tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Soyer: İzmir’i büyük bir düşünce meydanı haline getirmek istiyoruz

İzmir’in yeni kitap fuarı İZKİTAP açıldı İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ayrıca SNS Fuarcılık tarafınca Fuar İzmir’de …

Soyer: İzmir’i büyük bir düşünce meydanı haline getirmek istiyoruz
28.10.2022 17:02
0
A+
A-

İzmir’in yeni kitap fuarı İZKİTAP açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ayrıca SNS Fuarcılık tarafınca Fuar İzmir’de düzenlenen İzmir’in yeni kitap fuarı İZKİTAP açıldı. “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyasının önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’i büyük bir düşünce meydanı haline getirmek istiyoruz. Bu fuar aslında bu gayretin sonucu” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ayrıca SNS Fuarcılık tarafınca İzmir’de ilk kez düzenlenen İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP) Fuar İzmir’de başladı. İZELMAN A.Ş. ayrıca Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) desteğiyle yazar ayrıca yayıncıları kitapseverlerle bir araya getiren fuarın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZKİTAP’ın onur konuğu Nedim Gürsel, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, yazar Hanri Benazus, SNS Fuarcılık Temsilcisi Saruhan Simsaroğlu, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, siyasi partilerin temsilcileri, okurlar, yazarlar katıldı.

Soyer: “Kitap vicdandır”
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafınca başlatılan “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyasını anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Tunç Soyer, kampanyaya bağışlanan kitaplarla ilk hedefin 50 kütüphane açmak olduğunu söyledi. Başkan Soyer, “Kitap, vicdandır… Çünkü dünyayı bir başkasının gözünden anlamamızı sağlar. Kitap, tecrübedir… Mümkün olduğu kadar hata yapmadan öğrenebilmenin aracıdır. Kitapları okuyan ayrıca yazanları desteklemek için, İzmir’i büyük bir düşünce meydanı haline getirmek istiyoruz. Bu fuar aslında bu gayretin sonucu. Yayıncılık sektörümüzü bütün bileşenleriyle İzmir’de buluşturan bu fuar sayesinde, düşüncenin ayrıca sanatın kalbi yine İzmir’de atıyor” dedi.

Simsaroğlu: “Cumhuriyetin çocuklarıyız”
SNS Fuarcılık temsilcisi Saruhan Simsaroğlu, İZKİTAP’ın ayrı bir önemi olduğunu belirterek “Biz hayatın büyük bölümünü cephede geçirmesine rağmen yanından kitabı eksik etmeyen, 4 bin kitap okumakla kalmayıp bir düzineye yakın da kitap yazan bir liderin kurduğu Cumhuriyetin çocuklarıyız. Bizlere düşen görev de Atatürk’ün mirasını korurken kitapları yanımızdan eksik etmemek” dedi.

Gürsel: “İyi ki İzmir var”
Onur konuğu Nedim Gürsel ise “Sadece bana bu onuru verdiği için değil beni sizlerle buluşturduğu için de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı. Bu fuarın İzmir’de yapılmasının kendisi için özel bir anlamının olduğunu söyleyen Nedim Gürsel, “Ben denizi ilk defa İnciraltı’nda gördüm. O gün çocukluğumda duyduğum heyecanı bugün yaşlılığımda duyuyorum. İyi ki İzmir var, iyi ki kitaplar var, iyi ki yazarlar da var ama sanıyorum okurlar çok önemli” ifadelerini kullandı.
Başkan Soyer beraberindeki heyetle İZKİTAP’ı gezdi ayrıca kitap satın alarak çocuklara hediye etti.

Onur konuğu Nedim Gürsel
Fuar 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak fuar boyunca 800’e yakın imza günü, etkinlik ayrıca söyleşi yapılacak. Sorbonne Üniversitesi’nde Türk edebiyatı dersleri veren yazar ayrıca akademisyen Nedim Gürsel, 29 Ekim’deki söyleşide ziyaretçilerle buluşacak. Aynı gün saat 14.30’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “100. Tarihinde Türkiye Cumhuriyeti” konulu söyleşiye katılacak. Söyleşide Timur Soykan, Aytunç Erkin ayrıca Murat Ağırel de yer alacak. 29 Ekim’de 14.00’te Ahmet Ümit ayrıca Timur Soykan’ın da imza günü yapılacak. 30 Ekim 13.00’te Suat Çağlayan, 4 Kasım 17.00’de Buket Uzuner, 5 Kasım 12.00’de Sinan Meydan, 6 Kasım 14.00’te Ahmet Telli de imza gününde okurlarıyla buluşacak.

Fuara ulaşımı kolaylaştırmak için ek seferler
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirlilerin Fuar İzmir’e ulaşımını kolaylaştırmak için İZKİTAP’a özel ulaşım hatları oluşturdu. 92 numaralı Üçyol Metro-Fuar İzmir, 610 numaralı Gaziemir Semt Garajı-Fuar İzmir, 650 numaralı Fahrettin Altay-Fuar İzmir ayrıca 540 numaralı Lozan Meydanı-Fuar İzmir hatları haricinde Bornova Metro İstasyonu ile Şirinyer İZBAN aktarmadan her 25 dakikada bir sefer olacak. Okullardan öğrenciler de servislerle İZKİTAP’a ulaşabilecek..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu