tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
ALTIN
2.306,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Schneider Electric, Cirosunu yüzde 12 Büyümeyle 3. Çeyrekte 8,8 Milyar Euro’ya Yükseltti

Schneider Electric, küresel çapta başarılı faaliyetlerini sürdürdüğü bu yılın 3. çeyrek döneminde gelirlerini 8,8 milyar Euro’ya yükseltti …

Schneider Electric, Cirosunu yüzde 12 Büyümeyle 3. Çeyrekte 8,8 Milyar Euro’ya Yükseltti
18.11.2022 00:04
0
A+
A-
  • Schneider Electric, küresel çapta başarılı faaliyetlerini sürdürdüğü bu yılın 3. çeyrek döneminde gelirlerini 8,8 milyar Euro’ya yükseltti.
  • Faaliyet gösterdiği dört ana coğrafyada dengeli gelişim sağlayan şirket, çoğu iş biriminde çift haneli büyümeye ulaştı.
  • Böylece şirket FAVÖK’te 15 büyüme gerçekleşti.
  • Eşzamanlı olarak sürdürülebilirlik alanındaki performansına dair sonuçları paylaşan şirket, bu alanda çalışmalarını güçlü iklim eylemleriyle destekliyor.

Enerji yönetimi ayrıca otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, 2022 yılı 3. çeyrek dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Bu dönemde şirketin cirosu 12 artışla 8,8 milyar Euro olarak gerçekleşti. FAVÖK’teki büyüme ise 15 oldu.

Şirketin finansal performansına ilişkin olarak, Schneider Electric Başkan ayrıca CEO’su Jean-Pascal Tricoire şu değerlendirmede bulundu; “100’ü aşkın ülkede faaliyet gösteren bir şirket olarak bu yılın 3. çeyreğinde, 12 organik gelir artışı ayrıca dört ana coğrafyada dengeli ayrıca güçlü bir büyüme sağladık. Ürün ayrıca Sistem gelirlerimizde çift haneli büyümeye imza attık. Bu güçlü ivmeyi, özellikle Enerji Yönetimi yazılımı ayrıca Sürdürülebilirlikteki önemli dinamiklerle, Servis, Yazılım ayrıca Sürdürülebilirlik alanlarındaki artan büyüme faktörlerimizle tamamladık. Öngördüğümüz üzere, özellikle elektronik ürünlerin tedariğiyle ilişkili küresel tedarik zincirlerindeki aksamalara rağmen başarıyla yol almaya devam ediyoruz. Öte yandan 3. çeyrek toplam gelirlerimiz, Rusya’daki faaliyetlerimize son vermemizden önemli ölçüde etkilendi. Buradaki şirketimizin devrini tamamlamış ayrıca ülkedeki faaliyetlerimizi sonlandırmış bulunuyoruz.

Bu dönemde ve endüstriyel sensörler gibi ana stratejimizde artık yer vermeyeceğimiz şirketlerin satışını ihtiva eden ayrıca 2 milyar Euro’luk gelirin hedeflendiği ‘portföyden çıkarma’ programımızda güçlü bir ilerleme kaydediyoruz. Şu anda bu alanda toplam 1,5 milyar Euro’ya ulaşan bir değer elde etmiş bulunuyoruz.

Şirket ana stratejisi paralelinde 2018 tarihinde çoğunluk hisselerini satın aldığı yazılım devi AVEVA’nın azınlık hissesini de satın alma niyetini bu dönemde açıkladı. Bu atılım, yazılım stratejimizin büyümesini hızlandırma, bir veri merkezi ayrıca Enterprise Metaverse’e doğru hızlı bir yol alma fırsatı sunuyor.

Ekonomideki belirsizliklere rağmen, ürünlerimize ayrıca çözümlerimize olan talep artmaya devam ediyor. Dijitalleşme ayrıca elektrifikasyona olan güçlü talep ayrıca özellikle olgun ekonomilerdeki enerji geçişiyle paralel olarak portföyümüzde ayrıca sağladığımız hizmetlerde bir büyüme ivmesi yakalamış bulunuyoruz. Bu doğrultuda 2022 yılı büyüme hedefimizi gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

Schneider Electric’ten farklı kategorilerde çift haneli büyüme

Schneider Electric, küresel çapta faaliyetlerini ürün, sistem, yazılım ayrıca servis ayrıca dijitalleşme olmak üzere dört ana başlıkta ele alıyor. Şirket, 3. çeyrek gelirlerinin 58’ini ürünlerden elde etti. Bu dönemde elektronik bileşenlerin tedariğindeki sıkıntılar sürse de genel olarak tedarik zincirinde yaşanan rahatlamanın da etkisiyle Schneider Electric bu kategoride 11 büyüme sağladı.Hem Enerji Yönetimi hem de Endüstriyel Otomasyon alanında çift haneli büyüme gerçekleşti. Türkiye ise şirketin bu iki alanda bölgesel bazda en çok talep aldığı ülke oldu.

Şirketin 3. çeyrek gelirlerinin 25’ini temsil eden Sistemler kategorisinde ise dengeli ayrıca organik bir gelişim ile 17 büyüme sağlandı. Enerji Yönetimi, ürün yelpazesinde önemli bir büyüme yaşadı. Bu alanda satışlar, elektronik bileşenlerin teminindeki sıkıntılardan etkilendi ancak fiyat hareketleri ayrıca güçlü talebin etkisiyle büyüme ivmesini korudu.

Bu dönemde elde edilen gelirlerin 17’sini oluşturan Yazılım ayrıca Servisler de organik olarak 10 büyüdü. Enerji Yönetimine yönelik agnostik yazılım ürünleri, IGE+XAO, ETAP, ALPI ayrıca RIB Software’in güçlü katkılarıyla bu çeyrekte 20’nin üzerinde büyüme ile güçlü bir performans gösterdi. Dijital servis ürünleri, EcoStruxure Advisors ayrıca Siber Güvenlik alanında da çift haneli büyüme sağlandı. Saha Servisleri ise bu dönemde tek haneli organik büyüme gösterdi.

Sürdürülebilirlik ürünleri (Dijital ayrıca Saha Servisleri), Kuzey Amerika liderliğinde ayrıca Batı Avrupa’da iyi bir performansla, 3. çeyrekte 20’nin üzerinde organik büyüme sağladı. Sürdürülebilirlik danışmanlığı, portföyün geri kalanı için bir katalizör görevi görmeye devam ediyor.

Schneider Electric, sürdürülebilirlik alanındaki güçlü performansıyla bu alandaki liderliğini koruyor

Schneider Electric, finansal sonuçları ile birlikte 2025 sürdürülebilirlik etki hedefi kapsamında, 2022 yılı 3. çeyrek sonuçlarını da açıkladı. Bu dönemde 10 üzerinden 4,54 puan alan şirket, sürdürülebilirliği işinin merkezine alarak uzun yıllardır gerçekleştirdiği çalışmaların güçlü etkilerini, iklim değişikliğiyle mücadeledeki liderliği ayrıca olumlu etkisini paylaştığı sonuçlarla yansıtıyor.

Buna göre, bu yılın 3. çeyreğinde Schneider Electric, Net Sıfır taahhüt yol haritası Bilimsel Tabanlı Hedefler (Science Based Targets) girişiminin yeni Kurumsal Net Sıfır Standardı tarafınca onaylanan dünyanın ilk şirketlerinden biri oldu. Ve itibarlı ESG derecelendirme kuruluşu S&P Global tarafınca yapılan 2022 Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi’nde 100 üzerinden 89 puan ile sektör lideri oldu. Öte yandan şirket, 2018’den bu yana müşterilerinin 407 milyon ton CO2 emisyondan tasarruf etmesinde rol oynayarak 2025 yılı taahhüdünün yarısına eşdeğer bir karbon emisyonunun önüne geçmeyi başardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu