tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3370
EURO
35,1476
ALTIN
2.242,33
BIST
8.741,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Soyer: İzmir, geleceğin aydınlık Türkiyesi’ne umut olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat 2023’te düzenlenecek İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi için yapılan ikinci …

Soyer: İzmir, geleceğin aydınlık Türkiyesi’ne umut olacak
05.10.2022 18:20
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat 2023’te düzenlenecek İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi için yapılan ikinci paydaş buluşmaları kapsamında Çiftçi Grubu Teknik Çalıştayı’na katıldı. Başkan Soyer, “Neden İzmir’in geleceğin aydınlık Türkiyesi’ne umut olduğunu göstereceğiz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat 2023’te “Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla 100 yıl sonra tekrardan kentte düzenlenecek İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi için yapılan ikinci paydaş buluşmaları kapsamında Çiftçi Grubu Teknik Çalıştayı’na katıldı. İşçi, tüccar, sanayici ayrıca esnaf grubunun uzmanlarının ardından İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nde çiftçi grubunun uzmanlarıyla bir araya gelen Başkan Soyer, İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi’nin önemine değinerek “Neden İzmir’in geleceğin aydınlık Türkiyesi’ne umut olduğunu göstereceğiz” diye konuştu.

Moderatörlüğünü İzTarım Genel Müdürü Murat Onkardeşler’in yaptığı çalıştaya Köy Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer’in yanı sıra kooperatif yöneticileri ayrıca temsilcileri de katıldı.

“Boynumuzun borcu”

Çalıştayda konuşan Başkan Tunç Soyer, 1923’te kentte düzenlenen İzmir İktisat Kongresi’ne atıfta bulunarak “100 yıl öne atalarımız bu memleketin istikbaliyle ilgili kararları İzmir’de almış. Yangın geçirmiş ayrıca daha küllerinden temizlenmemiş bir şehirde geleceğin politikalarını oluşturmuş. İşçiler ayrı, sanayici ayrıca tüccarlar ayrı oturmuşlar, kafa kafaya vermişler, çalışmışlar. Devlet hangi konuya ne kadar müdahale etmeli, nasıl ithalat yapılmalı, ormanlar nasıl korunmalı, o kadar çok karar almışlar ki, o günün koşullarında geleceğe umut yüklemişler. Atalarımızın 100 yıl önce yaptığı bu çalışmayı tekrardan İzmir’de yapmak boynumuzun borcu” dedi.

“Geleceğin sorunlarına çözüm üreteceksiniz”

Siyasetin kutuplaştırıcı ortamına göze çarpan Başkan Soyer, “Şimdi sizler bugünün siyasal iklimini bir kenara bırakarak geleceğin siyasal iklimini yönlendirecek kararlar alacaksınız. Bugünler geçecek. 5 yıl sonra, 10 yıl sonra siyasette kimler başta olur bilinmez ama sizlerin bu masada alacağınız kararlar geleceğin gençlerine ışık tutacak. Geleceğin sorunlarına çözüm üreteceksiniz. Bizler neden İzmir’in geleceğin aydınlık Türkiyesi’ne umut olduğunu göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Sonuç metni hazırlanacak

Çiftçi, işçi, tüccar, sanayici ayrıca esnaf temsilcilerinden oluşan kurumların uzmanlar düzeyinde katıldığı ikinci paydaş buluşmaları kapsamında Türkiye’nin ikinci yüzyılının ekonomisine yön verecek temel sektörler ayrıca yöntemler hakkında moderatörler eşliğinde tartışmalar yapılıyor. Farklı sektörleri temsil eden uzmanlar kırsal kalkınmadan tarımsal yatırım ayrıca ihracata, sanayinin mekânsal planlamasından teknolojik dönüşüm ayrıca işgücünün değişen niteliğine, toplumsal refahın adil paylaşımından toplumsal cinsiyet eşitliğine kadar birçok önemli konuda bilgilendirme ayrıca birikimlerini paylaşıyor. Çalıştayların ardından her paydaş grubu için ayrı bir sonuç metni hazırlanacak ayrıca katılımcı kurumlarla paylaşılacak.

Gelecek nesillere ilham verecek

İzmir’de Şubat 2023’te düzenlenecek kongrede, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin toplumda yarattığı derin umutsuzluğu bertaraf edecek ayrıca gelecek nesillere ilham verecek politikaların belirlenmesi hedefleniyor. Kongreye çiftçi, işçi, tüccar, sanayici ayrıca esnaf örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra bilim insanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ayrıca yazarlar da katılacak.

Paydaş buluşmalarının ilki Ağustos ayında yapılmıştı

Kongre hazırlık sürecinin ilk aşaması, Ağustos ayı içerisinde düzenlenen ayrıca Türkiye’nin her bölgesinden çiftçi, işçi, tüccar, sanayici ayrıca esnaf örgütlerinin başkan düzeyinde katıldığı ön toplantılarla başlamıştı. Tunç Soyer’in başkanlığı ile yapılan paydaş buluşmalarında kongrenin tarihsel mirası, nihai hedefi ayrıca izlenecek yöntem hakkında katılımcılar bilgilendirildi ayrıca hazırlık sürecinin içeriği ayrıca takvimine ilişkin kapsamlı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kasım 2022 ayrıca Ocak 2023 tarihleri arasında ise Uzman Buluşmaları düzenlenecek. Bu aşamada her bir başlığın dünyaca bilinen uzmanları, paydaş görüşlerini değerlendirecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu