tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Türkiye’nin en yüksek işçi zammı Osmangazi’den

Osmangazi Belediyesi, imzaladığı toplu iş sözleşmesi ile belediye işçilerine Türkiye’de bugüne kadar görülmemiş bir oranda zam yaptı. Osmangazi …

Türkiye’nin en yüksek işçi zammı Osmangazi’den
12.08.2022 16:36
0
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, imzaladığı toplu iş sözleşmesi ile belediye işçilerine Türkiye’de bugüne kadar görülmemiş bir oranda zam yaptı. Osmangazi Belediyesi’nde yüzde 100’lük zam oranıyla en düşük işçi maaşı 9 bin 230 lira olurken, büyük mutluluk yaşayan binlerce işçi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı şantiyede davul zurna ayrıca meşaleler ile karşılayarak teşekkür etti.

Hayata geçirdiği birçok proje ile Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi, çalışanların alın terinin karşılığını verme noktasında da çıtayı en yükseğe taşıdı. Osmangazi Belediyesi ayrıca Hizmet İş Sendikası arasında 2022-2024 yıllarını ihtiva eden toplu iş sözleşmesi adeta düğün havasında gerçekleştirildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, imza töreninin yapıldığı Osmangazi Belediyesi Personel A.Ş.’nin yeni hizmet binasında, binlerce işçinin sevgi gösterileriyle karşılandı. Davul zurna ayrıca meşaleler eşliğinde alana gelen Başkan Dündar, tüm işçileri tek tek selamladı. İşçilerin mutluluğuna ortak olan Başkan Dündar, şantiye alanını dolduran coşkulu kalabalığa hitap ederek, “İşçimizin alın teri kurumadan hakkını veriyoruz ayrıca enflasyon karşısında alım gücünü artıyoruz. Verdiğimiz ücretler hepsine helal hoş olsun” dedi.

“Osmangazi’nin Her Karışında Alın Teriniz Var”

Osmangazi’nin Bursa’nın merkezi olduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, “Dünyanın dört bir yanından Bursa’ya gelen kişilerin yolu mutlaka Osmangazi’den geçiyor. Osmangazi’nin bütün güzelliklerini tüm dünya görüyor. Çöp kamyonlarımızın hepsinde ‘Osmangazi Daha Temiz’ yazıyor. Bu temizlik, güzellikler, sizlerin Osmangazi’mizin en ücra noktasında, her karış toprağında, gece gündüz çalışarak akıttığınız alın terinizin bir sonucudur. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Bu sizlerin özverili çalışmalarınızın karşılığıdır.” ifadelerini kullandı.

136 mahallelik geniş bir coğrafyada hizmet verdiklerini ayrıca hizmetin devamlılığının önemli olduğunun altını çizen Başkan Dündar, “Bu hizmetlerin karşılığında işçilerimize alın terleri kurumadan haklarını vermeye özen gösteriyoruz. Şimdi yaptığımız anlaşma da tüm dünyada yüksek enflasyonun olduğu bir ortamda çalışanlarımızı ezdirmemek adınadır. Mesai arkadaşlarımızın günün şartlarında alım gücünü arttırmak içindir. Dünya genelinde ekonomik sıkıntılar var. Cumhurbaşkanımız pahalılık ile mücadeleye büyük önem veriyor. Tüm Tarım Kredi Kooperatiflerinde yüzde 35’lik indirime gidileceğini, fırsatçılara göz açtırılmayacağını açıkladı. Sayın Cumhurbaşkanımız pahalılığı önleme adına mücadele ederken, biz de çalışanlarımızın hakkını korumaya ayrıca şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Yüzde 100’lük Rekor Zam

Yeni imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte enflasyonun üzerinde bir oranla zam yaptıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bugün imzaladığımız yeni sözleşme, mevcut ekonomik şartlarda sizleri ayakta tutacaktır. Yeni sözleşme ile birlikte belediyemizdeki en düşük ücret 9 bin 230 lira oldu. Böylece, Haziran ayındaki maaş ile Temmuz ayındaki maaş arasında yüzde 100’lük bir zam oranı uygulamış oluyoruz. Allah, almış olduğunuz ücretleri bereketli kılsın, helalinden yemeyi nasip etsin. Hepimize hayırlı olsun.” diyerek yeni zam oranını açıkladı. Başkan Dündar, ve her 6 ayda tüm sosyal haklar dahil enflasyon farkı ayrıca artı 1 puan refah payı verileceğini açıkladı.

Başkan Dündar’ın zam oranını açıklamasıyla birlikte büyük bir coşku yaşayan belediye işçileri, “Osmangazi seninle gurur duyuyor” şeklinde tezahüratta bulundu.

“Başkan Dündar, İşçiyi Enflasyona Ezdirmedi”

Osmangazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2022-2024 yıllarını kapsayacak olan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyen Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz da, Başkan Dündar’a özverisinden dolayı teşekkür ederek, “Kurum kültürünün oluşmasına önem veren, personeli ile kaynaşmayı sağlayan ayrıca çalışanlarının motivasyonunu yüksek tutmaya çalışan, Belediye Başkanımız Mustafa Dündar sayesinde işçi ayrıca emekçi kazanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Başkanımızın emekçiye Verdiği Değer Bugün Bordroya Yansıdı”

Başkan Dündar’ın çalışanlarını kur ayrıca yüksek enflasyon karşısında ezdirmediğini belirten Yavuz, “Bugün Mustafa Dündar başkanımızın emeğe ayrıca emekçiye vermiş olduğu değerin bordroya yansıdığı gündür. Bugün, işçilerimizin geleceği teminat altına alınmıştır. Emek ayrıca alın terimize sahip çıkan, bize bu sevinci yaşatan, benim işçimin yüzü gülerse Osmangazi halkının yüzü güler, benim işçim huzurlu ayrıca mutlu olursa Osmangazi huzurlu ayrıca mutlu olur diyen başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Dündar’a desteklerinden dolayı plaket verilirken, OSPERAŞ’ın yeni hizmet binasının da açılış kurdelası kesildi. Belediye işçilerine aşure ikram eden Başkan Dündar, çalışma arkadaşlarıyla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu