tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
ALTIN
2.310,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Siber Sigorta, Saldırıların Hedefindeki Kobi’leri İflas Etmekten Kurtarabilir

SİBER SİGORTA, SALDIRILARIN HEDEFİNDEKİ KOBİ’LERİ İFLAS ETMEKTEN KURTARABİLİR Siber güvenlik riskleri gün geçtikçe daha ciddi bir problem …

Siber Sigorta, Saldırıların Hedefindeki Kobi’leri İflas Etmekten Kurtarabilir
18.08.2022 14:36
0
A+
A-

SİBER SİGORTA, SALDIRILARIN HEDEFİNDEKİ KOBİ’LERİ İFLAS ETMEKTEN KURTARABİLİR

Siber güvenlik riskleri gün geçtikçe daha ciddi bir problem haline geliyor. Bu probleme karşı tüm kuruluşların veri ihlali ayrıca güvenlik olaylarıyla karşı karşıya kalmaya hazırlıklı olmaları gerekiyor. Böyle bir durumun özellikle yüksek risk altındaki KOBİ’leri ilgilendirdiğini belirten Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, KOBİ’lerin saldırıların ana hedefi olduklarını ayrıca siber sigorta ile kendilerini güvence altına alabileceklerini belirterek siber sigortanın en az deprem, yangın, hırsızlık ayrıca sel gibi afetlere karşı yapılan sigortalar kadar önemli olduğunu söylüyor.

Siber sigorta, veri ihlalleri ayrıca siber saldırılarla ilişkili finansal sonuçların birçoğunu önemli ölçüde azalttığı için özellikle KOBİ’lerin siber risklere yönelik uygulayabileceği en etkili çözüm olarak karşımıza çıkıyor. IBM Veri İhlalinin Maliyeti Raporu’nda bir veri ihlalinin maliyetinin ortalama 4,24 milyon dolara yükseldiğini açıkladı. Daha büyük işletmeler bu maliyetleri daha kolay karşılayabilirken küçük işletmeler bu tür maliyetleri karşılayacak fonlara sahip olamayabiliyor. Bu nedenle siber saldırı devamında bu tür işletmelerin işlerinin kesintiye uğrayarak kurumun iflasına kadar gidebildiğinin altını çizen Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, KOBİ’lerin saldırıların ana hedefi olduklarını ayrıca siber sigorta ile kendilerini güvene alabileceklerini belirtiyor.

Siber Sigorta ile İflastan Kurtulabilirler

Teknolojinin iş hacmini artırdığı kadar işletmeler için yıkıcı bir gücü olduğunu da gözden kaçırmamak gerekiyor. KOBİ’ler, güvenlik olayının ciddiyetine bağlı olarak gelir kaybı yaşayabiliyor ayrıca müşterilerini kaybedebiliyor. KOBİ’lerin bu tür krizler sonucunda toparlanmasının uzun yıllar sürebileceğini belirten Alev Akkoyunlu, küçük işletmeler için siber sigorta yaptırmanın saldırılar karşısında sağlıklı bir güvence anahtarı olduğunu söylüyor. Siber sigorta, küçük işletmelerin daha az bir dijital ayak izine sahip olması sebebiyle primlerin daha uygun olması, sigortalanacak daha az cihaz ayrıca çalışana sahip olması gibi nedenlerle KOBİ’ler için daha uygun maliyetli olabiliyor.

KOBİ’ler Neden Siber Sigortayı Tercih Etmeli?

Siber sigorta, veri ihlalleri, fidye yazılımları ayrıca diğer siber güvenlik olaylarıyla ilişkili maliyetleri karşılamak için tasarlanmış araştırma, kurtarma ayrıca düzeltme hizmetleri olarak biliniyor. KOBİ’lerin doğru siber güvenlik altyapısına veya teknolojisine sahip olmadığı ayrıca buna yatırım yapmaktan kaçındıkları için bir saldırıya uğrama olasılıklarının daha yüksek olduğunu belirten Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, buna ek olarak KOBİ’lerin bir saldırıya hızlı veya uygun şekilde yanıt veremediklerini, yeni tehdit ayrıca riskleri ele almak için doğru yeteneklere sahip olmadıklarını vurguluyor. Akkoyunlu: “Bu, aynı zamanda yeni istismarlara ayrıca güvenlik açıklarına, özellikle de sıfırıncı gün güvenlik açıklarına karşı daha savunmasız oldukları anlamına geliyor. Bugün ofisi için yangın, sel, hırsızlık sigortası yaptırmaktan daha kritik olan siber sigorta, güvenlik olaylarının finansal riskini ele alarak kuruluşun daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor ayrıca bir siber güvenlik olayını ele alma becerisini artırıyor. Tüm bu nedenler, KOBİ’lerin siber sigortayı önemli bir kurtarma varlığı olarak kabul etmesi gerektiğini gözler önüne seriyor.” ifadelerinde bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu