tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Seferi Sahne Seferihisar’ı tiyatro ile buluşturuyor

İzmir’in Seferihisar ilçesinde kültür ayrıca sanat faaliyetleri yürüten Seferi Sahne Kültür Sanat Topluluğu 2015 tarihinden bu yana Seferihisar’ı …

Seferi Sahne Seferihisar’ı tiyatro ile buluşturuyor
02.09.2022 22:21
0
A+
A-

İzmir’in Seferihisar ilçesinde kültür ayrıca sanat faaliyetleri yürüten Seferi Sahne Kültür Sanat Topluluğu 2015 tarihinden bu yana Seferihisar’ı tiyatro ile buluşturuyor.

Seferihisar’da 2015 tarihinde bu yana kültür ayrıca sanat faaliyetleri yürüten Seferi Sahne Kültür Sanat Topluluğu kurulduğu günden bu yana pek çok oyun ayrıca sanat faaliyeti gerçekleştirdi. Seferihisar’da ve pek çok il ayrıca ilçede tiyatro faaliyetlerinde bulunan topluluk, Seferihisar’da kültür ayrıca sanat faaliyetlerinin geliştirilmesi özelinde çalışmalar yürütüyor. Seferihisar’da sanatın desteklenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Seferi Sahne Kültür Sanat Topluluğu Kurucusu ayrıca tiyatro eğitmeni Uğur Alparslan, “Özellikle burada yetişmiş ayrıca yetiştirilecek sanat insanlarına daha fazla önem verilmesi ayrıca imkân tanınması gerektiğini düşünüyorum. İlçemizde sanata ilgi oldukça yoğun” diyerek sanatın desteklenmesine dikkat çekiyor.

Topluluğun kurulmasından bu yana yaklaşık 1700 kişiye tiyatro, drama ayrıca diksiyon eğitimi sağladıklarını ifade eden Alparslan, “Eğitim verdiğimiz kursiyerlerden 1200 kadarı ilçemizde ayrıca çeşitli il ayrıca ilçelerde sahneyle buluşma imkânı buldu. Ekibimiz çok geniş bir aile. Bu nedenle aynı dönem içerisinde iki üç oyun sahneleyebiliyoruz. Geçtiğimiz mayıs ayı sonunda artarda, farklı oyuncularla 7 oyun sahneledik. Her oyunda ortalama 15 kişi rol aldı. Yani ay içerisinde 100’den fazla arkadaşımız sahnesini en başarılı şekilde icra etti” diye konuştu.

Engelli Tiyatrosu 2000 tiyatro severle buluştu

Seferi Sahne Kültür Sanat Topluluğu bünyesinde kurulan Engelli Tiyatrosu’nun nisan ayı içerisinde İzmir’in 5 ayrı ilçesinde sahne aldığını söyleyen Alparslan, “Sahne aldığımız oyunlarla 2000 izleyiciyle buluşma imkânımız oldu. Avrupa birliği Desteğiyle kurduğumuz Seferihisar Engelli Tiyatrosu ile 4 aylık bir hazırlanma sürecinin ardından tüm arkadaşlarımız başarıyla sahnelerini icra etti” diye konuştu.

Mayıs ayında gerçekleştirdikleri il turnesinin 1500’ün üzerinde tiyatro severi misafir ettiğini söyleyen Alparslan, son olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında sahneledikleri Kuvayı Milliye oyununa olan ilgiden duydukları memnuniyeti “Seferi Sahne olarak bizler de Seferihisar Cumhuriyet Meydanında oldukça yoğun ilgi gören, Vatan sevdalısı Usta Şairimiz Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye Destanı adlı oyununu sahneledik. Oldukça güzel eleştiriler aldık. İlçemizde ayrıca İlçemiz adına daha nice sahneleri sanatla süslemek, taçlandırmak istiyoruz. Zafer Bayramımızın 100. Tarihinde sahne almaktan büyük sevinç ayrıca gurur duyduk” ifadeleriyle dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet