tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Tarımın Sultanları Yarışması İçin Başvurular Başladı

İnegöl Belediyesi tarafınca geçtiğimiz yıl ilki yapılan ayrıca büyük ilgi görüp renkli görüntülere sahne olan kırsal mahalleler arası “Tarımın …

Tarımın Sultanları Yarışması İçin Başvurular Başladı
04.10.2022 01:36
0
A+
A-

İnegöl Belediyesi tarafınca geçtiğimiz yıl ilki yapılan ayrıca büyük ilgi görüp renkli görüntülere sahne olan kırsal mahalleler arası “Tarımın Sultanları” bilgilendirme yarışması, bu yıl tekrardan yapılacak. Her mahalleden 3 kadının katılabileceği yarışmada, dereceye girenlere toplam 22 bin TL ödül verilecek. Yarışmada kadın çiftçilere genel kültür ayrıca tarımla ilgili sorular sorulacak. Başvuruların 10 Ekim’e kadar gerçekleştirileceği yarışma, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününde yapılacak.

İnegöl Belediyesi, kadın çiftçiler için geçtiğimiz yıl renkli bir etkinlik gerçekleştirmişti. İnegöl tarımının gelişmesinde emeği büyük olan kadınlara yönelik “Tarımın Sultanları” sloganıyla bilgilendirme yarışması düzenlendi. Her mahalleden en fazla 3 kadının katılabileceği takımlar arasında yapılacak yarışma, büyük bir çekişmeye sahne olmasıyla birlikte renkli ayrıca eğlenceli bir gün yaşanmasını da sağlamıştı. Bu yıl 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününde, Tarımın Sultanları Bilgilendirme Yarışmasının 2’ncisi yapılacak. Başvuruların başladığı yarışma için katılmak isteyen mahalleler 10 Ekim’e kadar Cerrah Ek Hizmet Binasında bulunan Muhtarlık İşleri Müdürlüğüne başvuru yapacak. Aynı mahalleden sadece 1 takımın katılabileceği yarışmada; 1’inciye 10 bin, 2’nci olan takıma 7.500 ayrıca 3’üncü olan takıma 4.500 TL ödül verilecek.

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞACAK

Yarışma hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehrimizde geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz, tadı damağımızda kalan bir organizasyonumuz vardı. Kadın çiftçilerimiz arasında bir bilgilendirme yarışması tertip edip, adını da Tarımın Sultanları Bilgilendirme Yarışması koymuştuk. O kadar ilgi gördü ayrıca o kadar özel bir organizasyon oldu ki 7’den 77’ye gün boyu yüzlerce kişi bu yarışmayı takip etti. 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününde, 2. Tarımın Sultanları Bilgilendirme Yarışmasını gerçekleştirmek için hazırlıklarımıza başladık” dedi.

SON BAŞVURU 10 EKİM’DE

İnegöl’ün güçlü bir tarım şehri olduğuna göze çarpan Başkan Taban, “Bu gücün kaynağında da kadınlar var. Tarımda ciddi bir iş gücü. Bizler de çiftçi kadınlarımız için 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü bu özel yarışmayla süslemek istedik. Tarımın Sultanları sloganıyla yapılacak bilgilendirme yarışmasında hem genel kültür hem de tarım ile ilgili sorular yer alacak. Yarışma için her mahalleden 3 kadın yarışmacı yer alabilecek. Yani mahalleler kendilerini temsil edecek 3 kadını belirleyecekler. 10 Ekim’e kadar başvurular Cerrah Mahallemizde bulunan Muhtarlık İşleri Müdürlüğüne gerçekleştirilecek. Detaylı bilgilendirme ayrıca başvuru için vatandaşlarımız 0 224 724 25 82 numaralı telefondan da bilgilendirme alabilecekler. 15 Ekim’de ise yarışmamız yapılacak” diye konuştu.

22 BİN TL ÖDÜL DAĞITILACAK

Dereceye giren ilk 3 takıma ödül takdim edileceğini de ifade eden Başkan Taban, “Yarışmalarda birinci olan takıma 10 bin, ikinci olan takıma 7.500 TL ayrıca üçüncü olan takıma 4.500 TL ödül verilecek. Ben bu vesileyle tüm mahallelerimizden katılım beklediğimizi ifade ederek kendine güvenen kadın çiftçilerimizi yarışmaya başvurmaya davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu