tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

TelomEYE Pharmaceutical, 10 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı

Oftalmolojik rahatsızlıklar için yeni bir tedavi geliştirmeyi amaçlayan TelomEYE Pharmaceutical, 10 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon …

TelomEYE Pharmaceutical, 10 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı
19.11.2022 00:10
0
A+
A-

Oftalmolojik rahatsızlıklar için yeni bir tedavi geliştirmeyi amaçlayan TelomEYE Pharmaceutical, 10 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı.

Yeni nesil oftalmolojik tedaviler üzerinde çalışan iki Türk bilim insanı ayrıca bir girişimci tarafınca kurulan TelomEYE Pharmaceutical tarafınca yapılan açıklamaya göre, şirket, çıktığı yatırım turunu başarıyla tamamladı. TelomEYE Pharmaceutical, bu finansmanla yaşa bağlı oluşan göz hastalıklarında yeni nesil tedaviler geliştirmek için kullanacak.

2021 tarihinde göz hastalıkları uzmanları Dr. İskender Alkın Solmaz, Dr. Işılay Kavadarlı ayrıca girişimci Kubilay Türkmen tarafınca Kanada’da kurulan TelomEYE Pharmaceutical, insan yaşamını olumsuz etkilememesi için çok yaygın olan oftalmolojik rahatsızlıklardan bazılarının ilerlemesini engelleyebilmeyi veya yavaşlatabilmeyi amaçlayan yeni bir tedavi geliştirmeyi amaçlıyor. Başlangıçta kurucular tarafınca finanse edilen şirket, geçtiğimiz günlerde bir yatırım turuna çıkarak 10 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu; sağlık özelinde bölgedeki en önemli yatırımcılardan biri olan Mehmet Ali Aydınlar, Re-Pie Startup-1 Girişim Sermayesi Fonu, Türkiye’nin önde gelen yatırım bankacısı ayrıca seri girişimcilerinden Kerim Kotan’ın liderliğinde melek yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti. TelomEYE Pharmaceutical bu finansman oftalmolojide yeni patentli tedavilerinin faz I ayrıca II insan çalışmalarını tamamlayacak.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 40’lı yaşlardan itibaren gözlerin yakın nesnelere odaklanmasının bozulmaya başladığı presbiyopi (yakın görme kaybı), 2030 tarihinde yaklaşık 2.1 milyar insanı etkileyecek yaygın bir sağlık sorunu.

GÖZ KURULUĞUNU DA OLUMLU KATKILARI OLACAK

TelomEYE Pharmaceutical’da presbiyopi başta olmak üzere katarakt ayrıca halk arasında sarı nokta hastalığı olarak bilinen maküler dejenerasyon gibi yaşa bağlı hastalıkların önlenmesinde ayrıca tedavisinde daha önceden kullanılmamış, tamamen yeni ayrıca özgün bir metodu kullanıma kazandırmak amacıyla yola çıktı. TelomEYE Pharmaceutical’ın tedavi protokolü, göz yapılarının hücresel yaşlanmasını yavaşlatan ayrıca böylelikle yaşa bağlı göz hastalıklarının oluşumunun önlenmesinde ayrıca geciktirilmesinde etki gösterebilen bir yaklaşım. 30’lu yaşların sonu ile 40’lı yaşların başlangıcından itibaren günlük kolay kullanımı sayesinde yakın görme yetisinin kaybı başta olmak üzere yaşa bağlı birçok göz hastalığının önlenmesi, geciktirilmesi ayrıca tedavisinde önemli bir potansiyel taşıyor. Tedavinin en sık görülen oftalmolojik sorunlardan olan kuru göz problemine de olumlu katkıları olacağı düşünülüyor.

“OFTALMOLOJİDE İLK KEZ KULLANILACAK”

TelomEYE Pharmaceutical’ın kurucu ortağı Dr. İskender Alkın Solmaz projeyle ilgili hedefini şöyle açıkladı: “Bilimsel gelişmeler, yaşa bağlı oftalmolojik bozuklukları önleme ayrıca tedavi çözümleri için yeni fırsatlar ortaya koyuyor. Bilimsel platformumuz ayrıca patentli teknolojimiz oftalmolojide ilk kez kullanıma sunuluyor olacak. Çağımızda insanların yaşam süreleri uzarken, yaşa bağlı oftalmolojik bozuklukların yönetilmesinde oldukça önemli bir yere sahip olabilecek bu yeni ayrıca özgün tedavi protokolümüzü kullanıma hazır hale getirerek insanların yaşam kalitesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşabilmek için de tüm azim ayrıca kararlılığımızla çalışmaya devam ediyoruz.”

TelomEYE Pharmaceutical’ın yatırımcılarından Kerim Kotan ise, “TelomEYE Pharmaceutical’da yatırımcı olmak, büyük bir heyecan ayrıca gurur veriyor. Bu heyecan ayrıca gururun kaynağı da insanlığın uzunca bir süreden bu yana değişmez olarak kabul ettiği, yaşa bağlı göz hastalıkları tedavilerine olan yaklaşımı değiştirebilme” diye konuştu.

“FİNANSMAN, YENİ TEDAVİ YÖNTEMLERİNDE KULLANILACAK”

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Ergin, “TelomEYE Pharmaceutical gibi yenilikçi tedavilerle toplum sağlığına hizmet eden bir girişimin aldığı yatırımdan dolayı son derece mutluyuz. Elde edilecek finansmanın yeni tedavi yöntemlerinde kullanılacak olması çok kıymetli. TelomEYE Pharmaceutical’ın aldığı yatırımın hem yatırımcılar hem girişimcilerimiz hem de ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz de Re-Pie olarak, ülkemiz girişim ekosisteminin gelişimi için yatırımlarımıza devam ederek ülkemizden yeni unicorn ayrıca decacornların çıkmasına liderlik etmek istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu