tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Schneider Electric, 2023’ün ilk çeyreğindeki performansı ile sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını vurguluyor

Schneider Electric, 2023 yılı ilk çeyrek dönem entegre raporunu yayınladı.

Schneider Electric, 2023’ün ilk çeyreğindeki performansı ile sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını vurguluyor
06.05.2023 01:08
0
A+
A-
  • Schneider Electric, 2023 yılı ilk çeyrek dönem entegre raporunu yayınladı.
  • Şirket, bu dönemde güçlü bir sürdürülebilirlik etkisi yaratarak bu alandaki kararlılığını bir kez daha görünür kıldı.

 

Enerji yönetimi ayrıca otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, 2023 yılı ilk çeyrek dönem entegre raporu ile birlikte Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi (SSI) programının güncel sonuçlarını açıkladı.

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) iklim değişikliği özelinde küresel eylemsizliğin çarpıcı maliyetini özetleyen son sentez raporunu yayınlamasından bir ay sonra Schneider Electric’in paylaştığı güçlü sonuçlarla bu alanda aksiyon almanın önemini görünür kıldığını belirten Schneider Electric Strateji ayrıca Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gwenaelle Avice-Huet, “IPCC raporu bizlere harekete geçmek için çok kısa bir vakit aralığı olduğunu hatırlatıyor. İyi haber şu ki, emisyonları azaltan çözümler halihazırda mevcut. Her gün, her hafta ayrıca her üç aylık dönem önemli ayrıca biz de bu konudaki çalışmalarımızı metodik, sistematik ayrıca iş birliği içerisinde hızlandırmak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz” dedi.

Schneider Electric’in SSI programı, şirketin 2025 için belirlenen Çevresel, Sosyal ayrıca Kurumsal Yönetişim (ESG) hedeflerindeki ilerlemesini izliyor ayrıca ölçüyor. Şirket, iç ayrıca dış paydaşlarını sürdürülebilirlik özelinde aksiyon almaya teşvik etmek için bu sonuçları her üç ayda bir yayınlıyor.

2023 yılının ilk üç ayında, Schneider Electric önemli bir çevresel, sosyal ayrıca ekonomik performans sergiledi. Bu dönemde şirketin SSI puanı 10 üzerinden 5,25 olarak gerçekleşti ayrıca böylece, 10 üzerinden 6 olan tüm yıl hedefine ulaşmak için önemli bir gelişim göstermiş oldu. 

Şirketin SSI Etki Raporu’ndan öne çıkan gelişmelerin başında ise İklim ayrıca Kaynaklar alanında karbon emisyonlarını koruyan veya önleyen çözümleri sayesinde müşterilerinin karbon ayak izlerini azaltmaları için sunduğu güçlü destek yer aldı. Schneider Electric 2023 ilk çeyrekte 18 milyon ton daha CO2 emisyonunun önüne geçerek toplamda 458 milyon ton ile 2025 hedefinin yarısından fazlasını gerçekleştirmiş oldu. Aynı zamanda şirketin sürdürülebilir paketleme hedefi doğrultusunda bugün paketlerinin %52’si tek kullanımlık olmayan, geri dönüştürülebilir malzemelerden üretiliyor. 

Şirket ayrıca, Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) tarafınca onaylanan yol haritası kapsamında, Schneider Electric’in değer zincirinde 2050 yılına kadar Net Sıfır hedefine ulaşma çabalarının parçası olan Sıfır Karbon Projesi’nde önemli bir ilerleme kaydetti. Schneider Electric, tüm değer zincirinde Net Sıfır olma taahhüdü veren ayrıca SBTi tarafınca onaylanan ilk şirketler arasında yer alıyor. 

 

Schneider Electric bu dönemde temiz ayrıca güvenilir elektriğe erişim için sunduğu desteği de artırdı ayrıca bu yılın ilk çeyreğinde ulaştığı toplam kişi sayısı 40 milyonu aştı. Enerji yönetimi özelinde ise toplamda yaklaşık 440.000 kişiye eğitim sundu.

Schneider Electric tüm bu çalışmalarıyla bir yandan küresel enerji talebi ile karbon emisyonlarını azaltma ihtiyacını dengelerken bir yandan da toplumları gelecekteki enerji ihtiyaçlarını sağlama ayrıca enerjiye erişim açığını kapatmak için gerekli becerileri geliştirme özelinde güçlendirmeye devam ediyor. Şirketin bu çalışmaları uluslararası çapta bağımsız kurumlar tarafınca da takdir ediliyor. Bu kapsamda son olarak Schneider Electric, küresel çapta şirketlerin sürdürülebilirlik çalışmalarını değerlendiren Corporate Knights tarafınca oluşturulan Corporate Knights 2023 Global 100 Listesi’nde, kendi sektöründe 1., genel sıralamada ise 7. oldu. Şirket böylece, 2005 tarihinden bu yana gerçekleştirilen bu prestijli listede 12 yıldır üst üste yer alma başarısını gösterdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu