tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Sonbaharın keyfini çıkarabileceğiniz bütçe dostu rotalar

Sonbahar yeni yerler keşfetmek için harika bir dönem. Özellikle bu mevsimde doğanın renkleri herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Türkiye …

Sonbaharın keyfini çıkarabileceğiniz bütçe dostu rotalar
11.10.2022 11:00
0
A+
A-

Sonbahar yeni yerler keşfetmek için harika bir dönem. Özellikle bu mevsimde doğanın renkleri herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN, sonbahar seyahatine çıkacaklara özel birbirinden keyifli ayrıca uygun fiyatlı rotaları sizler için listeledi.

Sonbahar aylarında tatilin tadı bir başka olur. Sarı sarı dökülen yapraklar bir yandan romantik bir seyahatin keyfinin çıkarılmasını sağlarken, bir yandan da hafta içi yaşanan yoğun çalışma saatlerinden sonra ufak bir mola imkanı verir. Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN, romantik sonbahar günlerine özel uygun fiyatlı lokasyonları sıraladı.

1-Yedigöller: Sonbaharın en romantik lokasyonu

İstanbul’a 300 km uzaklıkta bulunan Yedigöller, sonbaharın güzelliklerinin görülebileceği en özel lokasyonlardan biri. Aynı zamanda bir milli park olan ayrıca içerisinde isminden de anlaşılacağı üzere 7 adet göl bulunan Yedigöller kamp, trekking, yürüyüş, bisiklet aktiviteleri için oldukça ideal. Ve milli park içerisinde piknik yapmak da mümkün. Uygun fiyatlı bir sonbahar tatili için Yedigöller’de kamp yapabilir ya da Yedigöller ayrıca çevresinde gecelik 700 TL’den başlayan fiyatlarla bungalov otellerde konaklamayı tercih ederseniz.

2-Abant: Günübirlik geziler için ideal bir rota

Bolu’nun en güzel yerlerinden Abant, kışın olduğu kadar sonbaharda da güzel. Özellikle uygun fiyatlı günübirlik gezi imkanlarıyla da ön plana çıkan Abant, 650 TL’den başlayan gecelik konaklama fiyatlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir hafta sonu tatili vadediyor. Türkiye’nin en muhteşem manzaralarına tanık olabileceğiniz bu doğa harikası yerde göl çevresi yürüyüşleri, bisiklet turları ayrıca sandal gezintileri yapabilirsiniz. Abant otelleri ve geniş konaklama imkanlarına da sahip.

3-Yenice Ormanları: Yürüyüş meraklıları için bir çekim merkezi

Karabük’e araç ile 30-35 dakika uzaklıkta olan Yenice Ormanları, yürüyüş meraklıları için adeta bir cennet. Profesyonel ya da amatör yürüyüşçüler için uygun pek çok parkura sahip olan Yenice Ormanları, birkaç saatlik rotalardan bir haftayı bulabilen yürüyüş rotalarına kadar farklı parkurlar içeriyor. Bir haftalık yürüyüş parkurlarını tercih etmeyi düşünen kişiler kamp kurarak uygun fiyata bir sonbahar tatili yapabilir veya gecelik fiyatı 322 TL’den başlayan Karabük’teki pansiyonlarda konaklayabilir. Yenice Ormanları’nda özellikle Eğirova Göleti, Şeker Kanyonu ayrıca Sorgun Yaylaları da mutlaka görülmeli.

4-Kazdağları: Sonbaharın tüm renklerinin bir arada olduğu yer

Sonbahar aylarında keşfedilmesi gereken bir diğer önemli lokasyon ise Kazdağları. Aslında bu yılın her döneminde ziyaret edebileceğiniz Kazdağları, gecelik 644 TL’den başlayan uygun fiyatlı seçenekler içeren bir rota oluşuyla da öne çıkıyor. Kazdağları’na Edremit Havalimanı’ndanaraç kiralamaseçeneğini değerlendirerek kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. Mitolojik hikayeleri, yemyeşil doğası, tarihi ayrıca doğal güzellikleri ile neredeyse bir seyahatten çok daha farklı bir deneyim vadeden Kazdağları’nda Adatepe ayrıca Yeşilyurt köyleri, Zeus Altarı, Hasanboğuldu Göleti ayrıca Sütüven Şelalesi mutlaka görülmeli. Ve Yeşilyurt köyünde yöresel lezzet manlamanın tadına mutlaka bakılmalı.

5-İğneada: Longoz Ormanları beldenin en eşsiz değerlerinden biri

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı bir sahil beldesi olan İğneada, Karadeniz yeşilinden fazlasıyla nasibini almış bir lokasyon. İğneada’yı ziyaret etmek için ilkbahar ayrıca sonbahar ayları oldukça ideal. İğneada’da bulunan Longoz Ormanları beldenin en eşsiz değerlerinden biri. Türkiye’nin en büyük longoz (subasar) ormanı olma özelliğine sahip bu alanı sonbaharda ziyaret etmek ise bambaşka bir deneyim kazandırıyor. Bu bölgede özellikle bungalov oteller bir hayli revaçta. Kırklareli ayrıca çevresinde geceliği 429 TL’den başlayan fiyatlarla uygun bir sonbahar tatili yapabilmeniz mümkün. Ve Mert Gölü’nden kano kiralayarak longoz ormanlarının belirli bir kısmını görme şansı bulabilirsiniz. Bu muhteşem destinasyon için tek ihtiyacınız yalnızca bir İğneada otobüs bileti.

6-Eğirdir: Doğa fotoğrafçılarının vazgeçilmez destinasyonu

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde yer alan meşhur Eğirdir Gölü, özellikle doğa fotoğrafçıları tarafınca çok beğenilen bir destinasyon. Çeşitli kuş türü ayrıca yabani hayvan için önemli bir yaşam alanı olan Eğirdir Gölü, manzarası ayrıca göl üzerindeki Can Ada ayrıca Yeşil Ada ismindeki sevimli adacıkları ile sonbahar aylarında seyahat tutkunlarının uğrak noktası haline geliyor.

Üstelik göl çevresinde gecelik fiyatı 1.000 TL’den başlayan butik otel ya da pansiyon gibi konforlu konaklama seçenekleri bulunuyor. Eğirdir Gölü’ne gitmek için öncelikleIsparta otobüs biletisatın alarak Isparta’ya ulaşabilir, devamında ise Isparta otogarından kalkan Eğirdir otobüslerine binebilirsiniz.

7-Amasra: Sonbaharda da popülaritesi devam ediyor

Bartın’a bağlı bir sahil ilçesi olan Amasra, her mevsim ziyaret edilebilecek şehirler arasında yer alıyor. Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Çekiciler Çarşısı ayrıca Tavşan Adası manzaralı Ağlayan Ağaç, bu seyahatte mutlaka gezilmesi gereken keşif duraklarının başında geliyor. Daha fazla doğal güzellik için ise ilçe merkezine 36 km uzaklıkta yer alan Güzelcehisar Lav Sütunları, tüm ihtişamı ile görülmeye değer rotalardan biri olarak ön plana çıkıyor. Amasra’da 321 TL’den başlayan gecelik konaklama fiyatları bu bölgeyi bütçe dostu bir sonbahar destinasyonu haline getiriyor.

8-Sığacık: İzmir’in sakin şehri

Seferihisar’da yer alan Sığacık, küçük bir yarımada üzerinde kurulu bir destinasyon. İzmir’de en çok ziyaret edilen lokasyonlardan biri olan Sığacık, doğu tarafında limanı, batı tarafında plajları ile tam bir sahil kasabası. Sığacık’ta 1522 tarihinde inşa edilen Teos Antik Kenti ayrıca Sığacık Kalesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Bu arada Sığacık çarşısından da taze ürünler alınıp, ekmek dolması, armola peyniri, mandalina tatlısı gibi lezzetler denenmeli. 1 gecelik konaklama fiyatı 1.300 TL’den başlayan pansiyonlar Sığacık’taki en popüler konaklama birimleri. Uygun fiyatlı bir sonbahar tatili için oda kahvaltı konseptinde hizmet veren Sığacık pansiyonlarını da tercih edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu