tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

SOCAR Türkiye ve Turkcell’den enerji sektöründe bir ilk

SOCAR Türkiye ayrıca Turkcell, enerji sektöründe ilke imza atarak önemli bir iş birliği gerçekleştirdi. Aliağa Yarımadası’na özel geliştirilen …

SOCAR Türkiye ve Turkcell’den enerji sektöründe bir ilk
24.11.2022 00:22
0
A+
A-

SOCAR Türkiye ayrıca Turkcell, enerji sektöründe ilke imza atarak önemli bir iş birliği gerçekleştirdi. Aliağa Yarımadası’na özel geliştirilen proje kapsamında, Turkcell tarafınca SOCAR Türkiye’ye özel bir mobil iletişim ağı oluşturulacak. SOCAR Türkiye’nin bilgilendirme teknolojileri vizyonu Turkcell’in güçlü ayrıca eşsiz teknolojik altyapısı ile bir araya gelerek, verimli, esnek, ölçeklenebilen ayrıca en yeni teknolojilere hazır bir altyapı sağlanacak.

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye ayrıca Turkcell, enerji sektöründe bir ilk olacak önemli bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında Turkcell, İzmir Aliağa Yarımadası’nda sadece SOCAR Türkiye bilgilendirme teknolojileri altyapısı için baz istasyonları kurarak özel bir Private LTE ağı oluşturacak. SOCAR Türkiye’nin Aliağa Yarımadası’nda STAR Rafineri ayrıca Petkim gibi önemli iştiraklerinin bulunduğu bölge, Türkiye’nin ilk “Özel Endüstri Bölgesi” unvanına sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

LTE teknolojisinde dünyada en yüksek hız sağlayan üç operatörden biri olan Turkcell, genişleyen fiber altyapısıyla birlikte fibere bağlı baz istasyonu sayısını artırırken mobil şebekesini de güçlendirerek Aliağa Yarımadası’nı geleceğin teknolojilerine hazır hale getiriyor.

“SOCAR Türkiye’yi ayrıca Aliağa’yı Turkcell’in teknolojisi ile 5G’ye hazırlıyoruz”

Dijital dönüşümü kendini sürekli yenileyen dinamik bir süreç olarak gördüklerini belirten SOCAR Türkiye Dijital Transformasyon ayrıca Bilişim Teknolojileri Başkanı Hakan Irgıt, “Bu hıza ayrıca dinamizme ayak uydurabilmek için hem fikirlerin hem de teknolojilerin hızlıca test edilebileceği ayrıca projelendirmelerin gerçek iş senaryolarına dayalı verilerle gerçekleştirilebileceği uygulamaları devreye alıyoruz” dedi.

İş birliğiyle ilgili değerlendirmede bulunan Hakan Irgıt “Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye olarak ilkleri gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Sektörümüzde dijital dönüşümde öncü şirket olma iddiasındayız. Bugün de burada bizi çok heyecanlandıran ayrıca sektörümüz için bir ilk olacak iş birliğini duyurduk. SOCAR Türkiye olarak dijital dönüşüm vizyonumuz ayrıca stratejik planlarımızın ışığında geliştirdiğimiz bu projede Turkcell’in teknolojisi ile SOCAR Türkiye’yi ayrıca Aliağa’yı 5G’ye hazırlıyoruz. Dijital dönüşüm yolculuğumuzdaki çok önemli bir adımı atıyoruz.” dedi.

“SOCAR Türkiye’ye özel bir altyapı hazırlanacak”

Hakan Irgıt “Fikrin geliştirilmesinden uygulanmasına büyük emek verdiğimiz bu projede Turkcell teknolojisiyle uçtan uca tüm dijital operasyonumuzu tek sistem üzerinden sağlamak için tamamen SOCAR Türkiye’ye özel olarak güvenlik, iletişim ayrıca verimlilik ağı işlevi görecek bir altyapı hazırlanacak. Dijitalleşme, Endüstri 4.0, sürdürülebilirlik ayrıca mobilite stratejimizi destekleyecek teknolojiler ile siber güvenlik, bağlantı çeşitliliği, iş sürekliliği gibi alanlar için çözüm sunmak amacıyla geliştirilen bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“360 derece bakış açısıyla, terzi usulü çözümler geliştirdik”

İş birliğiyle ilgili açıklamada bulunan Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata “SOCAR Türkiye, 1453 hektarlık bir yarımadada rafineri, petrokimya, liman işletmeciliği gibi iş kollarında faaliyet gösterdiğinden, her iş birimi konusunda terzi usulü dijitalleşme ihtiyaçlarına cevap verebilmek istiyordu. Sürecin ilk etabından itibaren Turkcell Dijital İş Servisleri şirketimiz ile SOCAR Türkiye’nin uçtan uca dijital dönüşüm yolculuğunda güvenilir teknoloji ortağı olarak yer aldık. Güçlü ayrıca eşsiz şebeke altyapımız üzerinden siber güvenlik katmanları ayrıca iş sürekliliği gibi alanlar için çözüm sunarak tüm projeyi 360 derece bakış açısıyla geliştirdik. Bu yaklaşımımızla iki büyük kurumun uzun yol arkadaşlığının temellerini güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Enerji sektörüne örnek olacak projeyi SOCAR Türkiye ile hayata geçireceğiz

Ceyhun Özata “SOCAR Türkiye, eşsiz şebekemiz sayesinde sunduğumuz Private LTE teknolojisi ile Aliağa Yarımadası’nda tüm faaliyetlerini dijitalleştirebilecek bir altyapıya sahip olacak. Bu altyapıyı günümüz ayrıca geleceğin teknolojilerine hazır olarak SOCAR Türkiye Bilişim Teknolojileri ekibi ile tasarladık. Böylelikle Turkcell’in mevcut güçlü teknolojik altyapısı ayrıca geniş frekans spekturumu sayesinde verimli, esnek ayrıca ölçeklenebilen bir altyapı sağlanacak. Tüm açık alanı kapsayacak, düşük gecikme değerlerine sahip, aynı zamanda nesnelerin interneti teknolojilerini destekleyen bu altyapının kurulmasının enerji sektörü için de örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu