tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
ALTIN
2.486,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Trend Micro, Güvenlik Yamalarının Kalitesinde Yaşanan Keskin Düşüşe Karşı Uyarıda Bulundu

Zero Day Initiative, açıklama politikalarını değiştirerek üreticileri daha iyisini yapmaya zorluyor Dünyanın önde gelen siber güvenlik …

Trend Micro, Güvenlik Yamalarının Kalitesinde Yaşanan Keskin Düşüşe Karşı Uyarıda Bulundu
23.08.2022 11:36
0
A+
A-

Zero Day Initiative, açıklama politikalarını değiştirerek üreticileri daha iyisini yapmaya zorluyor

Dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden Trend Micro, sayıları her geçen gün artan eksik ya da hatalı yamaların kuruluşlara güncelleme başına 400.000 ABD dolarından fazlaya mal olabileceği özelinde uyarıda bulundu.

Dünyanın en önemli siber güvenlik etkinliklerinden biri olan Black Hat USA 2022’de konuşan Trend Micro Zero Day Initiatiayrıca (ZDI) yöneticileri hem yamaların kalitesinde hem de üreticilerin müşteri ile olan iletişiminde yaşanan düşüşü ele almak için özel olarak tasarlanan politika değişiklikleri hakkında bilgilendirmeler verdi.

Güvenlik Açığı Araştırmasından Sorumlu Kıdemli Direktör ayrıca ZDI Başkanı Brian Gorenc, etkinlikte görüşlerini paylaştı: “ZDI, 2005 tarihinden bu yana üreticilere 10 binin üzerinde güvenlik açığı ifşa etti. Ancak, sektör genelinde güvenlik yamalarının durumu hakkında hiç bu kadar endişeli olmamıştık. Kafa karıştırıcı önerilerin olduğu yetersiz yamalar yayınlayan üreticiler, müşterilerinin önemli ölçüde vakit ayrıca para kaybetmesine neden oluyor ayrıca gereksiz riske yol açıyor.”

ZDI, üreticilerin hatalı veya eksik yama yayınlamasından kaynaklanan üç ana sorun belirledi:

  • İşletmeler artık kusurlu üretici uygulamaları sebebiyle ağlarına yönelik gerçek risklerle ilgili net bir görüşe sahip değil.
  • İşletmeler, eksik ayrıca hatalı güncellemeler sebebiyle daha önce uygulanan yamalara ek çalışmalar yaparak vakit ayrıca para harcamak zorunda kalıyor.
  • Başarısız bir yama, düzeltme olmamasına rağmen düzeltme yapıldığına inanılması sebebiyle hiç yama yapılmamasından daha fazla riske yol açıyor.

Bu senaryolar, tek bir güvenlik açığını gidermek için ek, düzeltici güncellemeler gerektireceğinden yama maliyetlerini büyük oranda artırıyor ayrıca iş kaynaklarının boşa harcanmasına ayrıca yeni risklere neden oluyor.

Tüm bunların yanı sıra, üreticiler arasında yamalar hakkında net ayrıca güvenilir bilgilendirme sağlama özelinde artan isteksizlik, ağları savunmaya çalışan kişilerin nasıl bir risk altında olduklarını doğru bir şekilde ölçememelerine neden oluyor.

Bu nedenle ZDI, sektör genelinde iyileştirmeler sağlamak amacıyla etkisiz yamalara yönelik açıklama politikalarını değiştiriyor. İleriye dönük olarak, standart 120 günlük vakit çizelgesi, atlanmış bir güvenlik yamasının sonucu olduğuna inanılan hatalar için aşağıda belirtilen şekilde azaltılacak:

  • İstismarın beklendiği önem derecesi en kritik olan durumlar için 30 gün
  • Yamanın bazı korumalar sunduğu kritik ayrıca yüksek önem derecesine sahip hatalar için 60 gün
  • Yakın bir zamanda istismar olması beklenmeyen diğer önem dereceleri için 90 gün

Yamalar, uygun şekilde tasarlansa bile tehdit aktörlerini altta yatan güvenlik açığına karşı uyararak riskleri istemeden de olsa artırabiliyor. Yamaları istismarlar başlamadan önce hazırlayan ayrıca yayınlayan kuruluşların sayısı oldukça az. Yamalar, eksik veya hatalı bir şekilde hazırlandığında ihlal riski büyük ölçüde artıyor.

Yamaların maliyeti kuruluşlar arasında farklılık gösterse de Trend Micro, hatalı yamaların maliyetinin belirlenmesini sağlayan bir formül geliştirdi: Toplam maliyet = f(T,HR,S,PF). T, yama yönetimi için harcanan zaman; HR, yama için gereken insan kaynağı maliyeti; S, yama uygulanacak uygulamaların sayısı ayrıca PF ise bazı uygulamalar için 2-3 haftada bir yapılan yama sıklığı anlamına geliyor.

Orta ayrıca büyük ölçekli işletmelerde yama maliyetinin her ay altı rakamı aşması alışılmadık bir durum değil. Yama harcamalarını hesaplamak için kullanılan formül ne olursa olsun, aynı güvenlik açığı için birden fazla güncelleme uygulamak, işletmelerin gereksiz vakit harcamalarının yanı sıra üzerlerindeki malî yükü de artırıyor ayrıca çeşitli risklerle karşı karşıya bırakıyor.

Trend Micro, işletmelere bu riskleri daha iyi anlamaları ayrıca azaltmaları için şunları öneriyor:

  • Özenli varlık tespiti ayrıca yönetimi programları geliştirin
  • Mümkün olan her yerde, finansal olarak en uygun ayrıca güvenilir üreticileri tercih edin
  • Yama revizyonlarını izleyerek ayrıca tehdit ortamındaki değişiklikleri yakından gözlemleyerek gelişmiş risk değerlendirmeleri yapın

*ZDI, 2021 tarihinde açıklanan tüm güvenlik açıklarının yaklaşık yüzde 64’ünü tespit eden, dünyanın en büyük üretici bağımsız hata ödül programıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet