tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Türkiye’den Pakistan’a İyilik Yolculuğu Balşadı

Afet ayrıca Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, aralarında Türk Kızılay’ın da bulunduğu STK’ların desteğiyle hazırlanan temel …

Türkiye’den Pakistan’a İyilik Yolculuğu Balşadı
30.08.2022 19:21
0
A+
A-

Afet ayrıca Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, aralarında Türk Kızılay’ın da bulunduğu STK’ların desteğiyle hazırlanan temel insani yardım malzemelerini taşıyan ilk İyilik Treni, Pakistanlı selzedeler için Tarihi Ankara Garı’nda düzenlenen törenle yola çıktı.

Türk Kızılay, birkaç gündür muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketiyle mücadele eden Pakistan halkı için harekete geçerek barınma, gıda ayrıca hijyen yardımlarını afet bölgelerine ulaştıran ilk insani yardım kuruluşlarından biri oldu. Pakistan Kızılayı ile iş birliği içerisinde bölgedeki acil ihtiyaçları tespit eden Türk Kızılay kargo uçağı ayrıca TIR’lar aracılığıyla çadır, gıda kolisi, hijyen kiti, battaniye, sünger yatak, yağmurluk, çizme, su bidonu ayrıca sineklikleri Pakistan halkına ulaştırmak üzere gönderdi.

Daha önce Afganistan’daki ihtiyaç sahipleri için gönderilen İyilik Trenlerinin ilki ise bu kez Pakistanlılar için yola çıktı. AFAD koordinasyonunda ayrıca TCDD taşımacılığında, aralarında Türk Kızılay’ın da bulunduğu STK’ların desteğiyle hazırlanan 100 adet 16m2 çadır, 1.000 adet battaniye ayrıca 38.510 parça giyim malzemesi sevkiyatı, bugün Tarihi Ankara Garı’nda düzenlenen törenle bölge halkının yaralarını sarmak üzere yola çıktı.

“İmece usulüyle hazırladığımız yardım malzemelerini iyilik seferimize yükledik”

Türk Kızılay adına törene katılan Uluslararası İşler ayrıca Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük, “Pakistan ayrıca Türkiye sevinçte ayrıca kederde her vakit birlikte olmuş iki ülkedir. Bugün maalesef alışılagelmişin 5 katı şiddetinde yağan Muson yağmurları nedeniyle Pakistan’ın üçte biri sular altında. Milyonlarca insan evleri hasar gördüğü için barınma ihtiyacı içerisinde. 1000’in üzerinden insan hayatını kaybetti. Türkiye her vakit olduğu gibi Pakistan’ı bu zor gününde yalnız bırakmadı. Biz Türk Kızılay olarak 2005 tarihinden bu yana Pakistan’daki Delegasyonumuz ile sosyoekonomik güçlendirme ayrıca temel ihtiyaçların karşılanması noktasında birçok faaliyet yürütüyoruz. Sel felaketinin ilk dakikalarından itibaren ise Pakistan Delegasyonumuz aracılığıyla ayrıca Pakistan Kızılayı ile birlikte sahada yardım faaliyetlerimize başladık. Bir taraftan dün Erzurum’dan 2 TIR malzememizi yola çıkardık. Diğer taraftan bugün Türkiye’nin yardım kuruluşları olarak AFAD koordinasyonunda organize olduğumuz ayrıca imece usulüyle hazırladığımız yardım malzemelerimizi iyilik seferimize yüklemiş durumdayız. Bağışçılarımıza bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız PAKİSTAN yazıp 2868’e gönderecekleri bir SMS ile veya Kızılay websitesi aracılığıyla yürüttüğümüz çalışmalarımıza destek olabilirler.” dedi.

Törende, AFAD Başkanı Yunus Sezer, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi ayrıca STK temsilcileri de yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu