tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar hem eğleniyor hem Türkçe öğreniyor

Ukraynalı savaş mağduru yaklaşık bin çocuk, Yunus Emre Enstitüsü tarafınca Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen programda hem eğlendi hem …

Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar hem eğleniyor hem Türkçe öğreniyor
29.09.2022 19:36
0
A+
A-

Ukraynalı savaş mağduru yaklaşık bin çocuk, Yunus Emre Enstitüsü tarafınca Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen programda hem eğlendi hem Türkçe öğretim etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska’nın inisiyatifiyle İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Aile ayrıca Sosyal Hizmetler Bakanlığı ayrıca Göç İdaresince gerçekleştirilen çalışmayla Ukrayna’daki yetimhanelerden Türkiye’ye getirilen çocuklar için programlar gerçekleştiriliyor.

Yunus Emre Enstitüsünün Beldibi’ndeki bir otelde düzenlediği program, Ukraynalı çocukların Türkçe öğrenimine katkı sunmak için hazırlanan “Ukraynalı Çocuklar İçin Temel Türkçe” kitabının tanıtımıyla başladı.

Masalların drama yoluyla etkileşimli olarak anlatıldığı etkinliklerin yanı sıra sanat ayrıca eğlence atölyesi düzenlenerek, çocuklara ipek kozası tasarımı ile deniz kabuğu ayrıca kozalaktan takı tasarımı öğretildi. Yüzlerini boyayan çocuklar, hem eğlendi hem de kendilerine dağıtılan kitaplarla Türkçe öğrenmek için pratik yaptı.

Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Emir Rustamov, gazetecilere, 6 ay önce Antalya’ya çoğunluğu yetimhaneden gelen çocukların Türkiye’de mutlu olduğunu söyledi.

Ukrayna’nın bazı bölgelerinde durum iyileşince çocuklardan bazılarının döndüğünü vurgulayan Rustamov, “Antalya’da kalan çocuklarımız hayatlarından çok memnun. Farklı etkinliklere katılarak, eğleniyorlar. Türk partnerlerimiz bizlere çok yardımcı oluyor. Ukraynaca ayrıca Türkçe bir kitap hazırlandı. Burada bulunan çocuklar seayrıca seayrıca Türkçe öğreniyorlar.” diye konuştu.

Ukrayna’da savaşın devam ettiğini dile getiren Rustamov, ülkelerini işgalden kurtarmak için ordularının ayrıca milletin bunun için mücadele ettiğini bildirdi. Etkinliğin önemini anlatan Rustamov, “Türkiye’de tıpkı 100 yıl önceki Kurtuluş Savaşı gibi şimdi Ukrayna Kurtuluş Savaşı devam etmek zorunda kalıyor. Zaferimizden sonra bütün Ukrayna topraklarına tekrar barış gelecek.” ifadesini kullandı.

“Kitabın hazırlanışında hem Ukraynalı hem Türkologlar yer aldı”

Yunus Emre Enstitüsü Kiev Koordinatörü İhsan Demirbaş da Ukraynalı çocukların kente gelişinden itibaren enstitü olarak onların Türkçe öğretimine destek vermek, Türkiye’ye adaptasyonuna yardımcı olabilmek için kültürel ayrıca eğitim programları düzenlediklerini anlattı.

Türkçe kurslar da açtıklarını bildiren Demirbaş, şunları kaydetti:

“Ukraynalı çocuklarla birlikte hem 23 Nisan hem 19 Mayıs bayramlarımızda kültürel etkinlikler düzenledik. Ukraynalı çocukların Türkçe öğretimine yönelik de ‘Ukraynalı çocuklar için temel Türkçe kitabı’ hazırladık. Bu kitap çocukların Türkçe öğretimiyle ilgili Ukraynaca ayrıca Türkçe olarak hazırlanan dünyadaki ilk kitap. Kitabın hazırlanışında hem Ukraynalı hem Türkologlar yer aldı.”

Kitabın içeriğinin görsel ağırlıklı olduğuna değinen Demirbaş, kitapta hem sosyal ortamda, evde, alışverişte okulda kullanacakları kelimeler olduğunu hem de tekerlemeler, oyunlar ayrıca Türkçe öğrenmeye yönelik farklı materyallerin bulunduğunu söyledi.

Çocukların Ukrayna’daki eğitim süreçlerinin devamına yönelik eğitim olanaklarını iyileştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Demirbaş, Yunus Emre Enstitüsü olarak okul sıraları göndererek, çocukların eğitimlerine katkı sunduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex