tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Tamamen yenilenen Nissan X-Trail Avrupa’da satışa sunuldu

Gelişmiş teknoloji ayrıca modern tasarımı bir araya getiren dördüncü nesil Nissan X-Trail yepyeni bir kimliğe büründü. Dünya çapında 7 milyon …

Tamamen yenilenen Nissan X-Trail Avrupa’da satışa sunuldu
09.09.2022 15:36
0
A+
A-

Gelişmiş teknoloji ayrıca modern tasarımı bir araya getiren dördüncü nesil Nissan X-Trail yepyeni bir kimliğe büründü.

Dünya çapında 7 milyon adede yakın satış başarısı yakalayan X-Trail yenilikçi çift motorlu e-4ORCE (dört tekerlekten çekiş sistemi) sayesinde konforlu ayrıca kontrollü sürüşe hizmet ediyor.

Çarpıcı tasarımı, premium dokusu ayrıca yüksek kalitedeki iç mekanıyla segmentinde fark yaratacak X-Trail, güçlü arazi performansıyla da outdoor macera severler ayrıca kalabalık aileler için konfor ayrıca teknolojiyi bir arada sunuyor.

Yedi koltuklu elektrikli SUV olan Nissan X-Trail, yepyeni maceralara yolculuk yapmak isteyenler için daha güçlü bir oyuncu olarak geri döndü.

Bugüne kadar 7 milyon adede yakın satılan Nissan X-Trail dünyanın en popüler aile araçlarından biri. Avrupa’da dijital lansmanı gerçekleştirilen yepyeni, dördüncü nesil X-Trail 20 yıllık geçmişindeki köklü DNA’sını yeni kaslı tasarımı, esnek kullanımı ile buluşturdu. Gelişmiş dört tekerlekten çekiş yeteneklerine sahip yeni X-Trail, beş ayrıca yedi koltuklu konfigürasyonlarıyla satışa sunulacak.

İleri teknoloji ayrıca mühendisliğin buluştuğu yeni Alliance CMF-C platformunda üretilen X-Trail, crossover segmentinde çıtayı bir üst seviyeye taşıyacak. Maceradan keyif alan müşteriler, gelişmiş elektrikli dört tekerlekten çekiş güç aktarma organı ile yeni nesil X-Trail’in sunduğu dinamik performansın ayrıca gelişmiş elektrifikasyon teknolojilerinin tadını çıkaracak.

Yeni X-Trail’in iç ayrıca dış tasarımı, aracın çok yönlü ayrıca maceracı ruhunu dışa vuruyor. Yeni X-Trail, güven veren sağlamlığıyla dış kısmında, yüzer tavan ayrıca V-motion ızgarası gibi Nissan’a özgü tasarım öğeleriyle de bir adım öne çıkıyor. Ön tamponun gövdesi içinde yer alan çarpıcı farları ayrıca tasarım çizgisi boyunca yerleştirilmiş kombine gündüz farları ise dikkat çekiyor.

e-POWER güç aktarma organları ile elektrikli sürüş keyfi

Yeni X-Trail, Nissan’ın Avrupa ürün gamında markanın yenilikçi e‑POWER sürüş sistemiyle donatılan ikinci modeli olacak. Nissan’a özel olan e-POWER sistemi, şarj etmeye gerek kalmadan tamamen elektrikli sürüş sunuyor.

Yeni X-Trail’in e-POWER sistemi, 150kW ön elektrik motoru ile entegre güç aktarma sistemi, invertör, jeneratör ayrıca yüksek çıkışlı bir batarya ayrıca değişken sıkıştırma oranlı benzinli motordan oluşuyor. Bu benzersiz güç aktarma sistemi, tekerleklere giden gücü yalnızca bir elektrik motorundan alıyor ayrıca bu da gaz pedalına anında ayrıca doğrusal tepki veriyor.

e-POWER’da benzinli motor yalnızca elektrik üretmek için bir jeneratör olarak kullanılıyor ayrıca tekerlekler tamamen elektrik motoru tarafınca tahrik ediliyor. Bu benzersiz özellik sayesinde, motor her vakit optimum aralığında çalışıyor ayrıca kentsel ortamlarda üstün bir yakıt verimliliği sağlıyor.

e-POWER’ın saf elektrik motoru tahriki sayesinde, içten yanmalı motorlarda veya geleneksel hibritlerde olduğu gibi gecikme mevzu bahis olmadan anında tepki ayrıca yüksek tork hissi veriyor.

e-Pedal Sistemi

Yeni Nissan X-Trail’de sunulan, e-Pedal Sistemi adlı tamamen yeni bir “tek pedal” sürüş deneyimi geliştirildi. Sürücünün ayağını gaz ayrıca fren arasında sık sık hareket ettirdiği dur-kalk şehir içi sürüşün tekrarlayan yükünü ortadan kaldırmak için tasarlanan e-Pedal Sistemi, sürücülerin yalnızca gaz pedalını kullanarak hızlanmasına ayrıca fren yapmasına olanak tanıyor.

Benzinli Hafif hibrit versiyonu

X-Trail’in e-POWER donanımlı versiyonunun yan sıra, geleneksel tarzda güç sağlayan turboşarjlı 1.5 litrelik değişken sıkıştırma oranına sahip hafif hibrit versiyonu ile de satışa sunulacak. Hafif hibrit ICE versiyonlu X-Trail’de 120kW (163PS) ayrıca 300Nm tork üreten, yalnızca iki tekerlekten çekiş konfigürasyonunda sunulacak ayrıca tekerleklere güç Xtronic kademeli sürekli değişken şanzıman ile aktarılacak. Rahat sürüş ayrıca hafif hızlanmanın olduğu sürüş senaryolarında motor, optimize edilmiş yakıt verimliliği için yüksek sıkıştırma oranına geçerken, daha fazla performansa ihtiyaç duyulan durumlarda sıkıştırma oranı düşük bir seviyeye ayarlıyor.

Güç aktarma organı ve 12v hafif hibrit teknolojisi ile donatıldı. Hafif hibrit sistem, hem yakıt ekonomisine hem de CO2 çıkışına fayda sağlayan tork desteği, uzatılmış rölantide durma, hızlı tekrardan başlatma ayrıca boşta durma sağlıyor.

Yavaşlarken, rejenerasyon yoluyla geri kazanılan enerji Lityum-iyon bataryada depolanıyor. Bataryada yer alan enerji örneğin kırmızı ışıkta motor durdurulmuşken otomobilin sistemlerini çalıştırmak için kullanılıyor. Ek olarak, hızlanma sırasında yaklaşık 6 Nm’lik bir tork artışı sağlıyor.

e-4ORCE ile her koşulda sürüş konforu

Nissan’ın elektrikli güç aktarma organları ile çalışmak üzere tasarlanmış yeni bir dört tekerlekten çekiş sistemi olan e-4ORCE ilk kez tamamen yeni X-Trail’de tanıtılıyor. e-4ORCE, Nissan’ın en gelişmiş dört tekerlekten kontrol teknolojisi sayesinde her koşulda güven verici çekiş ayrıca kendinden emin hızlanma sunuyor. e-4ORCE’deki “e”, Nissan’ın 100 elektrikli motor tahrik sistemi anlamına geliyor. “4ORCE” ise aracın fiziksel gücünü ayrıca enerjisini ifade ederken ayrıca “4” dört tekerlekten kontrolü temsil ediyor.

Güçlü çift e-motor sistemi, 7 saniyede 0-100km/s ile keskin hızlanmaya izin veren 94kW arka motor sayesinde toplam 157kW (213PS) çıkışa sahip ayrıca mekanik bir 4WD sistemine göre 10.000 kat daha hızlı arka tork tepkisine sahip. Buna ek olarak, sabit tork tekrardan dağıtımı ayrıca mükemmele yakın ağırlık dengesi, güven verici yol tutuşu ayrıca sürüş konforuna katkıda bulunarak güçlü ancak pürüzsüz bir sürüş deneyimi sağlıyor. e-4ORCE ayrıca, 2022’de çıkacak olan Ariya elektrikli crossover’da da sunulacak.

Birinci sınıf iç ortam

Tamamen yeni Nissan X-Trail’in premium dokuya sahip kabini, yükseltilmiş ambiyans, ayırt edici tasarım ayrıca gelişmiş kullanılabilirlik için yeni bir segment standardı belirliyor. Yeni birinci sınıf malzemeler, akıllı özellikler ayrıca üzerine düşünülmüş detaylar, her boyutta son teknoloji tasarım ayrıca pratiklik sunan bir kabin sağlıyor.

Alliance CMF-C platformunun verimliliği sayesinde, yeni X-Trial’in bagajda sunduğu üçüncü sıra yolcu alanı kalabalık seyahatler için kaliteli bir alternatif olacak. Zahmetsizce zeminde kaybolan bireysel koltuklar, 160 cm yüksekliğe kadar yolculara konforlu bir yolculuk yapacakları şekilde tasarlandı.

CMF-C platformu

Yeni X-Trail en son teknolojiye sahip mimari yapısını Alliance CMF-C platformundan alıyor. Gövde yapısı açısından aracın gücünü artırmak ayrıca aynı zamanda ağırlığı azaltmak için daha hafif malzemelerin yanı sıra gelişmiş pres ayrıca kaynak teknikleri kullanıldı. X-Trail’in arka hatchback kapısında ilk kez kompozit bir malzeme kullanılırken ve ön ayrıca arka kapılar, ön çamurluklar ayrıca kaputta alüminyum malzeme kullanıldı. Bu özellikleriyle daha yüksek bir segmentte bulunan iyileştirmeye, sürüş konforuna, sürüş tepkisine ayrıca ve herhangi bir kaza durumunda olağanüstü güvenliğe katkıda bulunan malzeme kalitesi otomobilin genel verimliliğine fayda sağlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu