tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sivas Belediyesi tarafından üstü kapatarak modern bir görünüme kavuşturulan Perşembe Pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı

Yaz-kış kullanım kolaylığı sağlayacak olan pazar alanının açılışına; Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci …

Sivas Belediyesi tarafından üstü kapatarak modern bir görünüme kavuşturulan Perşembe Pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı
25.08.2022 19:06
0
A+
A-

Yaz-kış kullanım kolaylığı sağlayacak olan pazar alanının açılışına; Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, pazarcı esnafı ayrıca çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ayrıca projenin tanıtım videosu ile başlayan açılış töreninde ilk olarak konuşan Abdulvahabigazi Mahallesi Muhtarı Gazi Düzarduç; “Perşembe Pazarı Sivas’ın en güzel pazarlarından bir tanesi. Yıllardır büyük olmasına rağmen açıktaydı. Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin bizlerin talebini değerlendirerek pazarımızı yeniledi. Şahsım ayrıca mahalle sakinleri adına çok teşekkür ederim.” dedi.

Ardından esnaf adına söz alan Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Âdem Argın; “Bu pazar yeri bizim için çok kıymetli ayrıca güzel… Bu muhteşem tesisler, pazarcı esnafımız için çalışmalarını daha iyi koşullarda yapmasını, bölge halkının da daha iyi bir ortamda alışveriş yapmasını sağlıyor. Pazar yeri içerisinde hizmet binamız, bay-bayan lavabolarımız, anons sistemimiz, 24 saat izlenebilir kamera sistemi, geniş ayrıca ferah otoparklarımız bulunmaktadır. Pazar yerimizde çalışanlarıyla birlikte 750 kişiye istihdam sağlıyor adeta kocasız bir fabrika görevi sunmaktadır.” diyerek Başkan Bilgin’e ekibine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “Göreayrıca geldiğimiz günden itibaren şehrin ihtiyaçları ayrıca önceliklerini doğru belirleyerek sektör temsilcileri ile istişare halinde bu ihtiyaçları projelendirip hayata geçiriyor ayrıca birer birer açılışını yapıyoruz. İtfaiye binasıyla başlatmış olduğumuz açılış zincirine Perakende Sebze Hali ayrıca bugün de Perşembe Pazarının açılışı ile devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalardan itibaren de Ekim ayının sonuna kadar her hafta bir projenin açılışını yapacağız.” şeklinde konuştu.

Başkan Bilgin, “Abdulvahabigazi Mahallesi sınırları içerisinde Orhangazi, Ali Baba ayrıca Seyrantepe Mahallesi ağırlıklı olmak üzere bölgeye hizmet veren bölgedeki komşularımıza hizmet veren bir projeydi. Pazarcımız bana meslektaşım dedi. Doğru baba mesleğimiz, babamız pazarcılık yaparak bizleri okuttu, bugünlere getirdi. Biz de öğrencilik hayatımız boyunca gerek pazarlarda, gerekse toptancı sebze halinde birçok hemşehrimize esnafımızla birlikte aynı işi yaptık. Bugün ise şehirde hizmet eden bir kardeşiniz olarak söylüyorum, her esnafımızın her hemşerimizin daha iyi ayrıca daha güzel bir şehirde yaşaması, yaptığı işi zevk alarak ayrıca ondan sevinç duyarak yapması noktasında bizim temel görevimiz onların hayatını kolaylaştırmaktır. Bu bölgeyi ilgilendiren en önemli sorunlarından birisi de pazarın arkasında bulunan derenin ıslahıdır. Bu anlamda mahallenin haklı bir talebi var. İnşallah orayı da bu dönem içerisinde bitirip mahalleyi o kötü kokudan arındırıp tertemiz hale getireceğiz. Bunu da mahalleliye müjde olarak verebilirim.” dedi.

Projenin detaylarından bahseden Bilgin, “İhale edildiği günde 7 milyon 290.000 TL idi ancak güncel tutar, bugünkü rakamlarla 23 milyon TL’lik bir proje. Yine ihtiyaçlar doğrultusundaki daha önce gündeme gelen Salı Pazarı, Çarşamba Pazarı ayrıca Pazartesi Pazarının da kapatılmasını esnafımızla görüşmüştük. İnşallah gelişmelere göre onları da tekrar değerlendirip revize ederek bu dönem içerisinde hayata geçirip geçirmeyeceğimizi sizlerle görüşerek tekrar bir değerlendirme yapıp son durumu da pazarcı esnafımıza ileteceğiz. Pazarımız bir gün pazarcı esnafımıza diğer 6 günde açık otopark olarak mahallemize hizmet edecek. Yaklaşık 150 araçlık bir açık otopark var. Perşembe Pazarının pazarcı esnafımı başta olmak üzere tüm hemşerilerimizi hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise “Cumartesi günü Perakende Sebze Halimizin yeni haliyle hizmeti açılması programındaydık. Bugün Perşembe Pazarımızı yeni haliyle hizmete alıyoruz. Sivas Belediyemiz sadece şehri imar etmekle kalmıyor, gönülleri de ihmal etmiyor. Gönül belediyeciliğinin en güzel hizmetlerini tüm Türkiye’ye ayrıca Sivas’a sunuyorlar. Sadece pazar yeri ile değil okulla da ilgileniyorlar, cami ile de… İhtiyaç duyulan her yerde Sivas Belediyemizin izini görmek mümkün. Yeni haliyle Perşembe pazarımız mahallemize, şehrimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Esnafımıza da helalinden hayırlı, bereketli, bol kazançlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Programda son olarak konuşan Vali Vekili Şakir Öner Öztürk; “Bu güzel eserin Sivas’ımıza, mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 3 haftada üst üste üçüncü açılışımızı yapıyoruz. 2 hafta önce itfaiyemize yakışır çok güzel bir itfaiye binası açılışı yaptık. Geçen hafta sebze halinin açılışını yaptık. Bugün de yine Abdulvahabigazi Mahallemizde çok güzel bir semt pazarı, Perşembe pazarının açılışını yapıyoruz. Ben emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle kapalı pazar yeri hizmete sunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu