tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

TÜRKÇİMENTO’dan 65. Yıla Özel Anlamlı Proje

SAKIZ AĞACI AĞAÇLANDIRMA SAHASI İZMİR FOÇA’DA HAYATA GEÇİYOR TÜRKÇİMENTO kuruluşunun 65. Tarihinde “Sakız Ağacı Ağaçlandırma Sahası” projesini …

TÜRKÇİMENTO’dan 65. Yıla Özel Anlamlı Proje
16.09.2022 12:52
0
A+
A-

SAKIZ AĞACI AĞAÇLANDIRMA SAHASI İZMİR FOÇA’DA HAYATA GEÇİYOR

TÜRKÇİMENTO kuruluşunun 65. Tarihinde “Sakız Ağacı Ağaçlandırma Sahası” projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında İzmir ili Foça ilçesi Gerenköy’de 10 bin metrekarelik alana toplam 250 adet sakız ağacı ile 500 adet mavi servi ayrıca kara servi fidanının dikimi gerçekleştirildi.

TÜRKÇİMENTO kuruluşunun 65. Tarihinde Ege Orman Vakfı – İzmir Foça Belediyesi iş birliği ile İzmir’in Foça ilçesi Gerenköy mevkiinde 10 bin metrekarelik alanda “Sakız Ağacı Ağaçlandırma Sahası” projesini hayata geçirdi.

TÜRKÇİMENTO desteği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Sakız Ağacı Ağaçlandırma Sahasına toplamda 250 adet sakız ağacı ile 500 adet mavi servi ayrıca kara servi fidanı dikildi.

Kaybolmakta olan sakız ağacının ekonomik, kültürel ayrıca sosyal nitelikli değerini tekrar canlandırmayı hedefleyen proje kapsamında saha hazırlıklarının yapılarak fidanların dikimi gerçekleştirildi. Ve yangın önleme tedbirlerinin alındığı sahada damla sulama sistemi kuruldu ayrıca uygulamasına geçildi. Projede işbirliği yapılan Ege Orman Vakfı, yürüttüğü projelerde, yerel halktan kadınların; eğitim, beceri kazanma ayrıca nitelik arttırma ile ekonomik, sosyal ayrıca kültürel yönden kalkınmalarına destek olmaktadır.

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, Sakız Ağacı Projesi’ne ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sakız ağacının tekrardan ıslahı ile türün korunması adına Sakız Ağacı yetiştiriciliğini teşvik etmeyi amaçladığımız bu projede bizi en çok heyecanlandıran konulardan biri de kadınlara ekonomik ayrıca sosyal anlamda yaptığı destek oldu. Bu projenin gerçekleştirilmesi aşamasında yürütülen faaliyetlerde ayrıca fidan dikimlerinde bölgedeki kadınların istihdamına öncelik verilmek suretiyle yöre halkı yer aldı. Eğitim sürecinin de yer aldığı projede bölge halkının büyük emeği söz konusu. Bu vesileyle Vakıf başta olmak üzere katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu