tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Türkiye Güvenlik Çözümleri Pazarı İvmeli Büyümesini Sürdürüyor

Türkiye’nin en büyük bağımsız güvenlik yöneticileri buluşması 5. IDC Türkiye Güvenlik Zirvesi, sektör liderlerini 22 Eylül 2022’de Four Seasons …

Türkiye Güvenlik Çözümleri Pazarı İvmeli Büyümesini Sürdürüyor
16.08.2022 11:36
0
A+
A-

Türkiye’nin en büyük bağımsız güvenlik yöneticileri buluşması 5. IDC Türkiye Güvenlik Zirvesi, sektör liderlerini 22 Eylül 2022’de Four Seasons Hotel The Bosphorus’ta bir araya getirecek. “Güçlü Güvenlik Duruşu için 360 Derece Güvenlik” temasıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, BT güvenliği liderleri siber güvenlik alanındaki deneyim ayrıca gelecek beklentilerini paylaşacak.

IDC Türkiye’nin araştırmaları; şirketlerin, 2022 tarihinde güvenlik stratejilerini sıfır güven yaklaşımı çerçevesinde gözden geçireceklerini, bilişim teknolojileri altyapılarının güvenliğini güçlendireceğini, operasyonel teknoloji, veri gizliliği ayrıca veri güvenliği alanında yatırımlarını sürdürmeyi planladıklarını ortaya koyuyor. Türkiye’nin en büyük ayrıca en kapsamlı bilgilendirme güvenliği buluşmalarını gerçekleştiren International Data Corporation (IDC) Türkiye, 5. IDC Türkiye Güvenlik Zirvesi ile siber güvenliğin geleceğine ışık tutacak. BT güvenliği üst düzey yöneticilerine yönelik zirve, IDC’nin 15’ten fazla iş ortağının katkılarıyla gerçekleşecek.

Türkiye’nin ayrıca dünyanın en önemli global şirketlerinin bilişim yöneticilerinin konuşmacı olarak katılacağı etkinlik, sektördeki deneyim paylaşımını ayrıca dayanışmayı artırmayı hedefliyor. Bir tam gün sürecek, IDC analist sunumları, CISO oturumları, paralel oturum ayrıca teknoloji odaklı çalışma gruplarının yer alacağı etkinlikte bugünün ayrıca yarının güvenlik stratejilerine yön verecek konuları, farklı sektörlerin önde gelen bilişim teknolojileri güvenlik yöneticileri tarafınca değerlendirilecek.

Siber güvenlik tüm detaylarıyla işlenecek

IDC ev sahipliğinde, Türkiye’nin lider markalarında görev alan 130’dan fazla bilişim liderinden oluşan danışma kurulunun katkılarıyla planlanan etkinlik programında; Fidye Yazılımlarının Gelişmekte Olan Yıkıcı Yetenekleri, Tedarik Zinciri Saldırılarından Alınan Büyük Hasarlar, Bulut Güvenliği, Uzaktan Çalışma ile Artan İçeriden Gelen Tehditler gibi konular yer alacak. IDC Türkiye Araştırma Müdürü Yeşim Öztürk’ün Güçlü Güvenlik Duruşu için 360 Derece Güvenlik başlıklı oturumuyla başlayacak zirvede; Türkiye’nin önemli markalarının bilişim liderleri, Siber Güvenlik – Farklı Bir Biçimde Düşünmek, Yeni Nesil Siber Güvenlik Otomasyonu, İşyerinden İş Gücü Güvenliğine ayrıca Buluta Güvenli Geçişi Sürdürme gibi konularda deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

“Dijital güven oluşturmak bir iş zorunluluğudur”

IDC Türkiye Başkan Yardımcısı ayrıca Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları; “Yaşadığımız son on yıl şirketlere birçok ders verdi. Birincisi, siber suçlular ‘iyi bir krizin boşa gitmesine asla izin vermeyin’ söylemini oldukça iyi değerlendiriyor. Bir diğeri, dijital güven kavramının dijital çağda bir iş zorunluluğu haline gelmesi. Tüm bunların merkezinde her vakit olduğu gibi güvenlik var. Gizlilik ayrıca uyumluluktan sürdürülebilirliğe; e-ticaretten güvenilir ekosistemlere, etik ayrıca şeffaflıktan, marka itibarı ayrıca sadakatine kadar güven birçok kavramı kapsar. Dijital güven oluşturmak bir iş zorunluluğudur, ancak işin dokusunun bir parçası olmasını sağlamak için yönetim kurulu düzeyinde liderlik ayrıca yönetişim gerektirmektedir. IDC olarak, inovasyon çağında güvenlik teknolojilerinin şirketler için bir fırsat ayrıca hatta inovasyonun hızlandırıcısı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle 5. IDC Türkiye Güvenlik Zirvesi’nde, güven ayrıca güvenlikle ilgili birçok konuyu derinlemesine konuşacağız. Sektörel deneyim paylaşımları ayrıca güvenlik ekosistemiyle yaratacağımız sinerjinin, etkinliğimizde sunacağımız birçok katma değerden sadece birkaçı olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Artık değişim yeni normal haline geldi”

Zirveyle ilgili görüşlerini paylaşan IDC Türkiye Araştırma Müdürü Yeşim Öztürk; “Siber güvenlik gerçeklerine baktığımızda; artık değişimin yeni normal haline geldiği söyleyebiliriz. 2022 yılı başında globalde belirlenen siber güvenlik gerçeklerinin geçtiğimiz 3 aylık kısa bir dönem içinde değişime uğradığını görüyoruz. Ukrayna-Rusya savaşı, kur dalgalanması, enflasyon baskısı, global tedarik zinciri problemleri, sürdürülebilirlik çabaları bizlere risklerin sürekli değiştiğini ayrıca şirketlerin yeni bir risk altında kalma olasılıklarının anlık olduğunu tekrar hatırlatıyor. Bir sonraki karmaşık saldırının nereden geleceğini bilemeyen güvenlik uzmanları, tehdit istihbaratı, olayları tespit, müdahale ayrıca cevap, kimlik ayrıca erişim yönetimi, bulut güvenliği, veri güvenliği vb. alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda, regülasyonel uyumluluk ayrıca veri gizliliği ise dijital dönüşümü gerçekleştirme hedeflerinde güvenlik stratejilerinde ilk sırada gelmeyi sürdürüyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu