tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Toprak Işık çocukların söyleşi konuğu oldu

Nilüfer’de öğrencilerle biraraya gelen yazar Toprak Işık, okuma alışkanlığının nasıl kazanılacağını anlattı. Nilüfer Belediyesi’nin “Çocuklara …

Toprak Işık çocukların söyleşi konuğu oldu
02.11.2022 00:03
0
A+
A-

Nilüfer’de öğrencilerle biraraya gelen yazar Toprak Işık, okuma alışkanlığının nasıl kazanılacağını anlattı.

Nilüfer Belediyesi’nin “Çocuklara Kitap Söyleşileri” etkinliği çocuklarla yazarları buluşturmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinliğe bu kez yazar Toprak Işık konuk oldu.

Ortaokul öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, kendilerine önceden dağıtılmış olan “Acaba Ne Olsam?” serisinden “Bilim Adamı” ayrıca “Mühendis” kitaplarını okuyarak gelen öğrenciler, kitabın yazarı ile buluşarak merak ettikleri sorulara yanıt aradılar.

Toprak Işık, Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrencilere okuma alışkanlığının önemini ayrıca nasıl kazanılacağını anlattı.

Fethiye Ortaokulu, Akçalar Fahriye Sayarel Ortaokulu, Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşuoğlu Ortaokulu, Meral Muammer Ağım Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı söyleşiye, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de konuk oldu.

Yazar ayrıca aynı zamanda mühendis olan Toprak Işık kendi hayatından da örnekler verdiği söyleşide “Birçok milletten insanlarla karşılaştım. Teknoloji alanında ayrıca genel gelişmişlik düzeyi bizden daha yüksek olan her millette fark ettiğim şey okuma oranlarının yüksek olması. Biz hep onlardan öğrenmeye çalışıyoruz. Kitap okumak aslında bağımlılıktır belki de dünyadaki tek yararlı bağımlılıktır. Okuma alışkanlığı genel olarak yetişkinlerden öğrenilir. Anne babası kitap okuyan çocukların okuma alışkanlığı kazanması daha kolaydır. Okuma alışkanlığı kazanmak için okumak istediğiniz kitapların listesini yapın. Kendinize bir okuma alanı ayırın. Bir okuma vakti belirleyin. Her yerde ayrıca her vakit kitap okuyabilirsiniz. Otobüs beklerken, serviste giderken ayakta bile kitap okuyabilirsiniz, isterseniz bu alışkanlığı kazanabilirsiniz” dedi.

Söyleşi sonunda katılımından dolayı Toprak Işık’a teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, çocukları okumaya teşvik etmek için kütüphanenin aynı adla organize ettiği yarışmaya atıfta bulunarak, her çocuğun bir yıl içinde, boyu kadar kitap okuması gerektiğini söyledi.

Çocukların meslek seçimine dair sorularını da yanıtlayan Toprak Işık, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı. Toprak Işık, etkinliğin ardından gezici kütüphaneyle beraber harekete geçerek, Doğanköy Ortaoku’nda yapılan bir başka söyleşide daha öğrencilerle buluştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu