tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4961
EURO
34,5758
ALTIN
2.478,95
BIST
9.557,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Tether, Bitfinex ve Hypercore Uçtan Uca Şifreli Uygulamaların Yer Alacağı Bir Platform Olan Holepunch’ı Duyurdu!

Holepunch’ın açılış aplikasyonu Keet, şifreli görüntülü aramaları kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Gruplar arası iletişim adına uçtan uca …

Tether, Bitfinex ve Hypercore Uçtan Uca Şifreli Uygulamaların Yer Alacağı Bir Platform Olan Holepunch’ı Duyurdu!
26.07.2022 12:54
0
A+
A-

Holepunch’ın açılış aplikasyonu Keet, şifreli görüntülü aramaları kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Gruplar arası iletişim adına uçtan uca şifreli bir platform olan Holepunch, Keet isimli tamamen şifreli görüntülü arama uygulamasının alfa lansmanını duyurdu. Ücretsiz olan uygulama, gerçek zamanlı sesli görüntülü arama, yazılı mesaj ayrıca dosya paylaşımını kolaylaştırmak için gruplar arası bağlantıyı baz alıyor. DHT dağıtılmış veri tabanları dahil olmak üzere, kullanıcıların gerçek dünyadaki ev ayrıca ofis ağlarında bir dizim oluşturmak için birbirlerini bularak bağlanabilecekleri yenilikçi bir dağıtılmış teknoloji tarafınca desteklenen uygulama, kullanıcıların yetkilendirme üzerine yalnızca kriptografik anahtar çiftlerini kullanarak birbirlerini bulmalarına ayrıca bağlanmalarına olanak tanınıyor.

Küresel iletişimin kilidini açmak ayrıca konuşma özgürlüğünü güçlendirmek, bilgiye erişim sağlamak ayrıca dünya çapında sansürle mücadele etmek için kurulan Holepunch ilk ayrıca en yaygın olarak kullanılan stablecoin’e güç sağlayan blockchain etkin platformu tether.to’yu işleten Tether Operations Limited (“Tether”), son teknoloji dijital coin ticaret platformu Bitfinex ayrıca eşler arası, ölçeklenebilir ayrıca kriptografik sistem geliştiricisi Hypercore tarafınca destekleniyor.

Kullanıcıların kendi verilerini ayrıca iletişim kanallarını kontrol etmelerini sağlamanın ayrıca teknoloji tekellerinden kurtulmanın önemli olduğu günümüzde, Holepunch, ölçeklenebilir ayrıca kriptografik sistemlerin geliştiricisi olarak, küresel iletişimi desteklemek, konuşma özgürlüğünü güçlendirmek, bilgiye erişimi sağlamak ayrıca global sansürle mücadele etmek için kurulmuş bir platform. Finansmanı Tether ayrıca Bitfinex tarafınca sağlanan Holepunch’ın CSO görevini ise Paolo Ardoino üstleniyor.

Keet, bireylerin iletişim kontrolünü sağlayabileceği bir dizi uygulamanın ilki olma özelliğini taşıyor. Uygulama, merkezi bir arıza ayrıca üçüncü taraf platformlarına güven riskini ortadan kaldıran, iletişimi kolaylaştırmak için kişiler arası bağlantıları kullanan, tamamen ücretsiz bir görüntülü arama uygulaması. Keet, iki veya daha fazla kişiyi bağlamak için bulut tabanlı yazılımları veya dış sunucuları aracı olarak kullanan geleneksel görüntülü sohbet uygulamalarının aksine, kullanıcıları görüntülü sohbetin merkezi bir sunucu veya ağı işleten bir şirket olmadan doğrudan bağlayabiliyor.

Tether ayrıca Bitfinex’in CTO’su ayrıca Holepunch’ın CSO’su Paolo Ardoino, “Web1, internetin orijinal şekliydi. Bilgilendirme ayrıca bilgilendirme birikimini küresel ölçekte dağıtmak için tasarlanmıştı, ancak sorunsuz değildi. Web2, Web1’in kullanıcı deneyimi limitleri üzerinde geliştirildi. Sosyal medyayı merkeze alarak içerik oluşturmayı, paylaşmayı ayrıca tüketimi sorunsuz hale getirse de hala kusurları var.” şeklinde konuştu. Gittikçe güçlenerek artan tekellerin, güvenlik ayrıca gizlilik endişesi taşıyan Web2 kullanıcılarının bilgilerinin kontrolünden vazgeçmesi gerektirdiğine işaret eden Ardonio, Tether ayrıca Bitfinex’in Holepunch ayrıca Keet’in geliştirilmesine bu nedenle katkı sağladığını ifade ederek, bu katkının iletişim ayrıca finansal özgürlüğün

geleceğinin can damarı olmasının ayrıca bu özgürlükleri yükseltecek her şeyin desteklenmeye değer olmasının altını çizdi.

Holepunch protokolünün, alfa testini tamamlayana kadar kapalı kaynak olarak kalması öngörülüyor. Yılın 4. çeyreğinde açık kaynak koduna geçecek olan platform, herhangi bir Blockchain’e dayanmayacak, ancak yerleşik ödeme API’si Lightning Network tarafınca işletilecek ayrıca güçlendirilecek. Tether tokenları, Holepunch’ta ürün oluşturmak isteyen işletmeler için varsayılan mikro ödeme sistemi olarak desteklenecek.

Holepunch CEO’su Mathias Buus, Holepunch’ın mevcut sanal iletişim uygulamalarının çoğunun yaptığı gibi, iletişimi tek bir sunucu üzerinden aktarmak yerine, kişilerin birbirleriyle iletişim için kullanılabilecek açık bir bilgisayar ağı olduğunu belirterek, “son 10 yılda P2P ayrıca Node.js ekosistemlerinde yoğun bir şekilde yer aldığımdan dolayı açık kaynağa ayrıca dünya çapında milyarlarca insan için iletişim kanallarını özgürleştirmede oynayacağı role büyük bir inancım var.” şeklinde konuştu. Bu teknolojinin Keet ayrıca Holepunch platformunun hızla yükselecek iletişim uygulaması olmasını sağlayacağına işaret eden Buus, sözlerini “sonunda bunu dünyaya tanıttığımız için heyecanlıyız.” şeklinde noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet