tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5868
EURO
34,8351
ALTIN
2.495,48
BIST
9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Türkiye’ye örnek bir modeli birlikte kurabiliriz

Başkan Soyer muhtar dernekleriyle bir araya geldi: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentteki muhtar derneklerinin yöneticileriyle …

Türkiye’ye örnek bir modeli birlikte kurabiliriz
29.08.2022 20:06
0
A+
A-

Başkan Soyer muhtar dernekleriyle bir araya geldi:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentteki muhtar derneklerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda konuşan Başkan Soyer, Türkiye’ye örnek bir modeli birlikte kurabileceklerini söyleyerek, “24 muhtar derneğini bir araya getirelim. Düzenli olarak da bir araya gelelim. Bu şekilde talepleri daha hızlı alabilir ayrıca sorunları çözüme kavuşturabiliriz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir’deki muhtar derneklerinin başkanları ayrıca yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ali Kılıç, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ayrıca muhtarlar katıldı. Toplantıda muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi, toplumsal demokrasi ayrıca katılımcılık unsurlarının geliştirilmesi, merkezi-yerel idare ile vatandaş arasındaki iletişimin güçlendirilmesi için muhtar derneklerinin bir federasyon çatısı altında birleşmesi konuşuldu.

“Her bir muhtarımız kıymetli”
Başkan Tunç Soyer, “Her bir derneğimiz, her bir muhtarımız bizler için çok kıymetli. İzmir gibi geniş bir coğrafi alanda bir araya gelmek, bir konuyu konuşmak kolay olmuyor. Mesafe ayrıca vakit sebebiyle derneklerin her biri çok önemli bir görev üstleniyor. Toplantı amacımız dernek çatısı altında örgütlenmiş muhtarların yola çıkış amacını anlamak. Destek ayrıca katkılarımızı bu amaç doğrultusunda ortaya koymak” dedi.

“Bir çatı yapıya ihtiyaç var”
Muhtarların demokrasideki yerine değinen Başkan Soyer “Muhtarlar görevini yaparken siyasi görüşlerini bir tarafa bırakır. Türkiye bu kadar kutuplaşmış bir haldeyken bunu yapabilmek gerçekten büyük bir erdem. Bu nedenle muhtar derneklerini işbirliği zeminine taşımak zorundayız. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 24 muhtar derneğini bir araya getirelim diyorum. Düzenli olarak da bir araya gelelim. Bu şekilde talepleri daha hızlı alabilir ayrıca sorunları çözüme kavuşturabiliriz. Bir çatı yapıya ayrıca çatı örgütünün temsilcisi bir arkadaşa ihtiyacımız var. Tüm Türkiye’ye demek istiyorum ki, bin 293 muhtarı temsil eden biri var. Türkiye buradan ilham alacak” dedi.


“Umudum büyük”
Muhtarların derdinin kendi derdi olduğunu belirten Başkan Soyer, “Biz İzmirli muhtarların özlük haklarıyla ilgili taleplerin takipçisi olmalıyız. Seçeceğimiz temsilci arkadaşımızla Türkiye’de çalmayacağımız kapı kalmayacak. Türkiye’nin görmediği bir modeli birlikte kurabiliriz. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Demokrasi uygulamalarına ihtiyacı var. İyi ki varsınız. İyi ki sizlerle çalışıyoruz. Hedeflerimize birlikte ulaşacağız. Ben size çok inandım. Umudum çok büyük” ifadelerini kullandı.

“Değeri Tunç Başkan döneminde gördük”
Buca Muhtarlar Birliği Dernek Başkanı ayrıca Buca Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin, “İki dönemdir muhtarlık yapıyorum ama biz değeri Tunç Başkan döneminde gördük. Tunç Başkanımızın her vakit yanındayız. Muhtar dernekleri bir çatı altında birleşirse Ege’ye ayrıca İzmir’e yakışacak bir birliktelik ortaya çıkar. Sesimize ses olacak büyük bir çatı altında olursak daha iyi iletişim kurarız. Bu amaç doğrultusunda Tunç Başkan bizlere yol gösterirse bu görevin de altından kalkarız” şeklinde konuştu.

“Başarılamayanı bu dönem başaracağız”
Konak Muhtarlar Derneği Başkanı Zafer Çam da bir federasyon çatısı altında olmanın önemine değinerek “Yeni kurulan bir derneğiz. Şu an 49 üyemiz var. Formül sizde çözüm sizde. Başarılamayanı bu dönem başaracağız. Birlikte güçlü bir şekilde kente hizmet vereceğiz” diye konuştu.

“Büyüdükçe yaptırım gücümüz artar”
Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ayrıca Sümer Mahallesi Muhtarı Ayşe Taylan ise muhtarın toplumun olmazsa olmazı olduğunu belirterek “Amacımız muhtarları tek çatı altında toplamak. Gelin hep beraber olalım. Başaralım. Büyüdükçe yaptırım gücümüz artar. Geleceğimiz için birlikte yol almamız gerek. Bu toplantıyı yaptığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet