tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5942
EURO
34,7581
ALTIN
2.497,88
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Sinan Meydan: Atatürk’ün Zorunlu Olmayan Hiçbir Savaşı Yoktur

SİNAN MEYDAN EFES SELÇUK’TA BÜYÜK ZAFERİ ANLATTI Tarihçi Yazar Sinan Meydan “100. Tarihinde Büyük Zafer” söyleşisinde Milli Mücadele sürecini …

Sinan Meydan: Atatürk’ün Zorunlu Olmayan Hiçbir Savaşı Yoktur
27.08.2022 14:06
0
A+
A-

SİNAN MEYDAN EFES SELÇUK’TA BÜYÜK ZAFERİ ANLATTI

Tarihçi Yazar Sinan Meydan “100. Tarihinde Büyük Zafer” söyleşisinde Milli Mücadele sürecini ayrıca Büyük Taarruz’u anlattı.

Milli Mücadele dönemine ilişkin yazdığı yazılar ayrıca kitaplarla tanınan Sinan Meydan İstasyon Meydanı’nda gerçekleşen söyleşide “Bugün burada olmamızı, Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına, Kahraman Mehmetçik’e, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle Anadolu’yu elimizden almaya çalışan eli kanlı emperyalizme karşı 100 yıl önce olağanüstü bir mücadele veren Türk ulusuna borçluyuz” diyerek sözlerine başladı.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM

Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri kişiliğine değinen Sinan Meydan; “Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da resmi bir görevle Samsun’a gönderildi. Saray Hükümeti, Mustafa Kemal’e dağıtılmamış orduları dağıtma, silahları toplama görevi verdi. Saray İngiliz Hükümeti’ne güveniyor. Emperyalizmin merhametine güvenilir mi? Mustafa Kemal’e verilen görev halkın direnişini susturmasıydı. Ama onun kafasında halkın direnişini örgütlemek vardı. Çünkü Mustafa Kemal Emperyalizmin merhametine sığınarak vatanın kurtarılacağına inanmıyor. Emperyalizmin merhametine sığınarak kurtulan bir ülke var mı? Daha doğrusu emperyalizmin merhameti var mı? Mustafa Kemal “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyor” dedi.

YÜZBU YILIN MAÇINDAN BÜYÜK ZAFERE

Büyük Taarruz’u hazırlayan koşulları, Tekâlifi Milliye Emirlerini ayrıca Sakarya Meydan Savaşı’nı anlatan Sinan Meydan; “Taarruzun hazırlıkları yaklaşık bir sene sürdü ayrıca planı büyük bir gizlilik içinde yapıldı. 28 Temmuz 1922’de Akşehir’de ordu takımları arasında yapılan bir maçı izlemeye gidiyor. İsmet Paşa, Fevzi Paşa, Yakup Şevki Paşa’nın da aralarında bulunduğu ordu komutanlarını da davet ediyor. Maç oynanıyor ayrıca iki takım berabere kalıyor ama skorun hiçbir önemi yok. Çünkü maçın gölgesinde Mustafa Kemal Büyük Taarruz ’un planlarını görüşüyor. İşte ben buna yüzbu yılın maçı diyorum” dedi.

TARİHİ GERÇEKLERİ SİLEMEZSİNİZ

Kurtuluş Savaşı zaferinin ayrıca Atatürk’ün bazı odaklar tarafınca unutturulmaya çalıştığını belirten Sinan Meydan; “Tarihi gerçekleri silemezsiniz, tarihi tekrardan yazamazsınız. Mustafa Kemal Atatürk, adını dünya tarihine İstiklal Savaşı ile altın harflerle yazdırmıştır. O adı silmek mümkün değildir. İsmet Paşa Lozan’a gittiğinde savaşta kazandığımızı masa başında da tüm dünyaya kabul ettirmiştir. İsmet Paşa’nın Lozan’dan döndüğü trenin üzerinde “sulh” yazıyordu. Biz Türk tarihinin en uzun süreli barış döneminde yaşıyoruz. Etrafımızda her yerde savaş var. Ama bir ülke bu kan gölünün ortasında bütün problemlere rağmen halen barış içinde yaşamaya devam ediyor. O ülke, Mustafa Kemal Atatürk’ün tekrardan vatan yaptığı, İsmet Paşa’nın tekrardan tapusunu aldığı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Şunu da unutmayın; Büyük Taarruz bizim için hakkı meşru bir savaştır. Mustafa Kemal; “Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir” diyor. Bununla gurur duyalım ki; Atatürk’ün zorunlu olmayan bir savaşı yoktur. Çanakkale’de, Sakarya’da, Büyük Taarruz ’da hepsinde canını, özgürlüğünü, ülkesini, namusunu korumuştur” dedi.

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel söyleşinin sonunda Tarihçi Yazar Sinan Meydan’a teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet