tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Trust Tasarım Yarışması Başladı

Türkiye’nin ilk yerel para birimini ayrıca “Anti-Monopoli” dayanışma ayrıca türetim ekonomisi oyununun parasını tasarlamaya var mısınız? Sosyal …

Trust Tasarım Yarışması Başladı
07.10.2022 12:21
0
A+
A-

Türkiye’nin ilk yerel para birimini ayrıca “Anti-Monopoli” dayanışma ayrıca türetim ekonomisi oyununun parasını tasarlamaya var mısınız?

Sosyal bir girişim olan Good4Trust.org, ekolojik ayrıca sosyal açıdan adil üreticiler ile ihtiyaçlarını onlardan karşılamayı önceliklendiren alıcıların oluşturduğu yeni bir ekonomik sistem. “Türetim Ekonomisi’ndeki” bu sistemde yer alan alıcılara da “Türetici” deniyor. Good4Trust.org ‘türetim ekonomisi’ni desteklemek üzere “Trust” adlı yerel dijital bir “para”* tedavüle sokacak. Bu banknotun, yani Trust’ın tasarımı için yarışma düzenleniyor. Good4Trust ekosistemi içinde dijital olarak geçerli olmanın yanı sıra, tasarlanan türetim ekonomisi oyununun basılı parası olacak.

Yarışmanın Konusu ayrıca Teması

Yarışma ile, mevcut yaşam şeklimizin tükettiği dünyayı tekrar yaşanabilir kılmayı amaçlayan türetim ekonomisini yaygınlaştırmak, sistem içerisinde “Trust” üzerinden üretici ayrıca türeticilerin ihtiyaçlarını diğer üreticilerden karşılamasını sağlamak, üreticilerin çalışanlarına Trust ile alışveriş fırsatı sunması amaçlanmaktadır.

Good4Trust iyiliğin paylaşıldıkça çoğaldığına ayrıca tasarım sanatının yaygınlaştırmada önemli bir güç olduğuna inanıyor. Good4Trust.org tarafından “Trust Tasarım Yarışması” neticesinde seçilecek olan tasarım, Good4Trust ekipleri tarafınca yarışmanın amaç ayrıca kapsamına uygun şekilde seçilecektir.

Yarışmaya Katılım Şartları

Tasarımda dikkat edilmesi gerekenler;

  • Tasarımda banknot üzerinde Good4Trust.org yazısı yer almalı
  • Kurumsal mor ayrıca sarı renkleri içermeli (Renk kodları: FCD307 ayrıca 753996)
  • Para biriminin Trust olduğu açık olmalı
  • Üzerinde bir yerde “IN GOOD WE TRUST” yazmalı
  • Fibonacci sarmalı ve/veya Good4Trust logosu yer almalı
  • 7 dallı hayat ağacı sembolizması yer almalı
  • Boyutu cüzdanlara uygun banknot ebatlarında olmalı
  • Para birimi şimdilik 100 Trust olmalı (Kazanan tasarımcıdan başka birimler de istenebilir)

Yarışma Ödülü

Seçilecek tasarıma 12.000 TL ödül verilecektir.

*Bahsi geçen Trust “parası” hukuki olarak havayolu milleri veya kahayrıca kuponları gibi esasen vergi mevzuatına uygun bir indirim kuponu özelliği taşımaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu