tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
ALTIN
2.324,78
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Soyer: Roman kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

Roman Hakları Çalıştayı’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ayrımcılıkla mücadele etmek ayrıca eşit yurttaşlığı …

Soyer: Roman kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz
22.07.2022 15:21
0
A+
A-
Roman Hakları Çalıştayı’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ayrımcılıkla mücadele etmek ayrıca eşit yurttaşlığı desteklemek amacıyla Kentsel Adalet ayrıca Eşitlik Şube Müdürlüğü’nü kurduk. Önemli çalışmalar yürütüyoruz. Roman kardeşlerimizin elinden tutmaya devam edeceğiz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde. Eşit Haklar İçin İzleme Derneği tarafınca düzenlenen Roman Hakları Çalıştayı Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda başladı. Yarın son bulacak (23 Temmuz 2022) çalıştayın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği Başkanı Zekiye Şenol, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Roman derneklerinin temsilcileri ayrıca akademisyenler katıldı.
Soyer: “Roman kültürüyle tanışıyor, ilham alıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Aile ayrıca Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “Ulusal Roman Entegrasyon Politikaları için Avrupa Çerçevesi” kapsamında yeni bir Roman Eylem Planı hazırladığını belirterek, “Burada buluşmamızın temel amacı da sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelerek bu eylem planının içeriğine dair öneriler geliştirmek. Roman kardeşlerimin birçoğu en temel haklarını diğer vatandaşlarımızla eşit ölçüde kullanamıyor. Eğitim, istihdam, barınma, sağlık ayrıca sosyal hizmetler alanında en temel hizmetlere erişim özelinde eksiklikler yaşıyor. Büyükşehir Belediyemiz, Roman vatandaşlarımızın eksiklerini gidermek için elinden ne geliyorsa yapmaya devam edecek. Tam da bu sebeple ayrımcılıkla mücadele etmek ayrıca eşit yurttaşlığı desteklemek amacıyla Kentsel Adalet ayrıca Eşitlik Şube Müdürlüğü’nü kurduk. Bu süreçte İzmir’in engin Roman kültürüyle tanışıyor, bu kültürden ilham alıyoruz, diğer yandan çok sevgili Roman kardeşlerimizin elinden tutmaya devam ediyoruz” dedi.
Şenol: “Soyer’e teşekkür ediyoruz”
Eşit Haklar İçin İzleme Derneği Başkanı Zekiye Şenol ise “Eylem planlarının yerel yönetimlere getireceği yeni yükümlülüklerin de farkında olarak Romanların eşitliği için elini taşın altına koyan ayrıca İzmir’de eşitlikçi bir kent yaratmaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Çalıştay 23 Temmuz’da sona eriyor
Çalıştayda İzmir haricinde Ankara, Aydın Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmit, İznik, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ayrıca Van’dan Roman hakları alanında çalışan akademisyenler, sivil toplum çalışanları ayrıca aktivistlerin yer aldığı katılımcılar ağırlanıyor. Birinci gün, Roman yurttaşların eğitim, sağlık, barınma ayrıca istihdam gibi temel haklara ayrıca kentsel hizmetlere erişimi bakımından yaşadıkları sorunlar tartışılacak. Ayrımcılıkla mücadele ayrıca bir arada yaşam politikalarının nasıl daha etkin inşa edileceği konuşulacak. Romanların yaşadığı zorluklar karşısındaki deneyim paylaşımı ayrıca kültürel haklara erişim olanakları ele alınacak. İkinci gün ise çalışma gruplarının yuvarlak masa toplantıları çerçevesinde Roman Eylem Strateji Belgesi’ne dair somut öneriler geliştirmesi amaçlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu