tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sincan Belediyesi’nde En Düşük Maaş 6 Bin 600 Lira Oldu

Sincan Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücreti 5 bin 500 lira olarak açıklamasının ardından belediye çalışanlarının …

Sincan Belediyesi’nde En Düşük Maaş 6 Bin 600 Lira Oldu
26.07.2022 13:02
0
A+
A-

Sincan Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücreti 5 bin 500 lira olarak açıklamasının ardından belediye çalışanlarının maaşlarına zam yaptı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, belediyede en düşük maaşın 6 bin 600 lira olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, asgari ücret zam oranını yüzde 30 olarak açıklamasının ardından belediyeler de çalışanlarının maaşlarına zam yapmaya başladı. Asgari ücret zammı devamında yeni asgari ücret 5 bin 500 Türk lirası olarak belirlendi. Sincan Belediyesi, yüksek enflasyonu da dikkate alarak, personel maaşını asgari ücretin de üzerinde arttırdı.

Sincan Belediyesi ayrıca kamu şirketi olan Sinkent LTD ŞTİ ayrıca Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan müzakereler sonucunda 5 bin 132 lira olan en düşük maaş 6 bin 600 liraya çıkartıldı.

MÜJDEYİ BAŞKAN MURAT ERCAN VERDİ

Belediye Başkanı Murat Ercan, müjdeyi şöyle duyurdu:

“1.1.2022 yılından geçerli olmak üzere Belediye İş Sendikamız ayrıca Hizmet İş Sendikası arasında bir toplu sözleşme imzalamıştık. Tabi aradaki gelişmeler, küresele sistemdeki gerilimlerin yol açtığı artışlardan dolayı Cumhurbaşkanımız asgari ücreti 5 bin 500 liraya çıkardı. Biz de buna kayıtsız kalmadık ayrıca birtakım çalışmalar yaptık. Noktayı koyduk.

İmkanlarımız doğrultusunda en yüksek maaşı vermeye çalışıyoruz. 179 lira 31 kuruş olan günlük yevmiye miktarını 241 lira 15 kuruşa yükselttik. Yani 5 bin 132 lira olan en düşük maaşı 6 bin 614 liraya çıkarmış olduk.

Kadrolu çalışanlarımızı da bu ek protokolle maaşlarına düzenleme yaptık. Onlarında yevmiyelerine ciddi bir artış oldu. Alın terini, emeğini esirgemeyen tüm çalışanlarımıza ayrıca ailelerine hayırlı olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu