tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
ALTIN
2.308,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

TMO’nun buğday ve arpada “alım primi” ödeme süresi 15 ilde uzatıldı

Ali Ekber YILDIRIM Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bu yıl ilk kez buğday ayrıca arpa için uyguladığı alım primi ödemesine ilişkin kararda …

TMO’nun buğday ve arpada “alım primi” ödeme süresi 15 ilde uzatıldı
01.09.2022 13:51
0
A+
A-

Ali Ekber YILDIRIM

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bu yıl ilk kez buğday ayrıca arpa için uyguladığı alım primi ödemesine ilişkin kararda değişiklik yapılarak 15 ilin belirlenen ilçelerinde destekten yararlanma süresi 21 Eylül 2022 tarihine kadar uzatıldı. Değişiklik bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yapılan değişiklikle buğdayda kilo başına 1 lira, arpada 50 kuruş olan alım primi desteğinden yararlanma süresi Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Bolu, Çankırı, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Kayseri, Muş, Sivas, Yozgat ayrıca Van’ın belirlenen ilçelerinde 21 Eylül 2022’ye kadar uzatıldı. Diğer il ayrıca ilçelerde alım priminden yararlanma süresi 6 Haziran – 1 Eylül 2022 olarak devam ediyor.

Alım priminden yararlanma süresi uzatılan ilçeler

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla alım priminden yararlanma süresi 21 Eylül 2022 tarihine kadar uzatılan il ayrıca bağlı ilçeler şöyle:

TMO’ya ürün satanlar yararlanacak

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olarak arpa ayrıca buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini TMO’ya satan ayrıca bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere, buğday için kilogram başına 1 lira, arpa için kilogram başına 50 kuruş alım primi ödemesi yapılacak. TMO’ya ürün satmayanlar bu destekten yararlanamayacak.

Ödemeler için izlenecek yol

Ürettiği buğday ayrıca arpayı Toprak Mahsulleri Ofisi’ne satan çiftçilerin 30 Eylül 2022 tarihine kadar alım satım belgeleriyle Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Tarım ayrıca Orman Bakanlığı il/ ilçe müdürlüğü tarafınca düzenlenerek askıya çıkarılan ödeme icmalleri, gerekli kontrollerin yapılması için ÇKS kaydının bulunduğu yerleşim biriminin sorumluluk alanı içindeki TMO başmüdürlüğüne gönderilecek. Yapılan kontroller devamında ödeme yapılacak.

Lisanslı depo satışlarındaki uygulama

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre lisanslı depolar üzerinden elektronik ürün senedi (ELÜS) ile yapılan alımlarda, takas işlemlerinden kaynaklanan nedenlerle alım satım belgesinin düzenlenmesinin gecikmesi durumunda, kararda belirtilen ilçelerdeki lisanslı depolardan 21 Eylül’e kadar, diğer il ayrıca ilçelerdeki lisanslı depolardan ise 1 Eylül’e kadar TMO’ya satış onayı veren üreticilerden yapılacak alımlarda, 30 Eylül 2022 tarihine kadar düzenlenen ayrıca TMO tarafınca uygun görülen ELÜS alım satım belgeleri dikkate alınacak.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu