tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Soyer: Kentler Türkiye ve AB arasında köprüler kuruyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Başkanı Tunç Soyer, Avrupa kentlerini bir araya getiren bu yılın en …

Soyer: Kentler Türkiye ve AB arasında köprüler kuruyor
13.10.2022 01:26
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Başkanı Tunç Soyer, Avrupa kentlerini bir araya getiren bu yılın en büyük etkinliği olan “20. Avrupa Bölgeler ayrıca Şehirler Haftası” kapsamında gittiği Brüksel’de İzmir ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri güçlendirecek önemli ziyaretler yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Başkanı Tunç Soyer, beraberindeki heyetle Avrupa Bölgeler Komitesi ayrıca Avrupa Komisyonu tarafınca düzenlenen “20. Avrupa Bölgeler ayrıca Şehirler Haftası” için gittiği Brüksel’de üst düzey temaslarını bugün de sürdürdü. Heyette Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel yer aldı.

Başkan Soyer ilk olarak T.C. AB Nezdinde Daimi Temsilciliği Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ile görüştü. Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Ukrayna’daki savaştan söz ederek tarıma odaklanmak gerektiğine değindi ayrıca bu çerçevede Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) fonlarının altını çizdi. Başkan Tunç Soyer ise İzmir’de “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla uyguladıkları, kuraklık ayrıca yoksullukla mücadele üzerine tarım stratejisinden bahsederek İzmirli markası ile küçük üreticinin ürünlerini ihraç etmeye başladıklarını ayrıca Hollanda çiçek borsasına girdiklerini vurguladı.


Yeni finansman olanakları konuşuldu
Başkan Soyer, Avrupa Komisyonu Komşuluk ayrıca Genişleme Müzakereleri Genel Müdür Vekili Maciej Popowski ile de bir araya geldi. Başkan Soyer Türkiye’nin “Creatiayrıca Europe” ayrıca “Interreg Akdeniz Bölgesel İşbirliği Programı” olmak üzere iki yeni AB programına dâhil olduğunu söyleyerek “Bu programların katılımcısı olabilmekten çok mutluyuz. CHP belediyeleri olarak AB değerlerini destekliyoruz. AB’nin samimi ortaklarıyız. Parlak bir geleceğe demokrasi olmadan erişemeyiz” dedi.

Maciej Popowski ise yeni hayata geçecek Türkiye Yatırım Platformu aracılığıyla AB’nin yatırım garantileri vereceğini vurguladı. Bu kaynaklardan belediyelerin ayrıca özel sektörün faydalanmasını istediklerini söyleyen Maciej Popowski, “Bu garantiler ulusal ayrıca uluslararası bankalara sağlanacak. Finansman garantileri ile ilgili çalışmaların Aralık ayında AB tarafınca onaylanması planlanıyor. Bankalar bu garantiler sayesinde yeni finansman kaynakları sunacaklar” dedi.

“Başka bir gelecek mümkün”
Başkan Soyer, Avrupa Parlamenteri, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ayrıca Demokratlar Grubu Başkan Yardımcısı Eero Heinäluoma ile de bir toplantı yaptı. Eero Heinäluoma, Başkan Soyer’e “Burada olmanız önemli, sizi görmekten mutlu olduk” dedi. Soyer ise teşekkür ederek
“Sosyal demokrat politikalarla başka bir gelecek mümkün. AB, tarihin en büyük barış projesi. Barış demokrasi üzerine inşa ediliyor. Ülkemiz için daha iyi bir geleceği AB olmadan inşa edemeyiz. Birlikte daha iyi bir gelecek inşa etmek istiyoruz” dedi ayrıca Eero Heinäluoma’yı İzmir’e davet etti.


“AB ile aynı değerleri paylaşan belediyeleriz”
Avrupa Parlamenteri, Sosyalistler ayrıca Demokratlar Grubu İsmail Ertuğ ise AB’nin Türkiye ile işbirliği konusundaki çalışmalarını aktardı. Soyer, “Biz AB ile aynı değerleri paylaşan, aynı yolu yürüyen belediyeleriz. Sosyal demokrat belediyeciliği yaymak için çalışıyoruz” dedi.

“Bazı AB programları yerel ayrıca bölgesel düzeyde de geliştirilebilir”
Avrupa Bölgeler Komitesi Başkanı & Avrupa-Akdeniz Bölgesel ayrıca Yerel Meclisi (ARLEM) Eş Başkanı Vasco Alves Cordeiro da ziyaret edildi. Vasco Alves Cordeiro bazı AB programlarının yerel ayrıca bölgesel düzeyde de geliştirilebileceğini belirterek “Herkese uyan tek beden tuzağına düşmemeliyiz. Sizleri dört işbirliği temasını yazılı bir biçimde bizimle paylaşmaya davet ediyorum. Avrupa Bölgeler Komitesi ayrıca Türkiye’deki belediye başkanlarının işbirliğini nasıl geliştirebileceği özelinde somut önerilerini desteklemeye hazırız” dedi. Toplantıya Avrupa Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup Başkanı ayrıca Fransa Coulaines Belediye Başkanı Christophe Rouillon ayrıca Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı ayrıca Bremen Hükümet Parlamentosu Başkan Yardımcısı Antje Grotheer de katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu