tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
ALTIN
2.325,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Tarım ve Hayvancılık Sektörlerinin Önemli Buluşması BURTARIM 2022, 4 Ekim’de 19. Kez Kapılarını Açıyor

Ülkemiz için önemli ayrıca stratejik sektörler olan tarım ayrıca hayvancılığın tüm paydaşlarını buluşturan, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ayrıca …

Tarım ve Hayvancılık Sektörlerinin Önemli Buluşması BURTARIM 2022, 4 Ekim’de 19. Kez Kapılarını Açıyor
30.09.2022 12:36
0
A+
A-

Ülkemiz için önemli ayrıca stratejik sektörler olan tarım ayrıca hayvancılığın tüm paydaşlarını buluşturan, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ayrıca Kongre Merkezi’nde 15 farklı ülkeden 200’den fazla firma ayrıca firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleşecek olan fuarın, 200 bine yakın kişi tarafınca ziyaret edilmesi bekleniyor. Önceki yıllarda olduğu gibi fuarın yeni iş bağlantıları ayrıca ortaklık anlaşmalarına sahne olması öngörülüyor.

Ülkemizin en büyük 5 tarım fuarından biri olan Bursa Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ayrıca Süt Endüstrisi Fuarı ayrıca Bursa Hayvancılık ayrıca Ekipmanları Fuarı 4 – 8 Ekim tarihleri arasında Tüyap ayrıca TARMAKBİR iş birliği ile Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ayrıca Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 200’ün üzerinde katılımcı firma sayısıyla başta tarımsal mekanizasyon olmak üzere, geniş ürün yelpazesi ile dikkati üzerine çeken fuarda, ziyaretçiler tarım ayrıca hayvancılık konusundaki son trendleri, gelişmeleri ayrıca yenilikleri keşfederken ağırlıklı olarak yerli üretim ürünlerle buluşacak. Ziyaretçiler ve düzenlenen etkinliklerle etkileşimli bir fuar deneyimi yaşayacaklar.

Yedi iklim coğrafyasına hitap eden tek fuar olarak da tanımlanan, modern tarımın tüm süreçlerinin yer aldığı her iki fuarda açık alanda traktör ayrıca ekipmanları, 4 ayrı salon ayrıca fuayeden oluşan kapalı alanda ise tohumdan sulama sistemlerine, hayvancılık ekipmanlarından tarımsal mekanizasyona, zirai ilaçlamadan gübreye, sebze-meyvecilikten, ekolojik tarıma, bitki beslemeden fide-fidana kadar geniş ürün grubu yer alıyor.

Toplam 50 bin m2 sergileme alanına sahip fuara T.C. Tarım ayrıca Orman Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Bursa Ticaret Borsası, Bursa Ziraat Odaları, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, KOSGEB ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor.

Değeri 100 binden TL’den başlayıp 5 milyon TL’ye kadar giden traktör ayrıca ekipmanları Fuar Arena’da görücüye çıkıyor

Fuarda bu yıl ikinci kez Agro TV iş birliğiyle düzenlenecek Fuar Arena etkinliği yer alıyor. Her gün farklı bir traktör markası deneyiminin sunulacağı, kullanım tekniğinin ayrıca yeteneklerin ön plana çıkacağı Fuar Arena, geçtiğimiz yıl Bursa Tarım Fuarı’nda 150 yarışmacıya ev sahipliği yapmıştı. Çiftçilerin traktörleri kullanarak çeşitli yarışmalara katıldığı Fuar Arena, Türkiye’nin her tarafınca gelen ziyaretçilerden de büyük ilgi görüyor.

Tarım makineleri sektörü, makine sektörler sıralamasında 22 segment arasında 5. sırada

Türk Tarım Alet ayrıca Makinaları İmalatçıları Derneği (TARMAKBİR) verilerine göre, tarım makineleri sektöründe 2022 yılı Ocak-Ağustos dönemindeki ihracatımız, 2021 yılı seviyesine göre yüzde 5,5 artmış ayrıca 903 milyon dolar seviyesine yükselmiştir. Bu verilerle sektör, makine sektörler sıralamasında 22 segment arasında 5. sırada yer almıştır. Tarım makineleri sektöründe serbest bölgeler dahil 2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi ihracatımız, 2021 yılı seviyesine göre yüzde 4 artmış ayrıca 867 milyon dolar seviyesine yükselmiştir. Bu dönemde tarım makinaları ithalatımız bir önceki yıla göre yüzde 17 azalmış ayrıca 450 milyon dolar olmuştur. Bu verilere göre anılan dönemdeki dış ticaret fazlası 193 milyon dolardır. Rekora koşan tarım makineleri sektörü Bursa’da yeni ihracat bağlantıları sağlamak için fuar kapsamında binlerce yabancı ziyaretçiyle bir araya gelecek.

Fuarda Balkan ülkelerinin tamamı, Avrupa’nın belirli bölgelerinden; Rusya-Ukrayna bölgesi, Gürcistan, Azerbaycan ayrıca Orta Asya ülkeleri, Körfez ülkeleri, Kuzey ayrıca Orta Afrika ülkeleri ayrıca İran’dan çok sayıda ziyaretçi ile Türkiye’den de 60’ın üzerinde şehirden ziyaretçi geleceği öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu