tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
ALTIN
2.308,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Türkiye’nin en iyileri Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etti

2022 YKS sonuçlarına göre Boğaziçi Üniversitesi en iyi öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversite oldu. Buna göre tüm puan türlerinde ilk 10 …

Türkiye’nin en iyileri Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etti
19.08.2022 13:51
0
A+
A-

2022 YKS sonuçlarına göre Boğaziçi Üniversitesi en iyi öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversite oldu. Buna göre tüm puan türlerinde ilk 10’dan 6 aday, ilk 100’den 68 aday, ilk 500’den 387 aday, ilk 1000’den 773 aday Boğaziçi Üniversitesi diploması almak için tercihte bulundu. Boğaziçi Üniversitesi bölümlerinin taban sıralamalarında da ciddi artışlar olduğu görüldü.

Boğaziçi Üniversitesi YKS sonuçlarına göre en başarılı öğrencilerin tercih listesinde ilk sıralarda yer alarak, liderliğini sürdürüyor. Bu yıl tüm puan türleri toplamında ilk 10 öğrencinin 6’sı Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi oldu. Aralarında Eşit Ağırlık birincisi Selin Aşıkiraz’ın da bulunduğu 6 öğrenci Ekonomi, İşletme, Sosyoloji, Bilgisayar Mühendisliği ayrıca Endüstri Mühendisliği Bölümlerine yerleşti. Bu sayı 2021 tarihinde 4 olmuştu. Yine tüm puan türlerinde ilk 100 adayın 68’i Boğaziçili oldu. Bu sayı geçtiğimiz yıl 62’ydi. İlk 500 adaya bakıldığında ise 387 öğrencinin Boğaziçi Üniversitesi’ne geldiği görüldü. Tüm puan türlerinde ilk 1000 adaydan 773’ü Boğaziçi Üniversiteli olurken, bu sayı 2021 tarihinde 700’dü.

TABAN SIRALAMALARINDA YÜKSELİŞ

Sınav sonuçlarına göre Boğaziçi Üniversitesi açısından taban sıralamalarında da ciddi yükselmelerin olduğu tespit edildi. Geçen yıl öğrenci alan 33 programın 28’inin taban sıralamalarının arttığı görüldü. Yerleştirmelerde esas alınan taban başarı sıralamaları bakımından artış oranı yüzde 84.8 oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleşenlerin yüzde 47’sinin kız öğrenciler, yüzde 53’ünün erkek öğrenciler olduğu görüldü. Tercih sıralaması açısından ise Boğaziçi Üniversitesi yerleşenlerin yüzde 37’sinin birinci tercihi, yüzde 19’unun ikinci tercihi, yüzde 15’inin üçüncü tercihi oldu. Buna göre adayların yüzde 71’i ilk üç tercihine göre Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleşti.

HUKUK FAKÜLTESİ İLK TARİHİNDE BAŞARIYI YAKALADI

İlk kez 2022 YKS ile öğrenci alan Hukuk Fakültesi’nin tüm 72 kişilik tüm kontenjanı dolarken, Türkiye’deki Hukuk Fakülteleri arasında önemli bir sıralamaya oturdu. Kamu üniversiteleri arasında en yüksek ikinci puan ayrıca sıralamaya sahip olan Hukuk Fakültesi Eşit Ağırlık puanıyla öğrenci alıyor.

REKTÖR PROF. DR. NACİ İNCİ: “HUKUK FAKÜLTESİ İLK TARİHİNDEN BAŞARIYI YAKALADI”

YKS sonuçları hakkında açıklamada bulunan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, “159 yıllık geleneği, başarılı eğitim ayrıca araştırma kadrosu ile Boğaziçi Üniversitesi’nin başarısını artırarak sürdürmesi hedefiyle yola çıkmıştık. Boğaziçi Üniversitesi’nde başlattığımız kabuk değişiminin kamuoyu ayrıca adaylar tarafınca da anlaşılmış olduğunu görmek sevinç verici” dedi.

Rektör Prof. Dr. İnci, “Sınavdan önce yeni kurulan ayrıca her biri birbirinden değerli genç bir akademik kadroya sahip Hukuk Fakültemiz sayesinde tercihlerde artış olacağını ifade etmiştim. Hatta ilk 1000 adayın 800’ünü hedeflediğimizi söylemiştim. Şimdi bu rakamın 700’den 773’e sıçradığını gördük. Bu da EA puan türü ile öğrenci alan Hukuk Fakültemiz sayesinde gerçekleşmiştir” diyerek, Hukuk Fakültesi’nde verilecek derinlikli ayrıca güncel eğitimin gözlenmesiyle puanlarının gelecek yıllarda daha da artacağına emin olduğunu ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu