tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
ALTIN
2.307,40
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Türkiye, bisiklet turizminde dünyanın zirvesine çıkacak

Türkiye, Kış Yarışları Serisi ile dünyada kış sezonunda en fazla uluslararası bisiklet yarışı düzenlenecek ülke oldu.

Türkiye, bisiklet turizminde dünyanın zirvesine çıkacak
28.01.2023 00:32
0
A+
A-

Türkiye, Kış Yarışları Serisi ile dünyada kış sezonunda en fazla uluslararası bisiklet yarışı düzenlenecek ülke oldu.

Bisiklet Turizmi Derneği öncülüğünde hayata geçirilen ayrıca 23 uluslararası bisiklet yarışının yapılacağı Türkiye Kış Yarışları Serisi için 76’sı yabancı 4’ü Türk toplam 80 takım Antalya’ya geldi. Antalya’daki 24 bisiklet dostu otelde konaklayacak olan takım ayrıca sporcular, 23 yarış ile sezona hazırlanırken Antalya ayrıca Türkiye’yi de tanıtacak. Bisiklet Turizmi Derneği Başkanı Şamil Yaşacan, “Bu serinin dünyadaki en büyük uluslararası bisiklet yarış serisi olacağını belirterek “Türkiye, bisiklet dünyasının dikkatini çekecek” dedi. 

Bisiklet turizmi yükseliyor
Türkiye’de bisiklet turizmi hızla yükselmeye devam ediyor. Türkiye’de ardı ardına yapılan önemli bisiklet yarışları ayrıca kamp organizasyonları Türkiye’nin bisiklet dünyasındaki yükselişine önemli bir katkı yaptı. Merkezi Antalya’da bulunan Bisiklet Turizmi Derneği de Türkiye’nin hızlı yükselişini daha da hızlandırmak için önemli bir yarış serisine öncü oldu.

Bisiklet dostu otellerde konaklayacaklar
Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alacak olan ayrıca 28 Ocak 2023 yılında start alacak Türkiye Kış Yarışları Serisi kapsamında 23 adet uluslararası bisiklet yarışı gerçekleştirilecek. Seri kapsamında 76 yabancı takımdan 1260 sporcu, 4 Türk takımından 63 Türk sporcu mücadele edecek. 1323 sporcu, Kültür ayrıca Turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un öncülüğünü yaptığı 24 Bisiklet Dostu Otel’de konaklayacak. Türkiye 2023 Kış Yarışları Serisi UCI ayrıca olimpiyat puanı verdiği için profosyonel dünya takımları için ve büyük önem arz ediyor.

Tanıtıma ayrıca ekonomiye katkı
15.12.2022 – 10.04.2023 tarihleri arasında Antalya’da kamp yaparak sezona hazırlanacak olan takımlar Antalya’nın turizm merkezleri Kemer, Antalya, Kundu, Belek, Side ayrıca Alanya’daki yarışlarda mücadele edecek. Gerçekleştirilen organizasyonlarla bisiklet takımları yarış sezonuna sıkı bir şekilde hazırlanırken Türkiye tanıtımına ayrıca turizm ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Bu takımların çoğu yaz döneminde başta Kayseri-Erciyes olmak üzere yüksek irtifa kampları için yine Türkiye’ye gelmeyi planlıyorlar.

5 ay kamp yapacak takımlar var
 
Konu hakkında açıklama yapan Bisiklet Turizmi Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, 2023 kış sezonunun en fazla bisiklet organizasyonu yapılan dönem olacağını söyledi. Türkiye Kış Yarışları Serisi’nin en büyük uluslararası bisiklet yarış serisi olacağını belirten Yaşacan, “Olimpiyatlara katılacak sporcular ülkemize gelip bu yarışlara katılıp 5 aylık kamp sürecinde hazırlıklarını yapacak. Bu organizasyon hem ülke ekonomimize katkı sağlarken hem de tanıtımımızı da yapacak” dedi.

Türkiye’nin geneline yayılacak
Bisiklet turizmi müşterisinin golf müşterisinden daha kaliteli ayrıca nitelikli olduğunu ifade eden Yaşacan, “Bizim amacımız bu yarış serisi ile dikkatleri ülkemize çekerek, bisiklet turizminin sağlamış olduğu daha kaliteli ayrıca nitelikli müşterilerle ülkemizin bu pastadan pay almasını sağlamaktır. Antalya bizim için pilot bölge. Buradan başlayarak organizasyonumuzu Türkiye’nin 7 bölgesine yayma hedefindeyiz. Golf gibi sadece Antalya odaklı değil, Türkiye odaklı bir proje olacak. Hem yaz hem kış mevsimlerinde bu organizasyonları yapacak, ülkeye kaliteli ayrıca de nitelikli müşteriyi getirecek kapasitedeyiz. Bisiklet müşterileri tarihe, gastronomiye, kültüre ayrıca sağlığa geliyor. Ülkemiz hem bu nitelikler bakımından hem de lojistik açısından çok zengin. Bizim bu müşterileri, bu tür yarışmalarla ülkemize kazandırmamız gerekiyor” dedi.

“Bisiklet turizminde rakibimiz olmayacak”
“Bu organizasyonların devamı gelecek” diyen Yaşacan, “Futbol turizminde nasıl rakibimiz yoksa 2-3 sene içerisinde bisiklet turizminde de rakibimizin olmayacağına inanıyoruz. Bisiklet turizmi Avrupa’da 2023 tarihinde 85 milyar dolarlık bir ticari hacme ulaşacak. Bu pastadan ciddi bir pay almak için ülke olarak yapmamız gerekenler var. Sporcuların ekipmanları ile rahatça konaklayabilmeleri için ülkenin her bölgesinde bulunan otellerin Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi belgesini almaları gerekiyor. Karayolları da dahil olmak üzere devletimizin bütün kurumlarının bütün il, ilçe, kasaba ayrıca köylerde bu işe dikkat çekmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu