tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Taçsız Kral Konak’ta anıldı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Taçsız Kral Metin Oktay’ın 31’inci ölüm yıldönümünde, heykelinin bulunduğu ayrıca adını taşıyan parkta …

Taçsız Kral Konak’ta anıldı
13.09.2022 15:06
0
A+
A-

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Taçsız Kral Metin Oktay’ın 31’inci ölüm yıldönümünde, heykelinin bulunduğu ayrıca adını taşıyan parkta yapılan anma töreninde konuştu. Metin Oktay’ın jübilesinde, Can Bartu’yla forma değiştirerek ezeli rekabetin içindeki ebedi dostluğu gösterdiğini Başkan Batur, “İzmir’den doğan, burada yetişmiş olan futbolcu kimliğini hiçbir vakit unutmayan çok değerli bir ismi bugün hep birlikte anıyoruz. Kentimizin yetiştirdiği, kentimizi en iyi şekilde temsil eden insanlarımızı gelecek kuşaklara taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Türk futbolunun unutulmaz ismi Taçsız Kral Metin Oktay, Piri Reis Mahallesi’nde yer alan Bahçelievler Metin Oktay Parkı’ndaki heykeli önünde anıldı. Ölümünün 31’inci yıldönümü anısına düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Baliç, TÜFAD İzmir Şube eski Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Metin Oktay’ın takım arkadaşı eski Milli Futbolcu Ayhan Elmastaşoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İzmir 68’liler Platformu Başkanı Gazeteci Okan Yüksel, Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi yönetim kurulu üyesi Erim Yıkgeç, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, Damlacık, İzmirspor, Atilla ayrıca Kahramanlar Spor Kulüpleri başta olmak üzere İzmirli spor kulüplerinin başkan ayrıca yönetimleri, muhtarlar, Metin Oktay’ın arkadaşları ayrıca sevenleri katıldı. Metin Oktay’ın unutulmayacağının bir kez daha gözler önüne serildiği anma törenine katılanlar, Taçsız Kral’la ilgili anılarını anlattı.

Ezeli rekabetin içindeki ebedi dostluk

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, törende yaptığı konuşmada, Metin Oktay’ı Türk futbolunda golleriyle olduğu kadar kişiliğiyle de örnek bir yere sahip olduğunu ifade etti. Çocukluk yıllarından bir anısını paylaşan Başkan Batur şöyle konuştu:

“Taçsız Kral, İzmir’de doğan, burada yetişmiş olan futbolcu kimliğini hiçbir vakit unutmayan, sadece sporcu kimliğiyle değil, hayata bakış açısıyla da çok değerli bir isim. Benim, Metin Oktay’la ilgili, gözümün önünden gitmeyen en önemli anım, ben on iki yaşındayken, Metin Oktay’ın 1969 yılındaki jübilesidir. Galatasaray’ın ezeli rekabette olduğu Fenerbahçe Kulübü’nün kaptanı Can Bartu’yla beraber orta sahaya geldiler. Orta sahada formalarını birbirlerine verip değiştirerek onar dakika, kendi kulüplerinin değil, ezeli rekabet içinde oldukları kulüplerin formasıyla top koşturdular. Nezakete bakın. Ezeli rekabetin içinde ebedi bir dostluk var. Bu çok önemli.”

“Kentte iz bırakanları anmaya devam edeceğiz”

Metin Oktay’ın imzalı fotoğrafını hala sakladığını, o fotoğrafa kavuştuğu an yaşamış olduğu mutluluğu asla unutamadığını dile getiren Başkan Batur, “Unutamadığım bir anı da şudur… O dönemlerde, İstanbul’da Galatasaraylı akrabalarımız vardı. Metin Oktay’ın imzalı bir resmini istemiştik. O resim bana ulaştığında yaşadığım mutluluğu hala unutamıyorum. O resim hala bizim evde durur, bizim için çok değerlidir” dedi. Batur, sözlerini şöyle tamamladı:

“Metin Oktay’ın en önemli özelliklerinden biri de gol kabiliyeti en yüksek sporculardan biri olmasıydı. 354 maça çıkıyor, 314 gol atıyor. Milli Takım’da 50’ye yakın maçta 36 gol atıyor. Standardın üstünde bir golcü kimliği var. Taçsız Kral diye boşuna demiyorlar. İzmir’imizi Türk sporunda, Türk futbolunda en iyi şekilde temsil etmiş bir sporcu. Bu değerlerin unutulmaması gerekiyor. Bu parkın ayrıca heykelin yapılmasında emeği geçen, benden önceki belediye başkanı arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Kentimizin yetiştirdiği, kentimizi en iyi şekilde temsil eden insanlarımızı gelecek kuşaklara taşımamız lazım. Kentte iz bırakanları anmaya devam edeceğiz.”

Sevenleri ayrıca arkadaşları Metin Oktay’ı anlattı

Anmaya katılanların anılarını anlattığı törende duygusal anlar yaşandı. Metin Oktay’a duydukları özlem ayrıca sevgiyi dile getirenler arasında İzmir 68’liler Platformu Başkanı Gazeteci Okan Yüksel de vardı. Yüksel, “Her insan yaşamış sayılmaz, bazı insanlar şafak vaktinde doğarlar akşam ezanında ölürler. Bazı insanlar öldükten sonra da ölümsüzlüğü yakalarlar. Kendi destanını yaratan, kendi efsanesinin Metin Oktay’ı olan Ağabeyimizin önümüzdeki yıl 60 yılını dolduracak olan bir gazeteci olarak diyorum ki, spor yazarı olarak diyorum ki; Türkiye’mizde elbette erdemli, onurlu, yiğit ayrıca nitelikli futbolcularımız vardı ama bir tek Metin Oktay var ki; bütün Türkiye’ye bedeldi” dedi.

“Metin Oktay, bir idoldür, insanlık kralıdır”

Metin Oktay’ın bir idol olduğunu söyleyen Dr. Şaban Acarbay, “Metin Ağabey, kendi jenerasyonunu temsil eden krallığın kralıdır. Metin Ağabey insanlık kralıdır. Ben Metin Ağabey kadar zirvelere çıkıp da onun kadar tevazu sahibi olan çok az insan görmüşümdür. Metin Ağabey ayrıca benzerleri Türkiye’de muhteşem bir İzmirli, dünya coğrafyasında harika birer Türkiyelidir” diye konuştu.

Anılarda Metin Oktay

Konak Belediyesi Meclis Üyesi Şamil Sinan An da çocukluk anısını şu sözlerle aktardı: “Sene 1963, ben on bir yaşlarındayken İstanbul’a dayımların yanına gittik. Onlar hasta Galatasaraylı biz de ailecek hasta Beşiktaşlıyız. Beni Galatasaray-Fenerbahçe maçına götürdüler. Yanlış hatırlamıyorsam maçı 2-1 Galatasaray almıştı. Ben o maçta Metin Oktay’ı ilk defa gördüm. İlah gibi bir adam, insanlar onu gördüğünde yürekli kıpır kıpı oluyor. Maç bitti, dayımlara döndüm, ben bundan sonra Galatasaraylıyım ayrıca idolüm Metin Oktay, dedim. Metin Oktay anlatılmaz bir isim, onun anısının önünde saygıyla eğiliyorum.”

“Metin Oktay gibi bir futbolcu daha gelmez”

Metin Oktay’ın takım arkadaşı, eski Milli Futbolcu “Yavru Ayhan” lakaplı Ayhan Elmastaşoğlu’da “Metin Ağabey çok güzel bir insandı. Sporcu olarak da Türkiye’ye kolay kolay gelmeyecek şahane bir futbolcu. İnsan olarak da dört dörtlük bir beyefendiydi. Fakiri korur, mazlumu korur, okuttuğu, sünnet ettirdiği çocuklar… Neler neler neler yapmazdı ki. Metin ağabeyin bu taraflarını kimse bilmez. Ben 10 sene bunları yaşadım. Metin ağabeyin en iyi dostu oldum. Kendimi çok mutlu hissediyorum, çok huzurlu hissediyorum. Metin Ağabey gibi bir futbolcu bir daha Türkiye’ye gelmez, gelemez” diye konuştu.

“Efsane isim”

Metin Oktay’ın futbolla tanıştığı günlerden başlayarak kariyerinin önemli tarihlerini anlatan İzmir Spor Kulübü Başkanı Nedim Topaloğlu, “Yıllarca gol kralı olan Metin Oktay kişiliği, iyilikseverliği, efendiliğiyle Türkiye’ye mal olmuş, efsane bir adamdır. Kendisini rahmet ayrıca saygıyla anıyoruz” dedi.

“Türk Futbol tarihinin Robin Hood’u”

TÜFAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Baliç ise Metin Oktay’la olan bir anısını şu sözlerle aktardı:

“Kordon’da Palermo’ya transferinde bir kesekâğıdı içinde para masada duruyor. Kordon’da gazete satanlar, garibanlar… Metin Ağabey kesekâğıdının içine elini sokuyor parayı veriyor. Türk Futbol tarihinin gelmiş geçmiş Robin Hood’udur Metin Oktay. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu