tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Tether, Hukuki Uygulama ve Finansal Özgürlük

Stablecoinler, bugün dünya çapında güçlü bir araç olarak, modern dünyada insanların temel bir ihtiyacı olan güvenilir parasal ayrıca finansal …

Tether, Hukuki Uygulama ve Finansal Özgürlük
12.10.2022 16:11
0
A+
A-

Stablecoinler, bugün dünya çapında güçlü bir araç olarak, modern dünyada insanların temel bir ihtiyacı olan güvenilir parasal ayrıca finansal hizmetlere erişimini sağlıyor. Merkezi olmayan finansal sistemlerin oluşturulmasında 5 yıllık bir inovasyonun temelini oluşturan Stablecoinler’in, kapalı olan finansal piyasaları nasıl açtığı ayrıca küresel finansal özgürlük için ne şekilde araçlar sağladığı üzerinde pek çok yazı kaleme alındı. Tether tüm bunların yanı sıra, küresel hukuki uygulamaları destekliyor; suç, terörizm ayrıca kritik ulusal güvenlik tehditlerinin önlenmesine yardımcı oluyor. Finansal ağların kötüye kullanmasını önlemek, modern ödeme sistemleri oluşturmanın önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Tether’in hukukun uygulanmasını destekleme özelliği, kötü aktörlerin para dolaşımı yaparken yalnızca USD₮ hareketini takip etmeye değil, aynı zamanda uygun yasal işlemler ayrıca risk değerlendirmelerinin ardından USD₮’yi dondurma özelliğine dayanıyor. Tether, soruşturmalara yardımcı olmak için dünya genelinde kolluk kuvvetleriyle yakın iş birliği içinde çalışıyor. Bugüne kadar 101 milyon doları ihraç edilen veya ihraç edilmesi planlanan toplam 360 milyon doların üzerinde varlığın dondurulmasına yardımcı oldu.

Tether; bireysel kullanıcıların yanı sıra, protokol ayrıca borsa saldırılarına yakalanan varlıkları korumaya da devam ediyor. Poly Network saldırıya uğradığında, Tether hızlı bir şekilde yanıt vererek Curve’e yatırılmadan birkaç dakika önce 33 milyon USD₮’yi dondurdu ayrıca kaybı engelledi. Poly Network, kullanıcı varlıklarını korumada gösterdiği hızlı yanıt için Tether’e teşekkür etti. Geçen hafta Binance Smart Chain, 570 milyon doların kaybedilmesiyle sonuçlanan bir saldırıya uğradığında Tether, saldırı itibariyle 20 dakika içinde yanıt verdi ayrıca saldırganın USD₮ cüzdanını dondurdu.

Stablecoinler küresel ticaretin büyüyen bir parçası haline geldikçe, ulusal güvenlik tehditlerini ayrıca mali suçları önlemek kolluk kuvvetleri için kritik önem taşıyor. Bu durum, genel olarak durdurulamaz işlem sistemine sahip kripto para birimleriyle dünya çapındaki geleneksel kurumlar arasında önemli bir iş birliğine işaret ediyor.

Tether, Adalet Bakanlığı ile olan güçlü ilişkisinden gurur duyuyor. ABD’de faaliyet göstermeyen ayrıca ABD dışından bir şirket olan Tether, bu yardımı yalnızca meşru kolluk kuvvetleri talepleri olduğunda gönüllü olarak sağlıyor. Tether, birçok kilit kolluk kuvveti yetkilisiyle neredeyse her gün temas içinde, onların sorularına hızlı ayrıca tutarlı bir şekilde yanıt vermeye devam ediyor. Bazı Adalet Bakanlığı savcılarının Tether’i, Adalet Bakanlığı soruşturmalarını ayrıca incelemelerini desteklemedeki proaktif rolü nedeniyle övdüğü biliniyor. Son birkaç ay içinde Tether, geçerli hukukun uygulanması taleplerine yanıt olarak on milyonlarca dolar değerinde USD₮’yi dondurdu.

Tether, finansal özgürlük ayrıca hizmetlere erişimi savunmaya ayrıca finansal özgürlüğü ilerletme özelinde topluluk için güçlü durmaya devam ediyor. Bu durum, Tether’in bankaların unuttuğu veya vazgeçtiği topluluklara ayrıca alanlara finansal özgürlük getirdiği durumlarda daha da önemli. Tether’in temel amacı, bu topluluklara, alanlara ayrıca birimlere büyümeleri ayrıca modern ekonomik sistemlere katılmaları için ihtiyaç duydukları finansal araçlara erişim sağlamak.

Tether’in Rezervlerine İlişkin Güncelleme

Tether’in üç aylık periyotlarda yayınladığı, bir sonraki rezervlerine ilişkin güncellemesi, söz verdiği üzere, şeffaflığa olan bağlılığını bir kez daha gösterecek. Portföy güncellemeleri, şu anda rezervlerinin 50 milyon dolardan azını oluşturan ticari kağıtlardaki azalmayı ayrıca varlıklarının 58,1’inin ABD T-bonolarında tutulmasını içerecek.

Tether’in bu dönüşümü herhangi bir düşüş veya kayıp vakası olmadan tamamlayabildiğinin altını çizmek önem taşıyor. Bu başarı, Tether’in teminatın ticari kâğıt veya ABD Hazine tahvili olmasına bakılmaksızın her vakit en yüksek kalitedeki teminatı seçmesiyle mümkün oldu. Tether ve kripto piyasasındaki düşüş sırasında milyarlarca dolarlık USD₮ ödemelerini kolaylıkla gerçekleştirdi ayrıca ticari kâğıt varlıklarını ABD Hazine tahvillerine dönüştürmeye devam etti.

Tether’in ABD Hazine tahvillerindeki artan oranlarla desteklenen ticari kâğıt varlıklarını azaltmaya devam etme planı planlandığı gibi devam ediyor ayrıca Ekim 2022 sonunda sıfır ticari kâğıt varlığına ulaşma yolunda ilerliyor.

Finansal Özgürlük ayrıca Finansal Güvenceler

Tether, 21. yüzyılda finansal özgürlüğü geliştirebilir ayrıca teknolojik yeniliği teşvik etmek ayrıca bilgisayar korsanlığı mağduriyetini ayrıca yeni finansal araçların kötü amaçlı kasıtlı kullanılmasını önlemek olan iki öncelik arasında bir denge kurarak gerekli güvenceleri sağlıyor. Ödeme sistemlerine katılımı ayrıca para birimi dengesini teşvik etmek ayrıca ticaretin önündeki engelleri yıkmak için tüm dünyaya dolar bazlı likiditeye erişim sağlamaya değer veriyor. Aynı zamanda, kolluk kuvvetleriyle ilişkilerine değer veriyor ayrıca hızlı yanıt sürelerini ayrıca kilit isimlerle neredeyse günlük iletişimini bir gurur kaynağı olarak görüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu