tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5997
EURO
34,8019
ALTIN
2.497,50
BIST
9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

TikTok’un Kalbimiçin Kampanyasında Kalbimiz Sağlık İçin Attı

TikTok, 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde farkındalığı artırmak için geniş kapsamlı bir kampanyaya imza attı. Platform bu kampanyayla, kardiyovasküler …

TikTok’un Kalbimiçin Kampanyasında Kalbimiz Sağlık İçin Attı
06.10.2022 14:06
0
A+
A-

TikTok, 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde farkındalığı artırmak için geniş kapsamlı bir kampanyaya imza attı. Platform bu kampanyayla, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi özelinde topluluğunu bilinçlendirmeyi hedefledi. #Kalbimiçin etiketi altında üretilen içerikler 20 milyona yakın izlenme sayısına ulaştı.

Dünya Kalp Federasyonu’nun kardiyovasküler hastalıklar özelinde en büyük farkındalık yaratma alanı olan bu önemli günde dünya genelinden bazı veriler konuya ne kadar hasassiyetle yaklaşılması gerektiğinin önemini vurguluyor.

Örneğin; kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümler, bulaşıcı olmayan hastalıklardan kaynaklı olmayan ölümlerin neredeyse yarısını oluşturuyor. Yine kardiyovasküler hastalıklar sebebiyle dünya genelinde yılda 18,6 milyon kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

TÜİK verilerine göreyse 2019 tarihinde hayatını kaybeden kişilerin yüzde 36,8’i kalp-damar hastalıkları nedeniyle yaşamını yitirdi.

Dünya Kalp Günü, kişilerin kalp ayrıca damar hastalıklarını önlemek ayrıca kontrol altında tutmak için yapabilecekleri özelinde bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Tütün ayrıca tütün ürünleri kullanımı, sağlıksız beslenme ayrıca fiziksel hareketsizlik gibi risk faktörlerinin engellenmesi ayrıca kontrol altına alınması, bu nedenle gerçekleşen ölümlerin yüzde 80’inin önlenebileceğini gösteriyor.

TikTok da bu kapsamda topluluğundaki kişilerin kalp ayrıca damar hastalıkları özelinde bilinçlendirmek ayrıca farkındalık yaratmak için geniş kapsamlı bir kampanya başlattı.

6 Ekim’de sona eren kampanya kapsamında Dünya Kalp Günü’nün önemi, kardiyovasküler hastalıkların teşhisi ayrıca önleme yöntemlerine ilişkin tanıtıcı videolar TikTok topluluğuyla buluştu. Öte yandan kalp ayrıca damar hastalıklarıyla yakından ilişkili olan sağlıklı beslenme alanında ipuçları ayrıca sağlıklı tarifler platform üzerinde paylaşıldı.

TikTok topluluğunu fiziksel aktiviteler özelinde harekete geçirmek için kalp sağlığını güçlendirecek spor aktiviteleri de kampanya boyunca TikTok kullanıcılarıyla buluştu.

Öte yandan TikTok içerik üreticileri sağlıklı yaşam kapsamında günlük rutinlerini TikTok aracılığıyla paylaştı.

Kampanya süresince Prof. Dr. Murat Aksoy, TikTok topluluğunun kardiyovasküler hastalıklara ilişkin merak ettiği sorulara canlı yayınlar aracılığıyla cevaplarken, A Milli Futbol Takımı Gastronomi Danışmanı Ebru Omurcalı uzmanlığıyla TikTok topluluğunu destekledi.

TikTok, topluluğuna getirdiği neşe ayrıca eğlencenin yanı sıra, topluluğundaki kişileri bilinçlendirip toplumsal konularda farkındalık yaratmak için çalışmalarına devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet