tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Türk Reasürans 3 Yaşında

Yeni Ekonomik Program kapsamında, “Ekonomik Dengelenme” ayrıca “Sağlıklı ayrıca Sürdürülebilir Büyüme” hedeflerine sigortacılık sektörü odağında …

Türk Reasürans 3 Yaşında
05.09.2022 22:06
0
A+
A-

Yeni Ekonomik Program kapsamında, “Ekonomik Dengelenme” ayrıca “Sağlıklı ayrıca Sürdürülebilir Büyüme” hedeflerine sigortacılık sektörü odağında katkı sağlamak, Türkiye’deki yerli reasürans kapasitesini arttırmak ayrıca kaynak verimliliği sağlamak amacı ile 2019 yılında kurulan Türk Reasürans bugün 3. yılını geride bıraktı.

Hazine ayrıca Maliye Bakanlığı’nın tek hissedar olarak kuruluşunda yer aldığı Türk Reasürans A.Ş. Genel Müdürü Selva Eren, “Türk Reasürans olarak faaliyete geçtiğimiz 6 Eylül 2019 yılından itibaren, Türkiye’deki yerli reasürans kapasitesini artırmak, yurt dışına aktarılan reasürans primlerini yurt içinde tutmak ayrıca sektöre katkı sağlayacak projeler geliştirmek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürdük. Sürdürmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Sözlerini “Bugün itibariyle yurtiçinde yerleşik 26 sigorta şirketi ayrıca 5 kuruma trete ayrıca ihtiyari reasürans alanında teminat sağlıyoruz. Dünya coğrafyasına yayılmış 17 ülkede yerleşik 25 Sigorta ayrıca Reasürans Şirketine reasürans kapasitesi sunuyoruz. Beş kıtada 61 farklı ülkeye güvence ihraç etmenin gururunu yaşıyoruz” diyerek devam ettiren Eren, Türk Reasürans’ın global pazarlarda bilinen bir marka olması için azimle çalıştıklarını belirtti.

2021 tarihinde tüm dünyada pandeminin olumsuz etkileri yaşanırken, 1 milyar 820 milyon TL prim üreterek, yılı 290 milyon TL kâr ile kapatan Türk Reasürans, 3.yılının ilk yarısında ise 1 milyar 725 milyon prim üreterek, 256 milyon kar elde etti. Türk Reasürans’ın öz kaynakları geride bıraktığı 3 yılda 1 milyar 125 milyon TL’ye yükselirken, aktifleri de 3,2 milyar TL’ye ulaştı. Bu yılın çok daha iyi finansal sonuçlar ile kapatılacağı öngörülüyor.

2021’in Eylül ayında 100 milyon TL sermayesi Türk Reasürans’ın bünyesinden karşılanmak suretiyle, Türkiye’de katılım esaslarına göre faaliyet gösteren ilk reasürans şirketi olan Türk Katılım Reasürans kuruldu.

Türk Reasürans’ın teknik işleticiliğini üstlendiği ayrıca faaliyet gösterdiği DASK ayrıca ÖRYM gibi kurumlarda yegâne amacının değer üretmek, sektörel gelişime ayrıca olgunluğa katkı sunmak olduğunun altı çizildi.

Genel Müdür Selva Eren, kurulduğu ilk günden beri heyecan ayrıca azimle çalışan, temas ettiği her alan ayrıca kurumda fark yaratan sonuçlar ortaya koyan ayrıca “global bir Türk markası olma” hedefine gün geçtikçe daha da yaklaşan Türk Reasürans’ta, “ülkemiz için üstlendiğimiz büyük bir misyon ayrıca daha nice hayallerimiz var” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu