tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4466
EURO
34,4543
ALTIN
2.489,74
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Toprak Analizi İle Çiftçilerin Maliyetleri Düşecek

TOPRAĞINI TANIYAN ÇİFTÇİNİN MALİYETLERİ DÜŞECEK Yerel yönetimlerin zor koşullar altında üretime devam etmeye çalışan çiftçilere yönelik …

Toprak Analizi İle Çiftçilerin Maliyetleri Düşecek
19.10.2022 14:00
0
A+
A-

TOPRAĞINI TANIYAN ÇİFTÇİNİN MALİYETLERİ DÜŞECEK

Yerel yönetimlerin zor koşullar altında üretime devam etmeye çalışan çiftçilere yönelik destekleme ayrıca güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Efes Selçuk Belediyesi’nin küçük üretici köylülere sunduğu ücretsiz Toprak Analizi hizmetiyle maliyetlerin düşürülmesi ayrıca toprağın korunması hedefleniyor.

Artan girdi maliyetleri ile mücadele etmekte zorlanan çiftçilere sunulan ücretsiz Toprak Analizi hizmeti, çiftçilerin üretim sezonu boyunca bilinçli gübre kullanımını mümkün kılacak. Bilinçsiz ayrıca aşırı gübre kullanımının toprağa verdiği zararı da azaltmayı amaçlayan çiftçiler, toprağın ihtiyaç duyduğu besinleri doğal yöntemlerle karşılayabilmek için gereken bilgiye de ulaşacaklar.

Toprak Analizi bilgi toplantısında üreticilere seslenen Efes Selçuk Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mustafa Kemal Özdalyan; “Toprak Analizi Hizmeti hem üreticimizi desteklemek amaçlı hem de doğayı ayrıca çevreyi koruyabileceğimiz bir hizmet. Bu anlamda bu hizmeti yapmaktan gerçekten mutluyuz. Toprak Analizi teknik anlamda çok çok önemli bir yöntem. Aslında aynı doktorların başvurduğu kan tahlili yöntemine çok benzer bir şey. Toprağımızın neyi eksik neyi fazla olduğunun, üretilen ürün için nelerin gerekli olduğunu ortaya çıkaran bir yöntem aslında Toprak Analizi. Girdi maliyetlerinin bu kadar yükselmesinden dolayı üreticimizin alışkanlık haline getirdiği standart gübreleme yerine toprağımızın gerçekte neye ihtiyacı olduğuna yönelmemizi sağlayan bir hizmet toprak analizi. Amacımız doğru ayrıca verimli gübreleme. Belediyemize bir dilekçe ile başvuran üreticilerimize telefonla ulaşıyoruz. Üreticilerimiz tarafınca Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne teslim edilen numunelere dair gelen sonuçları üreticilerimize teslim ediyoruz. Üreticilerimiz de bu sonuçlara uygun gübreleme programlarını uygulayabilecekler” dedi.

Toprak Analizi hizmetinden memnuniyetini ifade eden Gökçealanlı çiftçi Coşkun Tuncer, “Vatandaşa büyük bir yardım. Şimdi zaten her şeyin pahalı olduğu zamanda bu hizmetin ücretsiz olması çok iyi. Gübrelerin 50- 60 TL’den 600-700 TL’ye çıktığı bu zamanda 10 kilo gübre kullanacağımıza belki 1 kg gübre kullanacağız. Çok memnumuz” şeklinde konuştu.

10 yıldır Efes Selçuk’ta üretim yapan emekli Tarım Kredi Müdür Alim Demir ise, “30 yıl tarım kredide çalıştım. 10 yıldan beri de çiftçilikle uğraşıyorum. Toprak Analizi benim gördüğüm kadarıyla çiftçiler arasında revaçta olan bir şey değil. Çok güzel bir hizmet. Çitçilerimizin bu analizi mutlaka yaptırmasında yarar var” ifadelerini kullandı.

Efes Selçuk Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafınca verilecek Ücretsiz Toprak Analiz Hizmeti belirtilen takvim doğrultusunda gerçekleşecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet