tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Sevgi ve öfke uçlarda yaşanıyorsa uzmana başvurulmalı

İçsel çatışmalar sonucu yansıtılan duygulara dikkat! Sevgi ayrıca öfkeye dair duyguların pek çoğu yansıtıldığı gibi birçoğu da …

Sevgi ve öfke uçlarda yaşanıyorsa uzmana başvurulmalı
18.10.2022 15:26
0
A+
A-

İçsel çatışmalar sonucu yansıtılan duygulara dikkat!

Sevgi ayrıca öfkeye dair duyguların pek çoğu yansıtıldığı gibi birçoğu da baskılanabiliyor. Yaşanan içsel çatışmaların her vakit doğrudan aktarılamadığını belirten uzmanlar, doğrudan aktarıldığı durumlarda da toplumsal dışlanmaların gerçekleşebileceğini ya da var olan ilişkilerin sona erebileceğini ifade ediyor. Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin, sevgi ayrıca öfkenin ilişkiye dair kavramlar olduğunu hatırlatarak bu duyguların uçlarda yaşanması durumunda bir uzmana başvurulmasını tavsiye ediyor.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin, ilişkiye dair kavramlar olan öfke ayrıca sevgi ile ilgili önemli bilgilendirmeler ayrıca tavsiyeler paylaştı.

Sevgi ayrıca öfke baskılanabiliyor

Sevgi ayrıca öfkeye dair duyguların birçoğu yansıtıldığı gibi birçoğunun da baskılandığını belirten Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin, “Yaşadığımız içsel çatışmalarımızı her vakit doğrudan aktarmamız mümkün olmayabiliyor. Doğrudan aktarmak bizi toplumsal olarak dışlanmaya ya da var olan ilişkilerimizi yıkıcı bir noktaya getirir. O nedenle bazı duygularımızı örtülü yaşarız. Baskılamamıza sebebiyet veren şeyler, yaşadığımız ilişki ya da o ilişkiye dair kendimizle alakalı korku ayrıca kaygılarımız olabilir. Bir ilişkide çok sevdiğimizi düşünüyorsak ayrıca karşı tarafı üzecek davranışlarda bulunuyorsak o ilişkideki dinamiklere ya da kendimize dair yaşantısal süreçlere bakmaya ihtiyacımız vardır. Belki de bu ilişkide örtülü, fark edemediğimiz hususlar olabilir” dedi.

Benlik ihtiyaçlarını keşfetmek önemli

Sevgi ayrıca öfke gibi kavramların ilişkiye dair kavramlar olduğunu ifade eden Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin, “Bunun nedenlerini ilk ilişki temsilimiz anne ayrıca baba üzerinden başlayan ayrıca daha sonraki yakın ilişkilerimizle şekillenen bir süreç olarak görebiliriz. Bu süreç bizim bugünkü davranışlarımızı belirliyor. Geçmişte yaşadığımız süreçleri anlamak ayrıca benlik ihtiyaçlarımızı keşfetmek, ilişkilerde daha dengeli ayrıca daha makul duygusal tepkiler vermemizi sağlar” diye konuştu.

Sevgi ayrıca öfke uçlarda yaşanıyorsa dikkat edilmeli

Sevgi ayrıca öfke duygularının uç olarak yaşanması durumunda bir uzmana başvurmak gerektiğini vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin, “Bahsedilen bu kavramlar tek başına bir hastalık habercisi değildir ancak bazı duygusal dalgalanmaların hayatımızdaki işlevi bozup bozmadığına bakarak destek almamız sağlıklı olacaktır. Bu duygularımızın nedenlerini ayrıca kökenlerini psikoterapi desteği ile fark edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu