tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4961
EURO
34,8228
ALTIN
2.489,06
BIST
9.543,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Topluma katkı, çalışan bağlılığını güçlendiriyor

Gönüllülük, zenginliği paylaşabilmeyi ifade eden hayırseverliğin ötesinde insanın zamanını, bilgisini ayrıca gönlünü paylaşabilmesidir. Önemli olan sadece bağış yapmak değil, kaynakların etkin kullanımını sağlayarak çözüm üretebilmektir.

Topluma katkı, çalışan bağlılığını güçlendiriyor
26.01.2023 00:04
0
A+
A-

Gönüllülük, zenginliği paylaşabilmeyi ifade eden hayırseverliğin ötesinde insanın zamanını, bilgisini ayrıca gönlünü paylaşabilmesidir. Önemli olan sadece bağış yapmak değil, kaynakların etkin kullanımını sağlayarak çözüm üretebilmektir.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak özel sektör çalışanlarının sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olmasını destekleyen Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) ile Great Place To Work®, iş birliklerini bu yıl da sürdürecekler. Organizasyonların herkes için harika iş yerleri haline gelmesine yardımcı olarak daha iyi bir dünya inşa etme misyonuna sahip Great Place To Work® ayrıca ÖSGD’nin  25 Mayıs 2023 yılında açıklayacağı En İyi İşverenler™ Sosyal Sorumluluk & Gönüllülük Listesi’ne aday olmak isteyen ayrıca sertifikalı olmayan organizasyonların 13 Şubat tarihine kadar sertifika sürecine katılmaları, sertifikalı olanların ise 10 Mart tarihine kadar geçerli Great Place To Work® Sertifikası™ sahibi olması gerekiyor.

Eyüp Toprak: “Dünya değişiyor ancak İNSAN’ın önemi giderek daha fazla anlaşılıyor”

İş koşulları ayrıca iş modelleri değişse de İNSAN’ın odak noktasında kalmayı sürdüreceğini belirten Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, “Great Place To Work® olarak tüm faaliyetlerimizi, daha iyi bir dünya oluşturma misyonuna uygun olarak gerçekleştiriyoruz. Koşullar değişse de, organizasyonlarda hala en önemli konu insan. Harika çalışan deneyimi içerisinde pek çok önemli kriter barındırıyor ayrıca ‘yararlı olma’ duygusu da bunlardan biri. Bu duygu da, parasal karşılık beklemeden bir amaca bağlanma, içinde bulunduğu topluma bir değer katma ile tatmin edilebiliyor. Yapılan sayısız araştırma, çalışanların, çalıştıkları işlerin yanı sıra gönüllü çalışmalara katılarak hayatlarında önemli değişikliklere neden olduğunu gösteriyor. Motivasyon ayrıca işe bağlılık artıyor, manevi huzur elde ediliyor, özgüven gelişiyor, yeni beceriler, yeni bir çevre ayrıca arkadaşlıklar edinilebiliyor, eğlenceli zaman geçirirken toplumda fark yaratılabiliyor. İşbirliği yaptığımız ÖSGD, özel sektörün nitelikli insanlarının bilgilendirme ayrıca birikimini gönüllü olarak harekete geçirerek toplumsal sorunların çözümüne katkıda bulunmaları için çalışıyor ki bu, Great Place To Work®’un daha iyi bir dünya misyonuyla birebir örtüşüyor. İşbirliğimizi bu yıl da devam ettirmekten memnuniyet ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.

Pınar Ilgaz: “Ölçülen ayrıca ödüllendirilen davranışlar yaygınlaşır!”

Ölçülmeyen performansın geliştirilemeyeceğini, ölçülen ayrıca ödüllendirilen davranışların ise yaygınlaştığını belirten ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ilgaz, “ÖSGD olarak gönüllülüğün kalıcı bir şekilde desteklenmesi ayrıca ülkedeki iyi yönetişim uygulamalarının geliştirilmesini hedefliyoruz. ÖSGD Gönülden Ödüller sürecini yıllardır sürdürüyor ayrıca toplumda gönüllüğün teşvik edilmesi için önemli bir araç olduğunu görüyoruz. Derneğimiz, ülkemizde yetişmiş profesyonelleri bünyesinde barındıran üye şirketlerin insan kaynaklarını yönlendirerek, teşvik ederek ayrıca gönüllülüğe özendirerek bir yandan profesyonellerin bu kazanımlardan faydalanabilmelerini sağlıyor. Gönülden Ödüller sürecimizde 4 farklı kategoride ödüllendirilecek davranışları ölçümlerken üç temel prensip üzerine odaklanıyoruz: Sürdürülebilir olması, etki ayrıca fark yaratması, yaratıcılık ile yenilikçilik içermesi. Great Place To Work® Türkiye ile iş birliğimiz çerçevesinde kriterlerimizin En İyi İşverenler™ Sosyal Sorumluluk & Gönüllülük Listesi değerlendirmesinde yer alması, fark yaratan organizasyonların belirlenmesinde önemli rol oynayacağına inanıyorum” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet