tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Saudi EXIM, karşılıklı ticareti artırmak için Türkiye Finans ve Türk Eximbank ile anlaşmalar imzaladı

Suudi İhracat-İthalat Bankası (Saudi EXIM), Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye petrol dışı ihracatını finanse etmek üzere Türkiye Finans Katılım Bankası ile 26 milyon dolarlık bir kredi limiti anlaşmasına imza attı.

Saudi EXIM, karşılıklı ticareti artırmak için Türkiye Finans ve Türk Eximbank ile anlaşmalar imzaladı
08.01.2023 00:15
0
A+
A-

Suudi İhracat-İthalat Bankası (Saudi EXIM), Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye petrol dışı ihracatını finanse etmek üzere Türkiye Finans Katılım Bankası ile 26 milyon dolarlık bir kredi limiti anlaşmasına imza attı. Türk tarafıyla imzalanan ayrıca türünün ilk örneği olan anlaşma, Saudi EXİM Bank CEO’su Ekselansları Eng. Saad Alkhalb ayrıca Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam tarafınca imzalandı.

Saudi EXIM, Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank) ile uzmanlık paylaşımı ayrıca iki ülke arasındaki karşılıklı ihracatın desteklenmesi de dâhil olmak üzere çok yönlü işbirliği için bir anlaşma daha imzaladı. H. E. Eng. Alkhalb, Saudi EXIM anlaşmasını Türk Eximbank’taki mevkidaşı Ali Güney ile imzaladı.

Her iki imza da İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan İş ayrıca Yatırım Forumu sırasında atıldı. Suudi Arabistan’ın Türk finans kuruluşlarıyla olan ortaklıklarının ayrıca bankanın hem yerel hem de yabancı ortaklıklarını büyütme ayrıca genişletme arayışının bir parçası olan bu iki anlaşma sayesinde banka, Suudi Arabistan’ın petrol dışı ihracatının büyümesine ayrıca küresel olarak rekabetçi hale gelmesine yardımcı olacak, sürekli büyüyen bir dizi kredi çözümü ayrıca hizmeti sunabilecek.

Alkhalb, “Bu iki anlaşma, Suudi Arabistan Krallığı ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerde ileriye doğru atılmış bir adım ayrıca yeni bir ticaret yoludur. Anlaşmalar, Saudi EXIM’in Suudi ihracatçılara ayrıca Türk ithalatçılara bir dizi finansman ayrıca kredi çözümüyle yardımcı olma ayrıca Türkiye’ye ihracatımızın finansmanındaki eksiklikleri giderme çabalarının bir parçasıdır” dedi.

Alkhalb, Saudi EXIM’in daha fazla sayıda yerel ayrıca uluslararası finans kuruluşuyla Suudi ihracatını destekleyecek anlaşmalar yapacağını ayrıca böylece petrol dışı ihracatın gayri safi yurtiçi hasılaya katkısının şu anda yüzde 16’dan 2030 yılına kadar en az yüzde 50’ye çıkarılmasına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam, Saudi EXIM ile yapılan anlaşmanın Suudi Arabistan ayrıca Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirdiğini ayrıca karşılıklı fayda sağlayan yatırım olanakları için yeni bir fırsat sunduğunu söyledi. Akşam ayrıca, Saudi EXIM’in finans ayrıca kredi piyasasında saygın bir konuma sahip olduğunu, Suudi ihracatçıların ayrıca Türk ithalatçıların büyük bir destekçisi olduğunu da belirtti.

Ali Güney ise, Türk Eximbank ile Saudi EXIM arasındaki anlaşmanın karşılıklı ticarette yeni bir sayfa açtığını ifade etti. Türk tarafının, küresel ticaretin yararına ideal coğrafi konumlara ayrıca küresel pazarlarda güçlü itibarlara sahip olan her iki ülkenin yararına olacak şekilde Türk Eximbank ile Suudi finans kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirme özelinde istekli olduğunu ayrıca her iki ülkenin de küresel ticaret arenasında yükselme arzusunu paylaştığını vurguladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu