elde ettik.” ifadelerini kullandı.

TurkNet’in teknopark ekosistemi için gerçekleştirdiği ayrıca gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar internetin çok daha ötesinde. Şirket, bu bakış açısıyla; GigaFiber ile birlikte başlatmış olduğu iş birliği kapsamında girişimci ayrıca girişimci adayı firmalara VC’ye (Venture Capital) uzanan yolculuklarında tüm gücü ile destek vermeyi planlıyor. TurkNet’in, binlerce kurumsal firmadan oluşan portföyünü kullanarak; farklı uzmanlık alanındaki kişi ayrıca firmalarla girişimcileri buluşturma, etkinlik ayrıca toplantılarla satış/pazarlama alanında fırsatlar yaratma, yatırımcılar ile girişimci firmaları bir araya getirme gibi planları var. Üniversite ayrıca teknoparklar bu noktada özellikle mevzu bahis planlamalar için ihtiyaçların tespit edilmesinde büyük önem taşıyor.

Teknopark ekosistemi geliştikçe, teknoloji üretimi artarak devam edecek

Çelebiler, teknoparkların hem ihracat hem de ekonomik kalkınma açısından önemini şu sözlerle vurguluyor: “TurkNet; bünyesinde çalışan birçok değerli yazılımcı/mühendis ayrıca aynı zamanda yıl içerisinde yaptığı Ar-Ge yatırımlarıyla teknolojinin geliştirilmesine doğrudan katkıda bulunuyor. Bu amaçla ekosisteme olan desteğimizi her geçen gün daha da arttırarak sürdürmeyi planlıyoruz.”

Hızlı ayrıca kesintisiz internet, teknoloji üretimi için kritik öneme sahip

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü ayrıca Bursa Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Arif Karademir yaptığı açıklamada,“aralarında kimya, bilişim teknolojileri, yazılım, savunma sanayi, malzeme, enerji, çevre, inşaat, tekstil, mobilya, yeni nesil kompozitler, endüstriyel otomasyon ayrıca finansın da yer aldığı firmalar faaliyette, Teknoparkımız kısa zamanda 100’e yaklaşan doluluk oranına ulaşarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Teknoloji üreten firmalara kendi altyapısı ile sağladığı yüksek hızda interneti ayrıca kaliteli hizmeti ulaşılabilir kıldığı için TurkNet’e teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu