tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Sezonun ilk kirazı satıldı: Kilogramı 800 lira!

Türkiye’nin erkenci kiraz üretim bölgelerinden Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde sezonun ilk ürünü, açık artırmada kilogramı 800 liradan alıcı buldu.

Sezonun ilk kirazı satıldı: Kilogramı 800 lira!
20.04.2023 00:13
0
A+
A-

Kirazın en erken yetiştiği yer olarak gösterilen Şehzadeler ilçesinde ilk kiraz hasadı önceki yıllarda Sancaklıbozköy Mahallesi’nde yapılırken bu sene Aşağı Çobanisa Mahallesi’nde yapıldı.

Bahçesindeki “Cristobalina” cinsi kirazları hasat eden üretici Yavuz Tun, 120 kilogram ürünü alım merkezine getirdi.

Bu yılın ilk ürünü için tören düzenlendi. Törene, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, İl Tarım ayrıca Orman Müdürü Metin Öztürk ile Ege Yaş Meyayrıca Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak da katıldı.

Kilogramı 800 liradan satın alındı

Kirazlar, düzenlenen açık artırmada kilogramı 800 liradan tüccar Hüseyin Çimen tarafınca satın alındı.

Üretici Yavuz Tun, sezonun ilk ürününü yetiştirdiği için gururlu olduğunu söyledi. Hüseyin Çimen ise ürünü İstanbul ayrıca Ankara’ya göndereceğini ifade etti.

İl Tarım Müdürü Öztürk, Manisa’nın erkenci özelliğiyle Türkiye’de önemli bir kiraz üretim merkezi olduğunu belirterek, “İlimizin en önemli özelliği, Türkiye’nin ayrıca kuzey yarım kürenin ilk kirazını çıkartıyor olması. Üretim anlamında 48 bin 832 tonla dördüncü sırada geliyor ama üretim alanı anlamında ikinci sıradayız. İlerleyen yıllarda Manisa üretim anlamında daha da yukarılara çıkacaktır.” dedi.

Ege Yaş Meyayrıca Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Türkiye’nin kiraz üretiminde dünyada birinci sırada olduğunu kaydederek, “Geçen yıl rekoltedeki kayıp sebebiyle 57 bin tona karşılık 157 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Bu seneki hedefimiz 200 milyon dolarlık 80 bin ton kiraz ihracatı yapmak.” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu