tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Ege Üniversitesini ziyaret etti

Bir dizi ziyaret ayrıca program kapsamında İzmir’e gelen Tarım ayrıca Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Ege Üniversitesini ziyaret etti …

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Ege Üniversitesini ziyaret etti
21.08.2022 10:21
0
A+
A-

Bir dizi ziyaret ayrıca program kapsamında İzmir’e gelen Tarım ayrıca Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Ege Üniversitesini ziyaret etti. Bakan Kirişçi’ye İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Tarım ayrıca Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil ayrıca bakanlık bürokratları eşlik etti. Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişçi’yi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü bahçesinde EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Üst Yönetimi ayrıca akademisyenler karşıladı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret eden Tarım ayrıca Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, daha sonra Senato Salonunda Ziraat Fakültesi akademisyenleri ile bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Budak, Ege Üniversitesinde yapılan akademik ayrıca bilimsel çalışmalar ile tarım alanında sürdürülen projeler hakkında bilgilendirmeler verdi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bakanlığımızın öncelikli alanlarında yürütmekte olduğu projelerin sunumu Ziraat Fakültemiz tarafınca gerçekleştirildi. Tarım özelinde her anlamda bakanlığımızın beklentilerini karşılamaya hazır olduğumuzu, bölgemizde ayrıca uluslararası arenada tarım projelerimiz ile adeta Tarım Bakanlığı’nın mutfağı gibi Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ile iş birliği halinde her vakit çalışmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Bakan Prof. Dr. Kirişçi, Rektör Budak’ı tebrik etti

Tarım ayrıca Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, “Ziraatçı bir rektör olan arkadaşım, dostum rektör beyin ciddi bir tecrübesi var. Ziraatçı bir rektör olarak verimli işler gerçekleştiriyor. Öncelikle Azerbaycan ile yürütülen ikili diploma programı dolayısıyla sizleri tebrik ediyorum. Ve Ege Üniversitesi’nin Azerbaycan Tarım Bakanlığı’ndaki ziraat mühendisi boşluğunu görerek ortaya koyduğu vizyon dolayısıyla hem tebrik hem teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Budak ise “ Tarım ayrıca Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi üniversitemizde ağırlamaktan onur duyduk. Ülkemizin 4’üncü sırada kurulan üniversitesi olan Ege Üniversitesi; sosyal bilimlerden temel bilimlere, spor ayrıca eğitim bilimlerinden, ziraat, sağlık ayrıca mühendislik bilimlerine geniş bir disiplin yelpazesine sahip akademik birimleri ile eğitim öğretim, araştırma geliştirme, faaliyetlerini sürdürüyor. Son dönemde üniversite olarak hem ulusal hem de küresel düzeyde önemli başarılara imza attık. Ülkemizde, Yükseköğretim Kalite Kurulunun kurumsal akreditasyon programı kapsamında 5 yıllık tam akreditasyon alan ilk üniversite olduk. Üniversitemiz, TÜBİTAK tarafınca bilimsel proje kabul oranlarında birinci sırada yer alıyor. Ve üniversitemiz, dünya çapında önemli sıralama kuruluşlarının listelerinde ulusal bazda ilk sıralarda yer alırken dünya ölçeğinde ise her geçen gün başarı ivmesini yükseltiyor. Türkiye’deki 200’den fazla üniversite arasında üniversitemiz, 20 araştırma üniversitesinden birisi oldu. Şeffaf ayrıca erişilebilir yönetim anlayışımız, öğrenci odaklı uygulamalarımızla üniversitemizde oluşturduğumuz huzurlu ayrıca güvenli kampüs ortamımız, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması raporunda öğrencilerden tam not alarak A Plus düzeyinde yer aldı” diye konuştu.

“Türk yükseköğrenimine örnek projeler gerçekleştiriyoruz”

Türk yükseköğreniminde ilk olma özelliği taşıyan ayrıca örnek teşkil eden Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasındaki “Çift Diploma Programı” ile ilgili bilgilendirme veren Rektör Budak, “Ege Bölgesi’nin ilk, ülkemizin ise dördüncü üniversitesi olarak 1955 tarihinde eğitim-öğretime başlayan Ege Üniversitesinin kurulan ilk iki fakültesinden biri olan Ziraat Fakültemiz akademisyenleri üniversite sektör iş birliğine örnek olan projeler hazırlıyorlar. Bunlardan birisi de Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz çift diploma programımız. Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında gerçekleştirilen program kapsamında; Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları ayrıca Teknolojileri Mühendisliği alanlarında her bir program için öğrenciler, öğrenimlerinin 3 yılını Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesinde; 1 yılını ise Ege Üniversitesinde sürdürüyor. Süreci başarıyla tamamlayan öğrenciler, çift diploma alma imkânına sahip oluyor. Bu program gerek ülkemiz üniversiteleri gerekse Türk Cumhuriyetlerindeki diğer üniversiteler için örnek bir model oluşturuyor. Bu programı geliştirerek sürdürüyoruz. Şimdi eğitim öğretimin yanı sıra altyapımızı da paylaşmaya başlıyoruz. Özellikle Ar-Ge ayrıca proje çalışmalarını desteklemek amacıyla Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi laboratuvar alt yapısının geliştirilmesi ayrıca temel eğitimlerin verilmesi için Laboratuvar Altyapı Modeli uygulamasını hayata geçiriyoruz. Çift diploma programımızın her iki üniversite açısından katma değer oluşturacak. Sayın Bakanımıza üniversitemize gösterdikleri yakın ilgi dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu