tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
ALTIN
2.324,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Tamamen Elektrikli Yeni BMW iX1 CI Bloom’da Sanatseverlerle Buluşuyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin tamamen elektrikli kompakt SAV modeli Yeni BMW iX1 gösterimi, Kerem Giriş’in otomobilden esinlenerek tasarladığı ‘Dream Away’ adlı tasarımı ile CI Bloom Çağdaş Sanat Fuarı’nda gerçekleşiyor.

Tamamen Elektrikli Yeni BMW iX1 CI Bloom’da Sanatseverlerle Buluşuyor
01.06.2023 13:09
0
A+
A-

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin tamamen elektrikli kompakt SAV modeli Yeni BMW iX1 gösterimi, Kerem Giriş’in otomobilden esinlenerek tasarladığı ‘Dream Away’ adlı tasarımı ile CI Bloom Çağdaş Sanat Fuarı’nda gerçekleşiyor.

BMW Türkiye, bu yıl ikinci kez düzenlenen CI Bloom’da yer alarak fuara özgün hazırlanan Yeni BMW iX1 standına ev sahipliği yapıyor. Lütfi Kırdar Kongre ayrıca Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda 1-4 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ayrıca Türkiye çağdaş sanatını odağına alan fuarı CI Bloom’da, bu kez BMW’nin tamamen elektrikli kompakt SAV modeli Yeni BMW iX1 sergileniyor. Art On İstanbul sanatçılarından Kerem Giriş’in özel cam tasarımı ‘Dream Away’ ile sergilenen Yeni BMW iX1, tematik olarak doğadan gelenin doğaya gideceği mottosundan yola çıkan ayrıca bu dönüşümü şehir dinamizmi ayrıca özgürleşmeyle örtüştüren bir enstalasyon oluşturuyor. 

BMW için CI Bloom’a özel tasarlanan sergileme konseptinde, iX1’in dinamik yapısıyla birleşen temiz enerji kullanımını vurgulayan Kerem Giriş’in yalın ayrıca güçlü tasarımında, iX1’in iki yanına yerleşen lamine cam üzeri folyo, huş ağacı su kontrası kullanılarak farklı ölçülerde hazırlanan platformun bir tarafı doğayı diğer tarafı ise aktif ayrıca dinamik şehir yaşamını temsil ediyor. Giriş’in “Dream Away” adını verdiği çalışmada, ilhamını doğadan alan ama aynı zamanda şehirli iX1’in, doğanın ona verdiği özgürlük alanından taviz vermeden, şehrin dinamizmine ayak uydurması işleniyor.

BMW Türkiye, geçtiğimiz yıl CI Bloom’a ilk kez tamamen elektrikli Yeni BMW iX modelini, multidisipliner sanatçı Can Büyükberber’in otomobil için özel olarak tasarladığı, görsel ayrıca işitsel deneyimi bir arada sunan sanat eseri Monolit ile katılmıştı.

Yeni BMW iX1 Hakkında

Üçüncü nesliyle daha büyük bir tasarıma kavuşan Yeni BMW iX1 xDrive30, ön ayrıca arka aksta yer alan elektrik motorları sayesinde 313 beygir güç ayrıca 494 Nm tork üretiyor. Dört tekerlekten çekiş özelliğiyle şehir içi ayrıca şehir haricinde konforlu bir sürüş vadeden Yeni BMW iX1, 0’dan 100 km/s hıza sadece 5.6 saniyede ulaşıyor. WLTP normlarına göre tam şarj ile yaklaşık 440 km menzile sahip olan Yeni BMW iX1 xDrive30, 130 kW DC Şarj gücü ile 29 dk’da yüzde 80 batarya doluluğuna ulaşabiliyor.

Kerem Giriş Hakkında

Kerem Giriş, camı ana medyum olarak kullanır. Amacı ürettiği eserleri yarı çıplak hale getirmektir. Bu sayede kullanılan mekâna uyum sağlayan eserler, yeni bir görme biçimi ayrıca deneyim alanı ortaya koyar. Bu doğrultuda Kerem Giriş, mekânın belleğini kullanarak hem akışkan hem de yalın ayrıca güçlü olan cam ile vakit kavramına da değinerek performatif imalarda bulunur. Cam aynı zamanda doğal ayrıca sonsuza kadar dönüştürülebilir bir maddedir, her eserin kendine özgü bir anlatısı olduğu gibi camın kendi yaşam öyküsü de sanatçıya ilham verir. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu