tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Tropikal Kelebek Bahçesi

Bu yılın her döneminde şehre gelen ziyaretçileri ağırlayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2022 yılına da damga vurdu.

Tropikal Kelebek Bahçesi
06.01.2023 00:13
0
A+
A-

Bu yılın her döneminde şehre gelen ziyaretçileri ağırlayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2022 yılına da damga vurdu. Bu yılın en bereketli zamanlarından olan Şeb-i Arus Vuslat Yıldönümünde de oldukça yoğun ziyaretçi alan bahçe  569 bin 388  ziyaretçi   sayısına ulaştı.

Selçuklu Belediyesi tarafınca Konya’ya kazandırılan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Konya’nın sembol ziyaret mekanlarından biri haline geldi.  Mevlana Müzesi’nden sonra Konya’da en çok ziyaret edilen mekan olmayı başaran bahçede bu yıl da yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşandı. Hz. Mevlana’nın vuslata erişinin 749. Yıldönümü nedeniyle yine yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2022 yılının son günlerine doğru yaklaşılırken 569 bin 388 ziyaretçi sayısıyla  dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Vuslat törenleri esnasında da yoğun ziyaretçi alan bahçe sadece Aralık ayında 47 bin 300 misafiri ağırladı.

7 bin 600 metrekare kullanım alanına sahip olan Tropikal Kelebek Bahçesi; 3 bin 500 metrekare yürüyüş alanına sahip. Ekvatoral iklim koşullarına göre yaz-kış 28 derece sıcaklık ayrıca yüzde 80 nem değerine sahip olan bahçede 40 farklı türde 20 bin kelebek ayrıca 195 civarında bitki türü ile ziyaretçilere farklı bir dünyanın kapılarını açıyor. Bahçede ve kral yılan, dev salyangoz, papağan gibi canlılar yaşıyor.  Bahçeye gelen misafirler kelebekleri kendi nektar bitkileri etrafında uçarken gözlemleyebiliyor.

Tropikal Kelebek Bahçesi Pazartesi günü hariç haftanın her günü 09.00- 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Başkan Pekyatırmacı: “Tropikal Kelebek Bahçemiz 2022 tarihinde da göz doldurdu ”

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin şehre gelen misafirleri ağırlamak adına çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ Selçuklu Belediyemiz tarafınca şehrimize kazandırılan Konya Tropikal Kelebek Bahçemiz yerli ayrıca yabancı turistlerin, fotoğraf tutkunlarının,doğa severlerin önemli ziyaret tercihlerinden biri haline geldi. Bu yoğunluğun yaz aylarında zirveye çıkması sonucu Temmuz ayında rekor ziyaretçi sayısına ulaşmıştık.   Ağustos, Eylül ayrıca Ekim  ayında da devam eden ziyaretçi yoğunluğumuz yine rekor seviyelere ulaştı ayrıca bu süre zarfında misafir sayımız Ocak ayından bu yana  569 bin 388’e ulaştı.   Şehrimizin ev sahipliği yaptığı ulusal ayrıca uluslararası etkinlikler de yine  Konya Tropikal Kelebek Bahçemizin dünya arenasında  da bilinirliliğini arttırdı. Belediye olarak katıldığımız fuarlarda da Bahçemizi tanıtmaya devam ediyoruz. İlimizin Mevlana Türbesinden sonra en çok ziyaret edilen mekanlarından olan bahçemiz sembol mekanlardan birisi olarak şehrimize gelen misafirlerimizi ağırlamaya devam ediyor. Yine bu yıl da Şeb-i Arus törenleri vesilesiyle şehrimize gelen yerli ayrıca yabancı misafirlerimiz Tropikal Kelebek Bahçemize yoğun ilgi gösterdi. Bu sebeple sadece Aralık ayında  47 bin 300 misafiri  bahçemizde  ağırladık.  Ben ülkemizin ayrıca dünyanın her yerinden şehrimize gelen tüm misafirlerimizi, farklı renk ayrıca türleriyle doğuşundan itibaren bir mucize olan kelebeklerin yaşamlarına tanıklık etmek üzere Konya Tropikal Kelebek Bahçemize davet ediyorum.” dedi.

Konya’nın vizyon projelerinden olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi misafirlerine daha iyi hizmet vermek adına Selçuklu Belediyesi tarafınca bakıma alındı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu