tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5997
EURO
34,8019
ALTIN
2.497,50
BIST
9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Sobalar can dostlar için yandı

Bursa’da havaların soğumasıyla birlikte Osmangazi Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ayrıca Tedavi Merkezi’ndeki özel villalarda yaşayan engelli kedilerin de soba keyfi başladı.

Sobalar can dostlar için yandı
03.01.2023 00:11
0
A+
A-

Bursa’da havaların soğumasıyla birlikte Osmangazi Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ayrıca Tedavi Merkezi’ndeki özel villalarda yaşayan engelli kedilerin de soba keyfi başladı. Soğuk kış günlerini soba başında geçiren kediler, ev kedilerini dahi kıskandıracak bir yaşam sürüyor.

Osmangazi Belediyesi, sokakta yaşamlarını sürdüremeyecek durumdaki hasta ayrıca sakat kedilere, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’nde yer alan ‘Kedi Villaları’nda hijyenik ayrıca sağlıklı bir yuva imkanı sunuyor. Sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en modern hayvan barınağı olma özelliğine sahip tesisteki engelli kediler, 25’er metrekare taban, 8 metre yüksekliğe sahip Osmanlı mimarisine uygun inşa edilen iki villada yaşıyor. Kediler, günde yaklaşık 10 kilo kuru mama ile besleniyor. Sahipleri tarafınca bırakılan, trafik kazası geçirmiş, hastalık ya da diğer faktörlerden dolayı bir uzvunu kaybeden engelli kediler, rehabilitasyonu ayrıca tedavileri de her gün periyodik olarak veterinerler tarafınca yapılıyor. Can dostlar, kendilerine ait villalarda göz kamaştıran bir yaşam sürerken, havaların soğumasıyla birlikte üşümesinler diye de kış boyunca gece gündüz yanan sobalarda ısınıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sokaktaki hayvanları toplayıp sağlıklarına kavuşturduklarını ifade ederek, “Sokakta yaşamlarını sürdüremeyecek durumdaki sakat, gözü görmeyen ayrıca yaşlı kediler, barınakta özel olarak yaptırdığımız kedi villalarında hayatlarını sürdürüyor. Bu can dostlarımızın ter türlü bakımını yapıyoruz. Kış aylarının gelmesiyle birlikte üşümemeleri için de her gün sabah ayrıca akşam soba yakılıyor. Soğuk kış aylarında sıcacık bir yuva imkanı sunuyoruz. Havalar ısınana kadar da yakmaya devam ediliyor” dedi.  

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet